Arnold Schwarzenegger:

Skapte skandale for åtte år siden - nå hylles sønnen

Arnold Schwarzenegger delte stolt bilde av sin «utenomekteskapelige» sønn.

HYLLER SØNNEN: Åtte år etter at det ble kjent at Arnold Schwarzenegger hadde en ukjent sønn med hushjelpen, er vanskelighetene tilsynlatende glemt. Nylig delte en tydelig stolt Schwarzenegger et bilde fra sønnens eksamensfeiring. Foto: NTB Scanpix
HYLLER SØNNEN: Åtte år etter at det ble kjent at Arnold Schwarzenegger hadde en ukjent sønn med hushjelpen, er vanskelighetene tilsynlatende glemt. Nylig delte en tydelig stolt Schwarzenegger et bilde fra sønnens eksamensfeiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Arnold Schwarzenegger har hatt en stor suksess i løpet av sitt 71 år gamle liv. Mens folk flest gjerne forbinder ham med hans skuespillerprestasjoner i «Terminator»-filmene, har han også gjort karriere både som bodybuilder og politiker.

I 2011 fikk han derimot oppmerksomhet for helt andre ting. Det viste seg nemlig at Schwarzenegger hadde hatt et forhold til hushjelpen sin, Mildred Baena, og at de to hadde fått et barn sammen.

Først 14 år senere fikk hans daværende kone nyss om affæren og den hittil skjulte sønnen, Joseph Baena (21). Skandalen tok knekken på det 25 år lange ekteskapet.

Åtte år senere er alle vanskeligheter tilsynelatende glemt. Nylig delte en tydelig stolt Schwarzenegger et bilde fra sønnens eksamensfeiring.

- Stolt av deg

- Gratulerer, Joseph! Fire år med hardt arbeid på business-studier ved Pepperdine, og i dag er din store dag! Du har fortjent all feiring og jeg er så stolt av deg. Jeg elsker deg! skriver Schwarzenegger under et bilde av seg selv og sønnen.

I dag omtaler skuespilleren sønnen Joseph med enorm stolthet. Det er likevel ikke mange år siden han var klar på at gutten var et resultat av «hans livs største feilgrep».

Hele verden falt nemlig i grus for Schwarzenegger og familien hans, da han i mai 2011 innrømmet å ha fått barn med familiens betrodde hushjelp.

Saken fortsetter nedenfor.

ELSKERINNEN: Mildred Baena var hushjelp for Schwarzenegger-familien da hun innledet et forhold med skuespilleren. Samtidig som Schwarzenegger fikk en sønn med kona Maria Shriver, fikk han også en sønn med Baena. Foto: All Over Press
ELSKERINNEN: Mildred Baena var hushjelp for Schwarzenegger-familien da hun innledet et forhold med skuespilleren. Samtidig som Schwarzenegger fikk en sønn med kona Maria Shriver, fikk han også en sønn med Baena. Foto: All Over Press Vis mer

Hans daværende kone, journalist og forfatter Maria Shiver (63), som han hadde vært gift med i 25 år, flyttet umiddelbart ut av deres felles hjem og søkte om skilsmisse bare to måneder senere.

I juni 2015 åpnet 71-åringen opp om den vanskelige tiden, og innrømmet blant annet at dette var det laveste punktet i hans liv.

- Jeg har hatt personlige tilbakeslag, men dette var uten tvil mitt største feilgrep noensinne. Det var min skyld. Jeg ødela alt og kan ikke rette fingeren noe annet sted. Så ja, jeg er skuffet over det. Det er alltid lett å være smart i ettertid, men det handler om hvordan man kan gjøre det beste ut av situasjonen, fortalte han, ifølge UsWeekly.com.

DYPT SVIK: Filmstjernen Arnold Schwarzeneggers ekteskap med Maria Shriver endte i skandale da det ble kjent at han hadde fått et barn utenfor ekteskapet. Her er paret sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix
DYPT SVIK: Filmstjernen Arnold Schwarzeneggers ekteskap med Maria Shriver endte i skandale da det ble kjent at han hadde fått et barn utenfor ekteskapet. Her er paret sammen i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Schwarzenegger og Shriver, som har barna Katherine (29), Christina (27), Patrick (25) og Christopher (21), prøvde parterapi for å redde ekteskapet, men dette sørget bare for å forverre situasjonen.

- Terapeuten snakket bare tull, og det var helt mot sin hensikt for vårt fremtidige forhold. Det var Maria som overtalte meg til å gå, og jeg følte jeg måtte, siden alt var min feil. Men jeg trenger ikke å gå via noen andre for å forklare meg. Jeg sa unnskyld til Maria og barna, la han til.

Til tross for bruddet, skal Schwarzenegger og Shiver ha klart å bevare vennskapet.

- Forstår situasjonen

Sønnen Joseph skal være født med en måneds mellomrom til parets yngste sønn, Christopher. Til tross for at stjernens liv ble fullstendig snudd på hodet da nyheten ble kjent, skal sønnen Joseph ha forstått seg på situasjonen.

Saken fortsetter nedenfor.

- Han er fantastisk og forstår hele situasjonen. Det er en veldig tøff situasjon for ham, og for de andre barna mine. For hele familien. Men det skjedde og nå må vi finne ut av alt, sa «Terminator»-stjernen.

Siden den gang har den tidligere bodybuilderen tilsynelatende fått et godt forhold til Joseph, som også ser ut til å ha gått i farens fotspor når det kommer til kroppsbygging. I en kortfilm produsert av 21-åringens venn, spilte han farens kjente rolle fra Terminator- filmen «Judgement Day». Og likheten er ikke til å ta feil av.

IKONISK ROLLE: Likheten mellom far og sønn var slående da Joseph i 2016 tok på seg farens ikoniske rolle i en kortfilm. Foto: NTB Scanpix
IKONISK ROLLE: Likheten mellom far og sønn var slående da Joseph i 2016 tok på seg farens ikoniske rolle i en kortfilm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Joseph fylte 19 år gammel i 2016, tok faren ham med på tur til München, hvor han delte et bilde av de to fra den tradisjonelle Oktoberfestivalen.

«Gratulerer med dagen, Joseph. Flink student, flink atlet. Jeg er stolt av deg og elsker deg», skrev Schwarzenegger den gang om sønnen.

LES OGSÅ: - Chris Pratt dater datteren til Arnold Schwarzenegger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer