FÅR MER KONTROLL: Fredrik Skavlan håper på å få mer kontroll over produksjonen av sitt populære talkshow, som fortsatt skal gå på NRK og SVT. Her er han i samtale med popartisten Cheryl Cole. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
FÅR MER KONTROLL: Fredrik Skavlan håper på å få mer kontroll over produksjonen av sitt populære talkshow, som fortsatt skal gå på NRK og SVT. Her er han i samtale med popartisten Cheryl Cole. Foto: Anne Liv Ekroll, NRKVis mer

Skavlan bryter med NRK

Talkshowkongen vil ha mer kontroll over sin seersuksess.

SEHER.NO: Programleder Fredrik Skavlan (43) har siden 1998 hatt stor suksess med talkshowene «Først og sist» og «Skavlan».

Nå vil imidlertid hovedpersonen ifølge VG endre på deler av suksessoppskriften ved å la sitt eget produksjonsselskap lage sendingene, istedenfor NRK og SVT.

Daglig leder i det nye selskapet Monkberry Ole Johan Prytz, sier til avisen at de to TV-kanalene heretter skal kjøpe programmet av produksjonsselskapet.

- Dette betyr at han får mer kontroll over produktet, foruten at man ønsker å styrke kvalitetene, sier Prytz til VG.

Det nye selskapet kommer til å ha en redaksjon i Norge og en i Sverige, med fire ansatte i hvert land.

NRK skal ifølge VG ha undertegnet en kontrakt for ett år med opsjon på ett år til med Skavlans selskap. Etter dette kan han i teorien jobbe for en annen kanal, hvis han ønsker dette.

 Prosjektleder ved underholdningsavdelingen i NRK, Charlo Halvorsen, frykter imidlertid ikke at de skal miste seermagneten til en konkurrerende kanal.

- Vi står ikke i fare for å miste ham. Det har aldri vært på tale. Dette handler om at det er en organisasjonsmodell som passer ham fint, og det har vært udramatisk så langt, sier han til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ:
Anklages for å være mannssjåvinist