Bill Gates:

Skilles etter 27 år

Bill Gates og kona går hver til sitt.

BRUDD: Bill Gates melder på Twitter mandag at han og kona skilles etter 27 år. Foto: AFP PHOTO /Global Citizen's One World: Together At Home /HANDOUT/NTB
BRUDD: Bill Gates melder på Twitter mandag at han og kona skilles etter 27 år. Foto: AFP PHOTO /Global Citizen's One World: Together At Home /HANDOUT/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Microsoft»-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Det skriver 65-åringen selv på Twitter mandag.

De giftet seg i 1994, og har sammen de tre barna Rory John (21), Jennifer Katharine (25) og Phoebe Adele (18).

«Etter en grundig overveielse og en masse arbeid med vårt forhold, har vi besluttet å avslutte vårt ekteskap», innleder Gates i uttalelsen.

Etter å ha trappet ned i Microsoft, etablerte Bill, sammen med sin kone Melinda, en stiftelse. De har sammen jobbet i stiftelsen, og det vil de også fortsette å gjøre, opplyser han i uttalelsen.

«De siste 27 årene har vi oppdratt tre fantastiske barn og bygget en stiftelse som jobber over hele verden for at alle mennesker skal kunne leve sunne, aktive liv. Vi fortsetter å dele en tro på den misjonen og vil fortsette å jobbe sammen i stiftelsen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse sammen som et par i denne neste fasen av livet vårt», skriver milliardæren videre.

BRUDD: Victoria Nadine snakker om bruddet med Silas Massa Vasstrand på «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Melina og Bill Gates ber også om at familiens behov for ro og privatliv blir respektert den kommende tiden.

Privat familie

Til tross for at Bill Gates og resten av familien er blant de rikeste i verden, er de kjent for å være svær private av seg.

Microsoft-grunnleggeren er et av verdens mest formuende mennesker, og har en anslått formue på rundt 110 milliarder dollar - eller en billion norske kroner. Summen er ellevill, og gjør han til en av verdens rikeste menneske.

Den har han hovedsakelig tjent gjennom Microsoft - selskapet han grunnla på midten av 1970-tallet. Likevel lever verken ekteparet Gates eller barna noe utpreget luksusliv.

De har fine hus og dyre biler, men lever mindre prangende enn andre milliardærer. De snakker også sjelden med pressen, og «stuer» seg heller bort.

OVERRASKER: Mie og Ali fant kjærligheten på «Love Island». Nå forteller de om hvordan det første året har vært, og avslører at ting ikke gikk helt som det skulle på tampen av året. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

Derfor var det nok mange som ble litt ekstra overrasket da CNN i februar i fjor kunne avsløre at eldstedatteren Jennifer hadde forlovet seg.

Det var Jennifer selv som kunngjorde den hyggelige nyheten. Til sine nesten 400 000 følgere på Instagram kunne hun fortelle at den egyptiske rytteren Nayel Nassar hadde gått ned på kne og fridd til henne.

«Nayel Nassar, du er unik. Du har feid meg av banen gjennom denne helga, da du overrasket meg på et av de mest betydningsfulle stedene vår delte lidenskap har sørget for», skrev hun i innlegget.

LES OGSÅ: - Ikke veldig stas

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer