Sean Penn:

Skapte Twitter-storm etter bisarr oppførsel på talkshow

Sean Penn kjederøykte og innrømmet på tv å ha tatt nerveberoligende piller.

BRØT LOVEN: Sean Penn brydde seg ikke om røykeloven under talkshowet han gjestet i går. Foto: NTB Scanpix
BRØT LOVEN: Sean Penn brydde seg ikke om røykeloven under talkshowet han gjestet i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Da Sean Penn gjestet «The Late Show» med Stephen Colbert i går fikk tv-seere og publikum i salen seg et realt sjokk.

Ikke bare innrømmet skuespilleren at han hadde tatt nerveberoligende piller før intervjuet, men han tente også opp flere sigaretter foran en fullspekket sal med publikummere.

Daily Mail er blant de store mediene som melder om den skandaløse tv-opptreden. De skriver blant annet at Sean sa at han fremdeles kunne føle effekten av den beroliggende pillen, som han tok for å sovne lettere kvelden før.

Da programlederen spurte hvordan man kunne se forskjell på Sean Penn med og uten beroligende innabords, svarte han:

- Jeg er mer eller mindre den samme personen.

Deretter tente Sean opp en sigarett foran en fullspekket sal av publikummere.

Stephen ble lettere irritert og tok frem et askebeger til filmstjernen, som var der for å promotere sin nye bok «Bob Honey Who Just Do Stuff».

Selv om røyking på offentlige steder er ulovlig i New York, fikk ikke Sean påsnakk for sin oppførsel, men Stephen spurte pent:

- Vær så snill, ikke røyk mer. Jeg har ikke noe imot det ettersom mine foreldre røykte da jeg var liten, og lukten bringer frem noen fine minner. Men du vet, vi vil at du skal være her en god stund til, og de greiene der er skikkelig farlig.

Sean spøkte bare tilbake og sa at han ville sikre kreftleger jobbsikkerhet.

Saken fortsetter under bildet

PÅ VEI INN: Sean Penn så forsoffen ut på vei inn til Stephen Colbert i går kveld. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI INN: Sean Penn så forsoffen ut på vei inn til Stephen Colbert i går kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drømmer om å drepe Trump

Boken til Sean er en fiktiv fortelling om en rollefigur som drømmer om å drepe en president, som minner mye om Trump. Skuespilleren forklarte at skriveprosessen hadde vært en slags terapeutisk ventil for ham.

- Det er vanskeligere for meg i dag å finne håp. Dette har vært en måte for meg å ikke bare bruke tid på å være sint.

Twitter har eksplodert etter at Sean tente opp sigaretter på tv. Flere sammenlikner ham med tegneseriefiguren «Skipper'n», som alltid hadde sneipen hengende i munnviken.

Redd for hevn

I 2016 skapte også den Oscar-belønnede skuespilleren, sammen med den meksikanske skuespilleren Kate del Castillo (44), internasjonale overskrifter.

Årsaken var et hemmelig møte de to hadde hatt med verdens mest ettersøkte narkobaron, Joaquín «El Chapo» Guzmán. Dette fant sted i den meksikanske jungelen i oktober 2015.

I oktober i fjor lanserte Netflix dokumentaren «Dagen jeg møtte El Chapo», som i all hovedsak tar for seg del Castillos versjon av møtet.

- Blod på deres hender

Ifølge New York Times har Sean Penn - som angivelig fryktet for egen sikkerhet - forsøkt å stoppe dokumentaren i forkant av premieren, ved hjelp av sine advokater.

- Vi gjør dere herved oppmerksomme på at blod vil være på deres hender, dersom denne filmen fører til at noen blir skadd, het det i et brev til Netflix fra Seans advokat Theodore J. Boutrous Jr.

57-åringen fikk ifølge avisa se «Dagen jeg møtte El Chapo», før den ble lansert. Skuespilleren mener det i dokumentaren kan antydes at han var behjelpelig med informasjon til myndighetene, som seinere førte til «El Chapos» dramatiske pågripelse i januar 2016.

- En blank løgn

Dette avviste strømmetjenesten på det sterkeste, og understrekte samtidig at Sean fikk tilbudet om å medvirke i dokumentaren. De endret heller ikke innholdet, slik Sean ønsket.

- Penn har ved flere anledninger fått muligheten til å medvirke i «Dagen jeg møtte El Chapo», men har ikke ønsket dette. Detaljer rundt det berømte møtet er godt belyst i flere sammenhenger, også av Penn selv i Rolling Stone-artikkelen og i hans mange offentlige uttalelser siden. Det eneste nye vi fokuserer på i denne serien, er å gi Kate en sjanse til å fortelle sin versjon av denne nærmest utrolige historien, het det i en offentlig uttalelse fra Netflix.

Penns advokater gikk langt i å antyde at skuespilleren frykter et hevnangrep fra «El Chapo».

- Oppfatningen om at Penn eller at noen på hans vegne skal ha informert Justisdepartementet om denne reisen, er bare sprøyt, en blank løgn. Det har aldri skjedd, og det ville aldri ha vært noen grunn for at det skulle skje, het det i brevet fra Penns advokat, ifølge News.com.

LES OGSÅ: Hvem bet Beyonce i ansiktet?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer