Fredrik Skavlan:

Skavlan går til TV 2

Slutter i NRK etter nesten 20 år.

SLUTTER I NRK: Fredrik Skavlan slutter i NRK. Det melder NRK tirsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
SLUTTER I NRK: Fredrik Skavlan slutter i NRK. Det melder NRK tirsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredrik Skavlan slutter i NRK, melder NRK.

NRK vil ikke forlenge kontrakten med produksjonsselskapet Monkberry for talkshowet «Skavlan», skriver NRK.

NRK skriver at en annen aktør har lagt inn et bud for å overta prosjektet, noe som tilsier at programmet ble for dyrt. Det betyr at talkshowet ikke blir å finne på NRKs sendeskjema til høsten, opplyser rikskringkasteren.

FERDIG: Etter å ha vært NRK ubestridte talkshowkonge i nesten 20 år, er Fredrik Skavlan ferdig i kanalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FERDIG: Etter å ha vært NRK ubestridte talkshowkonge i nesten 20 år, er Fredrik Skavlan ferdig i kanalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Synd

- Vi synes naturlig nok at det er synd, for Skavlan har vært viktig innhold for NRK. Fredrik Skavlan har vært en av NRKs viktigste profiler i 20 år, sier eksternredaktør i NRK, Petter Wallace.

Han opplyser om at budet som er kommet inn er av en størrelse som NRK ikke kan, og ikke vil møte, og at NRK var villige til å utvide både antall programmer og betale mer enn for forrige sesong, men at spranget opp til beløpet de ble bedt om å matche ble for stort.

TV 2 opplyser på sine sider at Skavlan kommer til å gå over til deres kanal. I en uttalelse sier Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2, følgende:

- Norges største talkshow-vert de siste 20 årene velger TV 2. Vi er selvsagt kjempeglade over at han vil være med å gjøre vår super-fredag til en enda mer super fredag, sammen med «Idol» og «Senkveld».

Saken fortsetter under.

DÅRLIG STEMNING: Proffbokserne Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom i munnhuggeri under et besøk hos Fredrik Skavlan. Foto: NRK / Monkberry. Vis mer Vis mer

- Handler ikke om penger

Overfor Dagbladet forteller Rønningen at han er svært glad for å ha fått Fredrik Skavlan til kanalen.

- Når Norges største talkshowvert kommer til oss, står vi med åpen dør og sier velkommen inn, sier Rønningen. Dermed flyttes talkshowet «Skavlan» fra NRK og over til TV 2. «Skavlan» fortsetter som før, men like viktig er det at han blir en del av vår digitale satsing. Vi kommer til å utvikle «Skavlan»-universet digitalt, særlig opp mot TV 2 Sumo, sier han til avisen.

Kanaldirektøren mener de ikke har overbydd NRK.

- Dette handler ikke om penger, men det handler om at Fredrik har store ambisjoner på programmets vegne, og vil investere mye i programmets utvikling, sier han til Dagbladet.

Fredrik Skavlan hintet selv om overgangen på Twitter tidlig tirsdag morgen: «Se hva som skjer», skrev han - som tilfeldigvis også er TV 2 sitt slagord.

Hva som skal fylle sendeflaten etter Skavlan høsten 2018 kan ikke eksternredaktør Wallace svare på ennå.

- Vi ber om forståelse for at situasjonen har kommer noe uventet på oss, men vi skal brette opp ermene og sikre publikum gode seeropplevelser, også til høsten, sier han til NRK.

LES OGSÅ: - Jeg ville ha barn med en gang

LITE Å HENTE: Goldie Hawn får publikum til å skrattle med sin treffende replikk under talkshowet. Video: NRK Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer