Josh Neuman:

Skateboarder (22) drept i flystyrt

Amerikanske Josh Neuman ble søndag 6. februar funnet i innsjøen Thingvallavatn.

DREPT: Josh Neuman var på Island for å lage innhold for et belgisk klesmerke da småflyet forsvant fra radaren. Foto: Skjermdump
DREPT: Josh Neuman var på Island for å lage innhold for et belgisk klesmerke da småflyet forsvant fra radaren. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Den amerikanske skateboarderen, filmskaperen og YouTube-stjernen Josh Neuman (22) omkom torsdag i en småflyulykke på Island, melder flere utenlandske medier, deriblant Sky News.

22-åringen er kjent for sine halsbrekkende videoer hvor han i høye hastigheter kjører longboard nedover stupbratte veier.

Ble funnet i innsjø

I november 2021 nådde Neuman én million følgere på YouTube. Ifølge The Guardian har amerikaneren en av de mest sette skate-videoene på plattformen, med godt over 106 millioner avspillinger.

Sky News skriver at Neuman, Nicola Bellavia (32) og Tim Alings (27), samt den islandske piloten Haraldur Diego (49), ble funnet søndag 6. februar i landets største naturlige innsjø Thingvallavatn, ved hjelp av ubåt og sonar.

Flyet, av typen Cessna 172, forsvant fra radaren torsdag 3. februar, uten å sende ut nødsignal.

Over tusen personer fra Islands søk- og rednigsorganisasjon satte i gang letingen, men flyet og de fire om bord ble ikke funnet før tre dager seinere på 48 meters dyp.

Skulle filme naturen

Neuman var på Island sammen med den belgiske fallskjermhopperen Bellavia og Alings, sponsorsjef for det belgiske klesmerket Suspicious Antwerp, for å for å lage innhold til selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.