Emma Watson:

Skapte full forvirring etter «nakenbilde»

- Emma, er det deg?

FORVIRRING RUNDT INSTAGRAM-BILDE: Da Emma Watson onsdag la ut et bilde av en naken kvinnekropp på Instagram, raste det inn med forvirrede kommentarer. Foto: NTB Scanpix
FORVIRRING RUNDT INSTAGRAM-BILDE: Da Emma Watson onsdag la ut et bilde av en naken kvinnekropp på Instagram, raste det inn med forvirrede kommentarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag fikk skuespiller og aktivist Emma Watson (28) fansen til å klø seg i hodet etter at hun delte en serie fotografier på sin Instagram-profil.

Og det var særlig ett av bildene, tatt i sort-hvitt, som fikk oppmerksomhet.

28-åringen, som for alvor slo gjennom i rollen som Hermine Grang i de populære «Harry Potter»-filmene, la nemlig ut et bilde av en naken kvinne - der bare enkelte deler av kroppen var dekket til.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

#FrancescaWoodman ♡📷♡

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on

Ved første øyekast var det ifølge Daily Star mange som fikk inntrykk av det var Emma som var portrettert på bildet, og det ble raskt aktivitet i kommentarfeltet.

- Emma, er det deg? Du ser fantastisk ut, skriver en tydelig begeistret fan.

Hyllet feminist

Sannheten er derimot en helt annen, da bildene er selvportretter tatt av den avdøde kunstneren og fotografen Francesca Woodman, ifølge Artsy.

Selvportrettene har tidligere vært en del av en feminist-utstilling ved galleriet Victoria Miro i London.

Etter at det ble kjent at det ikke er «Harry Potter»-stjernen som poserer på bildet, har flere uttrykt i kommentarfeltet at de ble forvirret.

- Jeg trodde virkelig at det var Emma, lyder en av kommentarene.

- Du tok meg der, skriver en annen.

MTV MOVIE & TV AWARDS 2017: Emma vant prisen for sin rolle i «Skjønnheten og udyret» over Hugh Jackman (48) i «Logan», Daniel Kaluuya (28) i «Get Out», James McAvoy (38) i «Split», samt Hailee Steinfeld (20) i «The Edge of Seventeen» og Taraji P. Henson (46) i «Hidden Figures». Video: CNN / AP Vis mer

Stolt feminist

Emma er åpenbart begeistret for verkene til den avdøde fotografen, og hun har også ved tidligere anledninger uttrykt at hun er en stolt feminist.

I 2014 ble hun goodwill-ambassadør for FN, og høstet mye skryt da hun holdt en tale om feminisme og seksuell likhet ved FNs hovedkvarter i New York.

Stjernens feministiske engasjement skapte imidlertid reaksjoner hos enkelte.

I etterkant av talen mottok hun nemlig trusler om at nakenbilder av henne kom til å bli lekket. Først året etter, i 2015, uttalte hun seg om hendelsen:

- Jeg visste at det var en bløff, for jeg visste at bildene ikke eksisterte. I det øyeblikket jeg trådte fram og snakket om kvinners rettigheter ble jeg truet - mindre enn tolv timer etter mottok jeg trusler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EMMA WATSON: Den unge Hollywood-stjernen fotografert i Paris under moteuken i byen sommeren 2017. Foto: AP/ NTB scanpix
EMMA WATSON: Den unge Hollywood-stjernen fotografert i Paris under moteuken i byen sommeren 2017. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Feminist-kritikk

I 2017 prydet Emma forsiden av marsutgaven til magasinet Vanity Fair, og da bildene av henne fra reportasjen fikk mer oppmerksomhet enn selve saken, sa hun klart og tydelig fra.

På et av bildene, skutt av Tim Walker, hadde Emma nemlig på seg topp der brystene kom til syne. Brystvorten var gjemt bak toppen, men det stoppet likevel ikke kritikerne fra å rette en pekefinger mot den flotte skuespilleren.

ENGASJERT: Emma Watson har siden 2014 vært goodwill-ambassadør for FN. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Emma Watson har siden 2014 vært goodwill-ambassadør for FN. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere hevdet at bildet stred mot alt det feministiske arbeidet hun har lagt ned de siste årene, men skuespilleren slo hardt ned på kritikken.

Til BBC fortalte hun at dette var grunnen til at vi trenger feminisme:

- Feminisme handler om å gi kvinner muligheter. Det er ikke en pinne man skal bruke til å slå ned på andre med. Det handler om muligheter og frigjørelse. Det handler om likestilling.

- Jeg vet ikke hva puppene mine har med det å gjøre. Det er veldig forvirrende. De fleste er forvirret, og jeg er ærlig talt ganske lamslått. De sier at jeg ikke kan være feminist og ha pupper, la 28-åringen til.

Hollywood-stjernen har også tidligere uttalt at hun takket nei til å spille rollen som Askepott, fordi hun ikke følte rollen var passende. Hun sa likevel ja til å spille Belle i «Skjønnheten og udyret», fordi karakteren er «feminist helt inn til ryggmargen». Det sa hun til magasinet Total Film, ifølge Huffington Post.

LES OGSÅ: Slik reagerte datteren på babynyheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer