Boris Johnson:

Skilles etter rykteflom

Boris Johnson og Marina Wheeler skal skilles.

<strong>HVER TIL SITT:</strong> Etter 25 år sammen, har den britiske politikeren Boris Johnson og kona Marina Wheeler gått ut med at de skal skilles. Her er paret avbildet sammen i 2015. Foto: Reuters/ NTB scanpix
HVER TIL SITT: Etter 25 år sammen, har den britiske politikeren Boris Johnson og kona Marina Wheeler gått ut med at de skal skilles. Her er paret avbildet sammen i 2015. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har ved flere anledninger stormet rundt den konservative politikeren Boris Johnson (54) de siste årene, men denne gangen er det privatlivet hans som skaper overskrifter.

Etter et 25 år langt ekteskap med kona, Marina Wheeler (54), har de nå bestemt seg for å gå fra hverandre. Det melder paret selv i en pressemelding, som Sky News har gjengitt.

- For flere måneder siden, etter 25 år som gift, bestemte vi oss for at det er best for alle parter om vi separeres. Vi har sagt oss enige i at vi skal skilles, og prosessen er nå underveis, heter det i meldingen.

- Som venner håper vi å kunne støtte våre fire barn i årene som kommer. Vi kommer ikke til å kommentere dette ytterligere, avsluttes meldingen med.

- Personlig tragedie

Sky skriver at meldingen om skilsmissen kommer i kjølvannet av at britiske tabloider avslørte at Boris Johnson ikke lenger bodde med kona, og at de skulle ha gått hver til sitt.

Han ble også anklaget for å ha vært utro, uten å selv ha kommentert disse påstandene.

Likevel viste seg altså å være noe sannhet i ryktene. Nigel Evans, en politiker som har jobbet tett med Johnson, beskriver skilsmissen som en personlig tragedie.

<strong>MED HARRY OG MEGHAN:</strong> Boris Johnson (t.v.) avbildet på en mottakelse sammen med det nåværende hertugparet av Sussex i april 2018. Foto: NTB scanpix
MED HARRY OG MEGHAN: Boris Johnson (t.v.) avbildet på en mottakelse sammen med det nåværende hertugparet av Sussex i april 2018. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sammen har ekteparet fire barn i alderen 19 - 25 år. Paret var barndomsvenner, men da de møttes i Brussel i voksen alder - der Johnson dekket politikk for The Daily Telegraph - forelsket de seg. Bryllupet sto i 1993, og paret bosatte seg i Islington-distriktet i London.

Jobber med dronningen

Johnson er som kjent tidligere utenriksminister, en stilling han valgte å forlate i juli. Ifølge BBC trakk han seg som følge av en gryende politisk krise i forbindelse med Brexit.

Johnsons avgang kom bare en halvtime før statsminister Theresa May orienterte Parlamentet om sin nye Brexit-plan, en plan mange i partiet hennes er kritiske til. Johnson er en sterk tilhenger av Brexit, og har ved flere anledninger uttalt seg kritisk mot statsministerens linje.

Wheeler er på sin side advokat, og har gjennom karrieren spesialisert seg på menneskerettigheter. Hun jobber blant annet tett med dronningen i juridiske saker.

Ifølge The Guardian skyldes noe av Johnsons Brexit-inspirasjon ekskona. Hun skal nemlig ha vært en av dem som overbeviste ham om å støtte lovforslaget.

LES OGSÅ: Derfor holder de kjærligheten sin skjult

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer