Shakira:

Skattesvindel: Går til retten

Shakira anklages for å ha holdt tilbake 14,5 millioner euro i skatt.

TIL RETTEN: Shakira går til retten for å bevise at hun er uskyldig. Foto: SplashNews/ NTB
TIL RETTEN: Shakira går til retten for å bevise at hun er uskyldig. Foto: SplashNews/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden ble Shakira (45), eller Shakira Isabel Mebarak Ripoll som hun egentlig heter, anklaget for å ha unnlatt å betale et svimlende millionbeløp i skatt.

Spanske myndigheter hevder å kunne bevise at Shakira ikke har betalt skatt i flere år, men 45-åringen mener hun er uskyldig i saken.

Nå går sangeren til retten for å bevise sin uskyld.

Påtalemyndigheten anklager Shakira for å ha holdt tilbake hele 14,5 millioner euro i inntekt fra spanske skattemyndigheter mellom 2012 og 2014.

Spanske medier har tidligere vist til en detaljert rapport fra skattemyndighetene som skal kunne bevise at Shakira ikke har betalt skatt.

OPPTRÅDTE SAMMEN: Shakira og Jennifer Lopez sto på scenen under pauseshowet på Super Bowl, men det var en 11-åring som fikk mest oppmerksomhet. Video: NFL via AP Vis mer

Shakira har nå valgt å avvise spanske myndigheters forslag om et forlik utenfor retten. Den colombianske verdensstjernen ønsker i stedet å bevise sin uskyld i retten, det melder advokatene hennes, ifølge Aftonbladet.

Ifølge påtalemyndigheten flyttet hun til Spania i 2011, men fortsatte å betale skatt i Bahamas fram til 2015.

I mai avviste retten i Barcelona Shakiras anke av saken, og viste til at dokumentasjonen artisten sendte inn for å støtte i saken var utilstrekkelig.

Det er foreløpig ikke satt noen rettsdato.

LES OGSÅ: - Brudd etter 12 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer