John Arne Riise:

Skiftet nummer etter Thoresen-stunt

Eksfotballspilleren skjønte lite da sms-ene rant inn. - Ufint, barnslig og patetisk, mener han.

AMPERT: Espen Thoresen (62) og John Arne Riise (40) møtte hverandre i vinterens første «Farmen kjendis»-tvekamp søndag. De to var langt fra perlevenner inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
AMPERT: Espen Thoresen (62) og John Arne Riise (40) møtte hverandre i vinterens første «Farmen kjendis»-tvekamp søndag. De to var langt fra perlevenner inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Søndag ble det klart at tidligere fotballspiller John Arne Riise (40) er ute av«Farmen kjendis», etter å ha tapt søndagens tvekamp i kunnskap mot komiker Espen Thoresen (62).

Det skjedde etter en uke med svært anspent stemning mellom de to.

Bakgrunnen for konflikten er den mye omtalte sms-skandalen i 2005, da Riise havnet på forsiden av flere av landets største aviser. Dette etter å ha sendt en rekke tekstmeldinger til norske kvinner, der han ba dem ut på en romantisk middag.

Fikk hundretalls meldinger

Litt senere var Thoresen konferansier på en festival utenfor Bergen. Fra scenen oppga han telefonnummeret til den daværende fotballproffen, og oppfordret de mange publikummerne om å sende ham melding.

Overfor Se og Hør skrur Riise tiden 15 år tilbake.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Jeg husker jeg satt hjemme i Liverpool den dagen, dette skjedde jo mens jeg var aktiv. Det «poppet» inn meldinger fra ukjente numre. Jeg tenkte: «Hva skjedde nå, egentlig», sier han.

Han fortsetter:

- Det kom noen hundre meldinger, så jeg spurte én av dem hvordan personen hadde fått tak i nummeret mitt. Da fikk jeg til svar at Espen Thoresen hadde offentliggjort nummeret mitt fra scenen og ba dem sende melding.

- På grensen til mobbing

40-åringen legger ikke skjul på at han reagerte med avsky da han ble klar over hva som hadde skjedd.

JEVN KAMP: John Arne Riise holdt lenge følge med søndagens motstander i kunnskapskonkurransen, men måtte til slutt gi tapt. Foto: Alex Iversen / TV 2
JEVN KAMP: John Arne Riise holdt lenge følge med søndagens motstander i kunnskapskonkurransen, men måtte til slutt gi tapt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg synes det er jævlig barnslig, på grensen til mobbing. Altså, det å stå på scenen og snakke dritt om meg herfra til evigheten, mens han i tillegg ber folk sende meg melding. Det er ufint, barnslig og patetisk.

Han tok imidlertid raskt grep.

- Heldigvis var det lett da jeg bodde i England. Jeg ringte bare en fyr jeg kjente og fikk nytt nummer på en time. Jeg måtte jo det, forteller Riise, som ikke koblet Thoresen til sms-bråket da han ankom «Farmen kjendis».

- Da han sa at det var han som hadde oppfordret til de sms-ene demret det for meg. Det var det første han sa til meg der inne, og da følte jeg at han prøvde å legge opp til et form for drama. Men jeg var aldri forbannet, jeg var bare irritert.

- Veldig spesielt

Espen Thoresen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere utover det han allerede har sagt. Til Se og Hør fortalte han i forrige uke at han ble fortalt at «Farmen kjendis»-konkurrenten ville banke ham. Dette avviste senere Riise.

FØLELSESLADET: Riise tok til tårene i søndagens «Farmen kjendis», og programleder Tiril Sjåstad Christiansen bestemte seg da for å ta en prat med ham på tomannshånd. Skjermdump: TV 2
FØLELSESLADET: Riise tok til tårene i søndagens «Farmen kjendis», og programleder Tiril Sjåstad Christiansen bestemte seg da for å ta en prat med ham på tomannshånd. Skjermdump: TV 2 Vis mer

- Det kom til at John Arne sa: «hold kjeften din» til meg, på helt vanlige småtterier. Jeg fikk fortalt at han ville banke meg. Alt det visste jeg om. Men jeg var ikke redd ham, han turte ikke konfrontere meg skikkelig. Alt foregikk bak ryggen min, inntil det til slutt endte med en konfrontasjon. Det var veldig spesielt, sa Thoresen da.

LES OGSÅ: Bitre uvenner før «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer