KRITISERES: Fredrik Skavlan blir ofte kritisert for intervjuteknikkene sine. Nå kritiseres NRK-programlederen for noe helt annet.  Foto: STELLA PICTURES
KRITISERES: Fredrik Skavlan blir ofte kritisert for intervjuteknikkene sine. Nå kritiseres NRK-programlederen for noe helt annet. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Skavlan kritiseres i svenske medier

- Man kan si at Fredrik står i veien for andre, sier Per Arne Kalbakk, programdirektør i NRK.

Publisert
SEHER.NO: Det er ikke første gang talkshow-kongen Fredrik Skavlan (44) bak TV-suksessen
«Skavlan» kritiseres i mediene. Sveriges Television har bare mannlige programledere for de største underholdningsprogrammene og dette fører nå til sterke reaksjoner i det svenske Aftonbladet.  Blant programlederne som trekkes frem, er norske Fredrik Skavlan.

- Bara en jävla masse gubbar, sier Annie Wegelius, programdirektør i SVT til svenske Aftonbladet.

Videre sier Wegelius at mange kvinner takker nei til den type programlederjobber. Fredrik Lindstrøm, Peter Setterman, Kristian Luuk, Micke Lejnegard og norske Skavlan er blant  mennene som dominerer svensk sendetid. NRK prøver derimot å balansere mellom mannlige og kvinnelige programledere.

- Grunnholdningen vår er å tilstrebe balanse både i kjønn og alder. Men vi må gjøre et ekstra arbeid for å finne og ta vare på de kvinnelige talentene, sier programdirektør i NRK Per Arne Kalbakk til VG torsdag.

Han trekker frem navn som Haddy N'jie, Anne Rimmen, Marte Stokstad, Nadia Hasnaoui og Hilde Hummelvoll som sterke kvinnelige programleder.

- Man kan si at Fredrik står i veien for andre fordi han har holdt på veldig lenge, men det blir feil å kritisere han fordi han er flink. Å ha en så fremtredende rolle tar på over tid. Om det dermed er lettere å beholde mannlige programledere enn kvinner, blir spekulasjoner, sier Kalbakk til VG.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Unødvendig av Skavlan

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer