Simon Baker og kona:

Skilles etter 29 år sammen

«The Mentalist»-stjernen og kona Rebecca brøt med hverandre i skjul.

SLUTT: Etter 29 år sammen, skal ekteskapet være over for skuespilleren Simon Baker (51) og kona Rebecca Rigg (53). Foto: Matt Baron/ REX/ Shutterstock/ NTB
SLUTT: Etter 29 år sammen, skal ekteskapet være over for skuespilleren Simon Baker (51) og kona Rebecca Rigg (53). Foto: Matt Baron/ REX/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var før helgen det ble kjent at skuespiller Simon Baker (51) og kona Rebecca Rigg (53) skilles etter mer enn to tiår sammen, ifølge magasinet People.

Bruddet ble bekreftet i en uttalelse gjengitt av blant andre Entertainment Tonight:

«Simon Baker og Rebecca Rigg har kunngjort sin separasjon etter 29 års ekteskap. Dette langvarige paret gikk fra hverandre i det stille i april i fjor og sier i en felles uttalelse: - Vi er fortsatt nære venner, og våre tre barn vil alltid være det viktigste fokuset i våre liv».

Baker, som er mest kjent fra tv-seriene «The Mentalist» og «The Guardian», har også spilt i flere Hollywood-filmer, som «Margin Call», «L.A. Confidential »og «The Devil Wears Prada».

Rigg har også hatt stor suksess som skuespiller, og hun og Baker har også spilt sammen i Bakers seriesuksess «The Mentalist».

TV-STJERNE: Simon Baker under Monte Carlo TV Festival i 2010. Foto: Ipa/ REX/ NTB
TV-STJERNE: Simon Baker under Monte Carlo TV Festival i 2010. Foto: Ipa/ REX/ NTB Vis mer

- Ikke ta det for gitt

I uttalelsen heter det altså at paret har vært gift i 29 år, men det råder likevel en viss forvirring om hvor lenge de faktisk har vært gift.

Ifølge Daily Mail møtte skuespillerparet hverandre på starten av 1990-tallet, og spilte mot hverandre i den australske såpeoperaserien «E-Street». Paret ble forelsket, og etter fem år som samboere giftet de seg - i 1998 - ifølge Daily Mail og flere andre medier.

Sammen fikk paret datteren Stella (27) og sønnene Claude (22) og Harry (19).

SKILSMISSE: Skuespillerparet Simon Baker og Rebecca Rigg ønsker nå å sette barna først. Her avbildet sammen i 2013, da Baker fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: Stewart Cook/ REX/ Shutterstock/ NTB
SKILSMISSE: Skuespillerparet Simon Baker og Rebecca Rigg ønsker nå å sette barna først. Her avbildet sammen i 2013, da Baker fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame. Foto: Stewart Cook/ REX/ Shutterstock/ NTB Vis mer

Førstnevnte, Stella, har også fulgt i foreldrenes fotspor og har blant annet spilt mot faren sin i «The Mentalist».

I et intervju med WowWatcher i 2019, uttalte Simon Baker seg om ekteskapet og utfordringene som følger med.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

- I alle forhold finnes det utfordringer, og man kommer aldri til et sted der man sier «nå er det enkelt». For hvis man tenker slik, så tror jeg forholdet vil kollapse. Man kan virkelig ikke ta de gode øyeblikkene for gitt, sa han den gang.

Ville ikke feire jubileum

Men nå, etter nesten 30 år sammen, har paret valgt å skille lag. Skuespillerne, som egentlig gikk fra hverandre allerede i april i fjor, slapp altså ikke nyheten om bruddet før nå.

I et tidligere intervju med magasinet People i 2018, uttalte Baker seg om det da lykkelige ekteskapet. Og i den forbindelse kom han med en ganske overraskende uttalelse.

- Å feire jubileum i forhold er en merkelig ting, er det ikke?

- Jeg tror vi feiret vårt jubileum ett år, der vi gikk ut, jeg kjøpte gave, og så hadde vi en krangel. Jeg tror vi la for mye vekt på det å feire. Vi er et team, vi er virkelig gode venner 99 prosent av tiden. Så jeg trenger ikke å markere det med flotte ting, sa skuespilleren den gang.

DRAR: Alt blir ikke rosenrødt når Dede får gå på daten med drømmemannen i «Første date Australia». Vis mer

Sett med mystisk kvinne

Siden gjennombruddet sitt i «L.A. Confidential» har den kjekke stjernen neppe manglet oppmerksomhet fra damene.

Bakgrunnen for ekteskapsbruddet er foreløpig ikke kjent, men Daily Mail melder i hvert fall at Simon Baker nylig ble sett sammen med en mystisk kvinne.

LYKKEN SMILER: Realityserien «Too Hot To Handle» ble fort en seersuksess på Netflix, og nå har en av de mest sentrale deltakerne store nyheter å komme med. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

I desember ble han fotografert på Bronte Beach i Sydney sammen med denne kvinnen, hvis navn foreløpig ikke er kjent.

Flere fans klør seg sikkert nå i hodet, og spekulerer på om det er snakk om en familievenn, kollega eller en potensielt ny kjæreste.

LES OGSÅ: Deler gladnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer