«71 grader nord team»:

- Skar seg ganske greit

Elisa Røtterud og Thomas Alsgaard snakker ut om krangelen i «71 grader nord team».

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» under en tur i «71 grader nord - team». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets kjendisversjon av «71 grader nord» er godt i gang, og det som er nytt denne gangen er at det er fire team som konkurrerer mot hverandre.

Et av teamene består av tidligere langrennsutøver Thomas Alsgaard (49) og journalist og eventyrer Elisa Røtterud (42).

TEAM: Det skar seg mellom Elisa og Thomas under innspillingen av «71 grader nord team». Foto: Haakon Lundkvist / Discovery
TEAM: Det skar seg mellom Elisa og Thomas under innspillingen av «71 grader nord team». Foto: Haakon Lundkvist / Discovery Vis mer

Lagene har nå gått oppå hverandre i flere dager, og når man er kald, sulten og sliten er det klart det kan gå en kule varmt innimellom - noe det gjorde i søndagens episode mellom Røtterud og Alsgaard.

En kommentar fra førstnevnte, som var ment som et kompliment, ble tolket annerledes av Alsgaard - som førte til en heftig krangel mellom partnerne.

Selv om det er en god stund siden innspillingen av programmet, ser det ikke ut til at vi kommer til å se de to på tur sammen i nær fremtid.

FALLER: Vita og Wanda Mashadi har møtt på mye motstand i årets «71 grader nord - team». I en av episodene går det galt for Wanda. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Det skjer ikke

Overfor Romerikes Blad forteller Alsgaard at det å konkurrere i par etter hvert ble ganske utfordrende.

- Samarbeidet gikk ganske bra en stund, men så skar det seg vel ganske greit. Det var ikke sånn superbra stemning den siste halvdelen nei, innrømmer han til RB.

Etter deltakelsen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i 2019, delte skiløperen ærlig at han sliter med sosial angst.

- Jeg sliter litt med sosial angst, så for meg er det å komme inn i en ny gruppe så tett, en utfordring, fortalte han til Nettavisen den gang.

UT I 100: «71 grader nord - team» er i gang, og allerede i første episode måtte deltakerne ut av komfortsonen. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Det skulle vise seg å bli en utfordring også denne gangen, da han skulle samarbeide med Røtterud. På spørsmål om de to har noe kontakt nå i ettertid, svarer han følgende til RB:

- Vi skal ikke på tur sammen igjen i hvert fall - det kan jeg si 100 prosent sikkert. Det skjer ikke. Men sånn er det.

- Oppstår gnisninger

Også 42-åringen opplever seg og partneren som ganske ulike.

- Vi er jo veldig forskjellige i måten å være på. Jeg er veldig entusiastisk av meg, mens Thomas er kanskje litt roligere på det «gledesnivået». Det er klart at det oppstår situasjoner når det er såpass intensivt som det er. Gjerne når man er sliten eller sulten, så er det lett å misforstå hverandre, og at det oppstår gnisninger, forteller hun til RB.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skulle ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, falt en av deltakerne om. Vis mer

Og selv om det tok lang tid for Alsgaard å se tilbake på deltakelsen som noe fint, innrømmer han nå at han uansett er glad for at han var med - selv om det til tider er krangling og dårlig kjemi.

Da Rød Løper møtte duoen under premierefesten - før krangelen ble sendt på TV - forsikret Røtterud om at kranglingen ikke sto i veien for turopplevelsen - isolert sett.

- Jeg synes det har vært den beste norgesferien jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg har hatt det helt rått, så det har vært et fantastisk eventyr.

Samtidig uttalte Alsgaard at ting ofte vokser seg større jo tettere man er på samme menneske over lang tid.

VANNSKREKK: «71 grader nord»-deltaker Safari Shabani er livredd for vann. Da er det bra han har Jon Almaas med seg på tur. Video: Discovery+ Vis mer

- Det ligger litt i konseptet når man tråkket oppå hverandre 24 timer i døgnet. Vi er slitne, sultne og kalde sammen. Man kommer jo aldri unna, så ting begynner å gnage etter hvert. Små ting vokser seg større og større, og det er klart det går en kule varmt - og det må det gjøre. Det er unaturlig hvis det ikke gjør det.

Se og Hør har vært i kontakt med Elisa Røtterud, som opplyser at hun ikke har noen kommentar til denne saken. Thomas Alsgaard har hittil ikke besvart Se og Hør henvendelser.

TILKALLER HJELP: En av deltakerne i «71 grader nord kjendis» må få akutt legehjelp. Hele episoden ser du på Discovery+ og TVNorge søndag 7. november 20.30. Video: Discovery+ Vis mer

- Fordel å snakke om følelser

Underveis i programmet fikk alle årets duoer tilbud om en runde med terapi fra parterapeut Catrin Sagen. Hun forteller til Se og Hør at det kan være vanskelig å lene seg på, og stole på, et menneske man ikke kjenner fra før.

- De vet kanskje hvem hverandre er, men ikke snakket sammen, og i hvert fall ikke samarbeidet med hverandre, sier hun, og fortsetter:

- Hvis man ikke har så mye språk for følelser generelt, er det i hvert fall vanskelig å ha det med en man ikke kjenner fra før. Det vil være ganske mange situasjoner hvor det er en fordel å snakke ut om følelser for å bli sterkere som team.

Sagen legger til at ulikheter kommer tydelig frem under press, og at alle mennesker fort kan oppføre seg som barn når det er mye press.

LES OGSÅ: - Jeg fikk en skikkelig smell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer