Geena Davis:

Skilles etter 17 års ekteskap

Hollywood-stjernens ektemann har søkt om skilsmisse.

BRUDD: Forholdet mellom Geena Davis og ektemannen Reza Jarrahy er historie. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Forholdet mellom Geena Davis og ektemannen Reza Jarrahy er historie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): «Thelma & Louise»-stjernen Geena Davis' (62) fjerde ekteskap er over. Tirsdag denne uken søkte hennes 15 år yngre ektemann, kirurgen Reza Jarrahy (47), om skilsmisse.

Han skal ha oppgitt standardfrasen «uforenlige forskjeller» som årsak til bruddet, ifølge TMZ.com.

Paret har datteren Alizeh (16) og tvillingsønnene Kaiis og Kian (13) sammen.

Saken fortsetter under bildet.

KJENT FILMROMANSE: Geena Davis hadde en het affære med Brad Pitt i Thelma & Louise i 1991. Pitt var den gang 27 år og filmen ble hans store gjennombrudd i Hollywood. Foto: NTB Scanpix
KJENT FILMROMANSE: Geena Davis hadde en het affære med Brad Pitt i Thelma & Louise i 1991. Pitt var den gang 27 år og filmen ble hans store gjennombrudd i Hollywood. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Davis og Jarrahy har vært separert siden november, og ble sist fotografert sammen på et event i Los Angeles i mai i fjor, skriver People.com.

Duoen giftet seg i en liten privat seremoni i Hamptons i New York høsten 2001 etter å ha blitt introdusert via felles venner to år tidligere.

- Vi er veldig lykkelige og gleder oss til å tilbringe resten av våre liv sammen, uttalte de den gang, ifølge People.

Filmsuksess

I 1991 gjorde Geena Davis og skuespiller-kollega Susan Sarandon (71) stor suksess med filmen «Thelma & Louise».

Den ikoniske filmen regnes av mange som en erketypisk «girlpower»- og «road trip»-film.

I «Thelma & Louise» får seerne bli med rollefigurene til Davis og Sarandon på en frigjørende biltur, som fører dem både i klammeri med loven og til endestasjonen i Grand Canyon.

Etter kinopremieren ble «Thelma & Louise» nominert til hele seks Oscar, og det var denne filmen som ble det store gjennombruddet for selveste Brad Pitt (54).

Saken fortsetter under bildet.

GIRL POWER: Geena Davis og Susan Sarandon var på alles lepper etter kinopremieren av Thelma & Louise i mai 1991. Her er de sammen på en annen premiere i 2013. Foto: NTB Scanpix.
GIRL POWER: Geena Davis og Susan Sarandon var på alles lepper etter kinopremieren av Thelma & Louise i mai 1991. Her er de sammen på en annen premiere i 2013. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Fra 1982 til 1983 var Davis gift med restauranteier Richard Emmolo. Fra 1987 til 1990 med «Jurassic Park»-stjernen Jeff Goldblum (65), og fra 1993 til 1998 med den finske regissøren Renny Harlin (59).

Like før bryllupet med Reza Jarrahy i 2001, sa skuespilleren følgende til sin kommende mann:

- «Du blir snart min fjerde ektemann. Hva i all verden er det du tenker med?», fortalte hun til Good Housekeeping i mars 2014.

Men selv var Davis ikke nervøs for å stå brud igjen.

- Jeg følte virkelig at jeg hadde rundet et hjørne, og at jeg hadde gjort endringer som var ekte og permanente. Og det var spennende å vite at jeg skulle gifte meg med en som jeg kunne være sur og egoistisk foran uten at han løp skrikende ut av døra eller dømte meg for det. Det var som om jeg oppdaget en helt ny måte å leve på, delte hun videre.

LES OGSÅ: Bekrefter romansen etter nesten ett år