- "Skaperen"bløffet

- Ellen Kathrine Lie vant "Skaperen" med koreansk produkt, hevder Memo. - Tydelig at bladet selger dårlig, repliserer Lie.

UT PÅ TUR: Frithjof Wilborn har reist landet rundt for å finne Norges beste idé. Foto: TV 2
UT PÅ TUR: Frithjof Wilborn har reist landet rundt for å finne Norges beste idé. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurte alle?


Ellen Katrine Lie vant gründerprogrammet "Skaperen" med en multiavlesningsboks for strøm og vann. For innsatsen ble 29-åringen premiert med en million kroner fra statlige Innovasjon Norge.


Men ifølge nyhetsmagasinet Memo er vinnerproduktet koreansk.


"Skaperen"-juryen, som bestod av Idar Vollvik, Randi Egge Huseby og Anne Kathrine Slungård, spurte aldri Ellen Kathrine om hun hadde patent på vinnerproduktet. Det ble skjebnesvangert.


Produktet er ikke laget av Ellen Kathrine Lie, men utviklet, produsert og patentert av koreanske Nuri Telecom hvor Ellen Kathrine har en agentavtale, hevder Memo.


Ellen Kathrine hevdet under hele konkurransen at hun var alene om sitt unike produkt. Det gjør hun fortsatt:


- Dette er helt hinsides. Jeg har sendt dette over til advokatene mine. Det de skriver, stemmer ikke i det hele tatt, sier Lie til VG Nett.


Hun fastholder at hun har spilt med åpne kort hele veien.


- Det det koreanske selskapet hadde fra før, var en avlesning for gass - uten alt det andre vi har integrert i boksen, sier Lie til VG Nett.


Hun beskriver bladets fremgansmetode som "dårlig journalistikk".

- Det er tydelig at Memo har dårlige salgstall, sier Lie til VG Nett.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer