Skavlan tar til tårene av «Downton Abbey»

. Han skal være så streng, men så er han egentlig myk, sier den ferske fembarnsfaren Fredrik Skavlan om sin favoritt fra serien.

FAN AV «DOWNTON ABBEY»: Da talkshow-kongen Fredrik Skavlan gjestet radioprogrammet «P3morgen» nylig, røpet han at det godt kan komme en tåre når «Downton Abbey» er tilbake på TV. Søndag kveld går annen episode av den siste sesongen på NRK1. Foto: NTB Scanpix
FAN AV «DOWNTON ABBEY»: Da talkshow-kongen Fredrik Skavlan gjestet radioprogrammet «P3morgen» nylig, røpet han at det godt kan komme en tåre når «Downton Abbey» er tilbake på TV. Søndag kveld går annen episode av den siste sesongen på NRK1. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da programleder Fredrik Skavlan (49) og skuespiller Maria Bonnevie (42) ble foreldre for annen gang denne uken, var det neppe et tørt øye på fødestuen.

Men da NRK-profilen gjestet «P3morgen» mandag, knappe tre dager før fødselen, fortalte Skavlan at han nylig hadde grått av en annen «forløsning».

På spørsmål fra programleder Silje Nordnes (30) om når han gråt sist, innrømmet den dengang vordende fembarnsfaren at han hadde tatt til tårene kvelden før.

- Dette her er jo grusomt, men det var i går. Det var «Downton Abbey». Og dette skjer hver gang de har sesongåpning. Da er jeg så mør, forteller Fredrik Skavlan i radioprogrammet.

Saken fortsetter under bildet.

BLE FORELDRE: Fredrik Skavlan og Marie Bonnevie fikk sitt andre barn i månedsskiftet september/ oktober. Her er paret sammen i bryllupet til Jenny Skavlan og Thomas Gullestad våren 2014. Foto: Andreas Fadum
BLE FORELDRE: Fredrik Skavlan og Marie Bonnevie fikk sitt andre barn i månedsskiftet september/ oktober. Her er paret sammen i bryllupet til Jenny Skavlan og Thomas Gullestad våren 2014. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Blir rørt av jarlen

49-åringen, som er godt fornøyd med fem barn, røpet videre at det spesielt er én rollefigur i den populære, britiske dramaserien han er svak for.

- Og det er alltid samme person i «Downton Abbey» som får meg til å gråte. Pappa’n (jarlen av Grantham, journ.anm.)! Det er noe med ham som er… han skal både være så streng, men så er han egentlig myk. De scenene der, sier Skavlan i «P3morgen».

Videre innrømmer den familieglade talkshow-kongen lattermildt at han nok kjenner seg litt igjen i Hugh Bonnevilles (51) sympatiske rollefigur.

Siden premieren for fem år siden, høsten 2010, har den Julian Fellowes-skapte serien vunnet tre Golden Globes, fire Emmys og tre SAG Awards. Rollefigurer har kommet og gått, men kjernen i Grantham-familien har stort sett bestått.

Saken fortsetter under bildet.

LIKER JARLEN: Fredrik Skavlan innrømmer i «P3morgen» at han antakelig kjenner seg litt igjen i rollefiguren til Hugh Bonneville (t.v), Robert Crawley, jarlen av Grantham. Her er Bonneville i en scene med skuespiller Jim Carter, som spiller rollen som butler Charles Carson.  Foto: Ap
LIKER JARLEN: Fredrik Skavlan innrømmer i «P3morgen» at han antakelig kjenner seg litt igjen i rollefiguren til Hugh Bonneville (t.v), Robert Crawley, jarlen av Grantham. Her er Bonneville i en scene med skuespiller Jim Carter, som spiller rollen som butler Charles Carson. Foto: Ap Vis mer

Forrige uke hadde altså den sjette og siste sesongen av «Downton Abbey» premiere på NRK. Søndag kveld denne uken kan seerne igjen benke seg foran TV'en og følge det mangslungne livet på godset videre.

 Da Jim Carter (67) - bedre kjent som butleren Carson - gjestet Edinburgh TV Festival i august, avslørte han at både skuespillerne og resten av staben ble rørt til tårer på den siste innspillingsdagen.

- Jeg tenkte jeg skulle si farvel til crewet som jobber så hardt. Da jeg så de snufsende ansiktene deres, var jeg ferdig. Vi var som vanndammer, uttalte den folkekjære stjernen ifølge Vanity Fair.

«Downton Abbey» sendes på NRK1 søndag klokken 21.10.

LES OGSÅ: Eli Hagen angret etter «Trinny og Susannah»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer