Marit Bjørgen:

Skidronningen åpner seg om mammalivet

- Det blir jo en aktiv ferie med en ett-og-halvt-åring, innrømmer Marit Bjørgen.

FULL FART: Marit Bjørgen forteller om hvordan småbarnslivet påvirker sommerferien i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
FULL FART: Marit Bjørgen forteller om hvordan småbarnslivet påvirker sommerferien i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I desember 2015 kom den gledelige nyheten om at skidronning Marit Bjørgen (37) hadde blitt mamma før første gang.

Siden den gang har den 37 år gamle stjernen spent på seg skiene igjen, og langrennsdronningen viste at det absolutt er mulig å komme tilbake til idretten etter en graviditet og en påfølgende fødsel.

Aktiv gutt

I et nytt intervju med Dagbladet forteller imidlertid den blide skiløperen at mammalivet er hektisk, og at dagene består av full fart.

Marits lille gutt, som hun fikk sammen med samboeren Fred Børre Lundberg, fikk navnet Marius, og den lille prinsen holder mamma Marit opptatt på hjemmebane. Også i sommerferien, naturlig vis.

– Det blir jo en aktiv ferie med en ett-og-halvt-åring – det blir mye fart og spenning. Det blir full rulle hele dagen, sier Bjørgen til avisen.

STOLT: Marit er tydelig stolt av den lille gutten sin. Her er hun sammen med Marius under ski-VM i Lahti tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Marit er tydelig stolt av den lille gutten sin. Her er hun sammen med Marius under ski-VM i Lahti tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Jeg synes det er kjempehyggelig. Det blir full rulle fra syv om morgenen til syv om kvelden, legger den stolte mammaen til.

Bjørgen legger ikke skjul på at det har blitt en del farting i løpet av ferien. 35-åringen kombinerer nemlig mammarollen med en aktiv skikarriere, men forteller til Dagbladet at hun likevel har fått mulighet til å koble av i sommer.

Avslørte graviditeten

Det var skistjernen selv som avslørte graviditeten i 2015. Dette gjorde hun under et pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal.

– Jeg har en liten bombe å slippe: Jeg skal bli mamma i slutten av desember, fortalte hun den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

OPTIMISTISK: Marit Bjørgen Hele pressekonferansen til Marit Bjørgen fredag 10. mars 2017, der hun oppsummerer suksessen i Lahti, og alt det har kostet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Tre dager etter termin så den lille gutten dagens lys.

Den lille gutten ble født den 26. desember 2015. Det bekreftet Gro Eide i Skiforbundet i en pressemelding.

Gledet seg

Bjørgens samboer Fred Børre Lundberg var til stede under fødselen og han bekreftet at alt gikk på skinner. Kun timer etter sin egen fødselsdag, ble Fred Børre pappa til den lille gutten.

– Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sa den glade pappaen.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIE: Marit og Fred Børre sammen med Marius tidligere i år. Her var den lille familien i Davos da Marit ladet opp til ski-VM tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Marit og Fred Børre sammen med Marius tidligere i år. Her var den lille familien i Davos da Marit ladet opp til ski-VM tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sa en stolt Marit Bjørgen etter fødselen.

Marit fortalte i forkant av familieforøkelsen at hun gledet seg til mammarollen.

– Jeg håper jeg blir en god mor. Man må finne sin egen vei og det er ikke noen fasit på det, sa hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor.

Alt gikk på skinner

Samtidig avslørte 35-åringen også at svangerskapet hadde gått veldig fint så langt.

– Formen har vært bra hele veien, så jeg har nok vært heldig. Nå er det et par måneder igjen, så jeg får holde ut de siste også.

Også graviditeten skal ha gått på skinner for skidronningen.

– Svangerskapet har gått over all forventning. Bare det at jeg kan få være med jentene hit ned til Livigno, være i miljøet og klare å trene ganske brukbart selv også, er en stor bonus, fortalte hun til Dagbladet noen måneder før fødselen.

Marit og den tidligere OL-mesteren i kombinert, Fred Børre, traff hverandre under VM i Oberstdorf i 2005, og har vært kjærester i over ti år.

Paret er bosatt like ved skianlegget i Holmenkollen i Oslo.

Mens Marius er Bjørgens første barn, har Lundberg en sønn fra et tidligere forhold.

LES OGSÅ: – Kim blir mamma i januar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer