Elliot Page:

Skilles etter kun tre år

«Umbrella Academy»-skuespilleren er singel igjen.

SKILLES: Elliot Page og Emma Portner går hver til sitt. Her er de avbildet sammen på en ishockeykamp i New York like før jul i 2018. Foto: JD Images/ REX/ NTB
SKILLES: Elliot Page og Emma Portner går hver til sitt. Her er de avbildet sammen på en ishockeykamp i New York like før jul i 2018. Foto: JD Images/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av desember stod Hollywood-stjernen, som er født Ellen Page, frem som transperson. Samtidig avslørte hen at hen har skiftet navn til Elliot Page (28).

«Jeg vil dele med dere at jeg er trans, og mine pronomen er han/hen og navnet mitt er Elliot», delte den kanadiske skuespilleren med sine 1,5 millioner Twitter-følgere.

Nå, nesten to måneder senere, skriver TMZ at Page har søkt om skilsmisse fra kona Emma Pornter (26). Ifølge nettstedet leverte Page inn skilsmissepapirene i Manhattan tirsdag.

BRUDD: Her er det tidligere ekteparet Emma Portner og Elliot Page avbildet sammen på et arrangement i Los Angeles en måned etter bryllupet i 2018. Foto: Mediapunch/ REX/ NTB
BRUDD: Her er det tidligere ekteparet Emma Portner og Elliot Page avbildet sammen på et arrangement i Los Angeles en måned etter bryllupet i 2018. Foto: Mediapunch/ REX/ NTB Vis mer

Duoen ga hverandre sine ja i januar 2018. Det røpet «Juno»-stjernen selv på Instagram.

- Jeg kan ikke tro at jeg får kalle denne enestående kvinnen min kone, skrev hen som tekst til et bilde av to hender med gifteringer på.

Tre år senere er ekteskapet derimot over.

- Etter nøye vurdering har vi tatt det vanskelige valget om å skilles etter separasjonen i fjor sommer. Vi har enorm respekt for hverandre og forblir nære venner, bekrefter paret selv tirsdag til People.

ÅPENHJERTIG: Den kjente Youtuberen Nikki de Jager, også kjent som «NikkiTutorials», sto nylig frem som transperson. Nå forteller hun om utpressingen som førte til at hun fortalte sin store hemmelighet. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

«Overveldende takknemlighet»

Elliot Page har gjort stor suksess som en av hovedkarakterene i Netflix-suksessen «Umbrella Academy» gjennom to sesonger. Page er også kjent som hovedrolleinnehaver i nevnte «Juno», samt rollen som «Kitty Pryde» i X-Men-filmene.

Det var 1. desember i fjor at den Oscar-nominerte kom ut som transperson.

I et lengre Twitter-innlegg stod det blant annet at hen føler seg heldig som kan skrive om legningen sin.

«Jeg føler en overveldende takknemlighet for de fantastiske menneskene som har støttet meg på denne reisen. Jeg kan ikke begynne å uttrykke hvor utrolig det føles å endelig få elske meg selv nok til å gå etter mitt autentiske jeg».

Videre ba skuespilleren om tålmodighet. Page skrev at i tillegg til å føle glede over å kunne fortelle sin historie, så er hen også redd for hatet som venter, og for vitser og vold som hen kan bli utsatt for.

Page benyttet også anledningen til å fortelle om diskrimineringsstatistikken mot transpersoner, og viste til at det så langt i år er drept 40 transpersoner.

«Elsker at jeg er trans»

28-åringen kom med en direkte oppfordring til politiske ledere som jobber for å kriminalisere helsetjenester for transpersoner.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Page gjorde det også klart at hen skal kjempe for rettighetene til transpersoner i tiden som kommer.

«Jeg elsker at jeg er trans. Jeg elsker at jeg er skeiv. Og jo mer jeg holder meg selv når og fullstendig omfavner den jeg, jo mer drømmer jeg, jo mer vokser hjertet mitt og jo mer trives jeg. Til alle transfolk som takler trakassering, selvhat, mishandling og voldstrusler hver dag: jeg ser deg, jeg elsker deg og jeg vil gjøre alt jeg kan for å endre denne verdenen til det bedre», skrev hen avslutningsvis.

LES OGSÅ: Trude Mostue: Brudd etter elleve år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer