Steve Harvey:

Skapte Miss Universe-skandale i 2015. Slik gikk det da han vendte tilbake til scenen

Programleder Steve Harvey hadde tatt visse forholdsregler i år.

MISS UNIVERSE: Det var frankrike som stakk av med årets Miss Universe-seier, tannlegestudenten Iris Mittenaere. I fjor presterte Steve Harvey å annonsere feil vinner, i år gjorde han humor ut av fadesen. Video: CNN Vis mer
Publisert

I desember 2015 sørget komiker Steve Harvey (60) for det som må være enhver missedronnings mareritt: Å bli snytt for den seieren en trodde var i boks.

Da Miss Universe skulle kåres for et drøyt år siden, klarte nemlig Harvey kunststykket å lese opp feil vinner.

Foran de spente missedeltakerne erklærte verten Miss Colombia, Ariadna Gutierrez (23), som vinner - i stedet for den rettmessige vinneren Miss Filippinene, Pia Wurtzbach (27).

- DET VAR MIN FEIL, DET STOD PÅ KORTET:  Programlederen fra Miss Universe 2015 beklaget seg etter å ha lest opp Colombia som årets vinner. Video: Reuters Vis mer

Misforståelsen skapte mye oppstyr, og Harvey beklaget overfor arrangørene, teamet backstage, Miss Filippinene og Miss Colombia, ifølge Huffington Post.

Gjorde narr av seg selv

Søndag kveld skulle Steve Harvey i ilden som Miss Universe-vert nok en gang. Og da sørget 60-åringen for at alt skulle gå på skinner.

I forkant av konkurransen holdt verten et eget møte der han humoristisk diskuterte en «fluktplan» i tilfelle han begikk samme tabbe igjen, skriver UsWeekly. Der kom det tydelig fram at Harvey i dag ser på skandalen med selvironi og godt humør.

- Hvis noe skjer på slutten, hvis jeg tar feil av navnet, så tar jeg et skritt til høyre og faller ned denne fallemmen, sa programlederen.

  • Se video fra årets Miss Universe-kåring øverst i saken!
HUMOR: Miss Universe-vert Steve Harvey kom ikke unna fadesen sin fra den forrige missekåringen da han ledet årets Miss Universe i Pasay City i Filippinene i helga. Foto: NTB Scanpix.
HUMOR: Miss Universe-vert Steve Harvey kom ikke unna fadesen sin fra den forrige missekåringen da han ledet årets Miss Universe i Pasay City i Filippinene i helga. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Spøkefullt la han til at produksjonen ville bli ansvarlig for å finne en dobbeltgjenger som kunne erstatte ham i tilfelle han måtte flykte.

- Jeg kommer til å gå opp på taket og ta zip-line over til bygningen ved siden av, fortsatte Harvey ifølge UsWeekly.

- Ja, jeg er tilbake

Heldigvis for Harvey slapp han å benytte seg av det som utvilsomt ville vært en underholdende fluktrute søndag kveld.

Selv om han ikke begikk samme tabbe som sist, sørget verten for å omtale «elefanten i rommet» da selve Miss Universe-showet startet.

- La oss få dette unnagjort. Jeg vet hva dere tenker: 'Er dette den fyren fra i fjor? Tok de med den fyren fra i fjor igjen?' Vel, det gjorde de. Det er meg. Jeg er tilbake! spøkte Harvey fra scenen, ifølge UsWeekly.

BITTERT: Miss Universe 2014,  Paulina Vega, måtte fjerne kronen fra hodet til Miss Colombia 2015, Ariadna Gutierrez, for å gi den til Miss Filippinene 2015, Pia Alonzo Wurtzbach (t.h.) etter at Steve Harvey utropte feil vinner i 2015. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix
BITTERT: Miss Universe 2014, Paulina Vega, måtte fjerne kronen fra hodet til Miss Colombia 2015, Ariadna Gutierrez, for å gi den til Miss Filippinene 2015, Pia Alonzo Wurtzbach (t.h.) etter at Steve Harvey utropte feil vinner i 2015. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix Vis mer

Miss Universe-verten klarte altså å utrope den riktige vinneren av den gjeve missetittelen uten videre problemer i år: Iris Mittenaere (24) fra Frankrike er den nye Miss Universe, melder CNN.

Mittenaere er fra byen Lille nord i Frankrike og studerer til å bli tannlege. 24-åringen, som fylte år få dager før missekåringen, ønsker nå å fremme tannhelse og munnhygiene rundt i verden.

- Dette båndet er ikke bare et bånd. Dette er et verktøy for å hjelpe folk, for å forstå folk, sa hun i et intervju etter at kronen og Miss Universe-båndet var i boks.

LES OGSÅ: Ivanka Trumps Twitter-bilde skaper storm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer