Josh Neuman:

Skateboarder (22) drept i flystyrt

Amerikanske Josh Neuman ble søndag 6. februar funnet i innsjøen Thingvallavatn.

DREPT: Josh Neuman var på Island for å lage innhold for et belgisk klesmerke da småflyet forsvant fra radaren. Foto: Skjermdump
DREPT: Josh Neuman var på Island for å lage innhold for et belgisk klesmerke da småflyet forsvant fra radaren. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Den amerikanske skateboarderen, filmskaperen og YouTube-stjernen Josh Neuman (22) omkom torsdag i en småflyulykke på Island, melder flere utenlandske medier, deriblant Sky News.

22-åringen er kjent for sine halsbrekkende videoer hvor han i høye hastigheter kjører longboard nedover stupbratte veier.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Ble funnet i innsjø

I november 2021 nådde Neuman én million følgere på YouTube. Ifølge The Guardian har amerikaneren en av de mest sette skate-videoene på plattformen, med godt over 106 millioner avspillinger.

Sky News skriver at Neuman, Nicola Bellavia (32) og Tim Alings (27), samt den islandske piloten Haraldur Diego (49), ble funnet søndag 6. februar i landets største naturlige innsjø Thingvallavatn, ved hjelp av ubåt og sonar.

Flyet, av typen Cessna 172, forsvant fra radaren torsdag 3. februar, uten å sende ut nødsignal.

Over tusen personer fra Islands søk- og rednigsorganisasjon satte i gang letingen, men flyet og de fire om bord ble ikke funnet før tre dager seinere på 48 meters dyp.

Skulle filme naturen

Neuman var på Island sammen med den belgiske fallskjermhopperen Bellavia og Alings, sponsorsjef for det belgiske klesmerket Suspicious Antwerp, for å for å lage innhold til selskapet.

Bram Boriau, talsperson for klesmerket, sier til Assosiated Press at Neuman og de to andre var om bord i flyet for å filme Islands vakre natur.

«Alle tre var enormt lidenskapelig opptatte av reise og innholdsskaping, og derfor var disse temaene hovedfokuset på turen», sa Boriau i en uttalelse til AP.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi den 21. oktober. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

«Han var selve livet»

Tirsdag publiserte Neumans familie en lang uttalelse på 22-åringens Instagram-profil.

Familien skriver at Neuman representerte den siden av menneskeheten vi alle streber etter å oppnå.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

«I løpet av hans 22 år på jorden, levde ikke Josh bare livet, han var selve livet - og han levde hver dag til det fulleste, samtidig som han var snill mot alle

«Nå som verden feller en tåre, må vi huske at han gikk bort mens han gjorde det han elsket. Han opplevde nylig nordlyset på Island for første gang, med kommentaren: Dette er den lykkeligste dagen i mitt liv.»

Avslutningsvis lister familien opp Neumans fem liveregler, med hans egne ord:

«1. Gjør det du er lidenskapelig opptatt av.

2. Et tall vil aldri gjøre det lykkelig.

3. Hvis du ikke mislykkes, så presser du ikke deg selv hardt nok.

4. Hvis du gjør det du elsker, ikke bry deg om hva andre mener. En quote som endret mitt tankesett var: De som bryr seg betyr ikke noe, og de som betyr noe bryr seg ikke.

5. Livet starter utenfor komfortsonen din.»

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Skutt og drept på date

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer