ENGASJERT: Pål Gunnar Mikkelsplass avsluttet skikarrieren med å bli trener for herrelandslaget. Her  sekunderer han Frode Estil.  Foto: SCANPIX
ENGASJERT: Pål Gunnar Mikkelsplass avsluttet skikarrieren med å bli trener for herrelandslaget. Her sekunderer han Frode Estil. Foto: SCANPIX Vis mer

Skihelt ble brannhelt

- Jeg var både oppgiret og redd.

SEHER.NO: Den barske OL-sølvvinneren Pål Gunnar Mikkelsplass (47) tok saken i egne hender da han så lynet sette fyr på skogen onsdag, og hindret det som kunne blitt en storbrann i Hallingdal.

- Det var et bra adrenalinkick, og hardere enn man tror imens det står på. Jeg var både oppgiret og redd for at brannen skulle spre seg i det bratte terrenget, sier langrennsløperen til VG.

Mikkelsplass så lynet slå ned fra andre siden av dalen, og ga full gass på egne bein mot stedet. Tanken var at han skulle følge røyken og finne brannstedet, og dermed kunne lose for brannvesenet.

Men Mikkelsplass klarte ikke å bare stå og se på at det brant, men holdt hodet klart og gikk til aksjon.

- Jeg fant en steinhelle som jeg brukte til å grave frem jord med. I enhver skogbrann gjelder det å forhindre at den får spredd seg oppover, sier han til avisen.

Da brannvesenet kom til stedet fortsatte han å hjelpe til, med vannbæring til slukningsarbeidet.

LES OGSÅ: Skarbø falt gjennom isen