Levi Try og Øyunn Krogh:

Skaper hodebry for «Sommerhytta»-paret

En overraskende faktor har satt en stopper for «Sommerhytta»-vinnernes flytteplaner.

PROBLEMATISK: Levi Try og Øyunn Kroghs flytteplaner er foreløpig satt på vent. Foto: TV 2
PROBLEMATISK: Levi Try og Øyunn Kroghs flytteplaner er foreløpig satt på vent. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Da kjæresteparet Øyunn Krogh (26) og Levi Try (24) etter ti ukers blodslit ble stående igjen som vinnerne av «Sommerhytta» sesong 4, fikk de også hytta de hadde bygd.

Den er lokalisert på idylliske Lyseren, hvor de tilbringer mye tid. Men det koster penger å eie en hytte, så de var tidlig åpne om at de skulle leie den ut for å kunne gå i null.

Men selv om de allerede er hytteeiere, deler de fortsatt et rom i et kollektiv - og trives godt med det. De legger imidlertid ikke skjul på at de planlegger å finne seg noe eget:

- Nå er jeg veldig klar for å flytte. Det er ikke noe galt med kollektivet, altså, men nå har det snart vært corona i to år og jeg kjenner at jeg trenger litt «space». Å oppholde seg i et rom helt alene - det savner jeg, innrømmer Krogh.

OPPKLART: Endelig får vi vite hva som skjedde mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer etter «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Også Try bekrefter at de har planer om å flytte:

- Ja, absolutt, det har vi. Det er kanskje veldig naturlig å tenke det var det første man skulle gjøre etter at man fikk seg hytte, men så har det ikke blitt slik.

Paret forteller at de ønsker å kjøpe leilighet, og allerede har vært på visning. Men det er likevel én ting som stopper hele prosessen:

- Vi må sette hytta i pant for å kunne kjøpe en sånn type leilighet som vi vil ha, men hjemmelen på hytta er ikke overført på oss ennå og derfor går ikke det.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta», men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 «Senkveld med Helene og Stian» ser du fredag kl. 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo Vis mer

«Eier» ikke hytta

Årsaken til at hjemmelen på hytta ikke er overført til Krogh og Try, er at hyttefeltet ikke er seksjonert ennå. Seksjonering er oppdeling av en eiendom i flere bruksenheter eller eierseksjoner, både faktisk og juridisk. For eksempel vil en bygård typisk være seksjonert i flere boligseksjoner, såkalte selveierleiligheter.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, forteller til Se og Hør at seksjonering kort fortalt er å dele opp en større eiendom i flere deler, og at når det er gjort har man enerett til å bruke sin del.

- Hvis man skal ta opp et lån må man ha sikkerhet, og da krever banken at man står som eier av eiendommen i praksis. Ved en enebolig for eksempel vil det normalt være en tomt den står på, også eier man hele eiendommen. I boligblokker og bygårder, og også hyttefelt, er det vanlig å dele opp eiendommen. Det er det som gir uttrykk for at man eier, på samme måte som et skjøte. Da eier man ikke hele, men en seksjon - rett og slett en del - av eiendommen, utdyper Lauridsen.

Det er denne prosessen som altså ikke er fullført på hyttefeltet der parets «Sommerhytta»-hytte befinner seg.

SA OPP JOBBEN: «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh sa opp jobben. Slik er livet som arbeidsledig. Video: Øyunn Krogh / Tiktok Vis mer

- Ikke mottatt søknad

For å få en eiendom seksjonert må det sendes inn en søknad til kommunen. Innsenderen vil ofte være eieren av den eiendommen som skal seksjoneres.

Rådgiver i Enebakk kommune, Anders Holth, forteller at saksbehandlingstiden på en slik søknad ligger på maksimalt tolv uker, som regnes fra kommunen har mottatt en komplett søknad.

- Jeg har fått beskjed om at søknaden ble sendt forrige uke, men jeg har ikke mottatt den ennå, forteller Holth når Se og Hør snakker med ham tirsdag.

- Det har også blitt sendt inn en søknad tidligere, men det var en kopi og kartverket krever at det skal være den originale.

Han legger til at alt skal være klart til å motta søknaden og sette igang behandlingen av den.

AVVIK: Miljødirektoratet har avdekket flere avvik i nettbutikken «Trendy Things», startet av influensene Isabel Raad og Pierre Louis. Vis mer

Drømmeleiligheten

Selv om flytteplanene har blitt satt litt på vent på grunn av dette, har det imidlertid ikke stoppet paret fra å drømme om sitt fremtidige bosted:

- Jeg «nerder» leiligheter som bare søren. Men det er vanskelig, og jeg drømmer om litt teite ting. Jeg vil for eksempel veldig gjerne ha kjøkkenøy - det er så fint og en sosial greie. Også vil jeg at kjøkken og stue skal være i ett. Ikke minst er det viktig at det er en god atmosfære, jeg må få gode vibber i leiligheten, forteller 26-åringen.

Også Try har noen preferanser foran et kommende leilighetskjøp:

- Målet er to soverom, en balkong og et ordentlig bad og kjøkken. Da tror jeg vi begynner å nærme oss noe.

NY RUNDE: Kine og Jonas er splittet... IGJEN! Vi tar derfor juleferie på trass, og gleder oss maks til å se dere på nyåret. GOD JUL OG GODT NYTTÅR! Vis mer

Planen er å kjøpe så fort det blir mulig, og paret har allerede sett seg ut et bestemt område.

- Nå bor vi på Grønland, og mine beste venner bor også her. Jeg kan titte ut av vinduet og vinke til bestevenninnen min, vi har vår egen stamkafé og har vært her i mange år - så målet er å finne noe på Grønland. Vi vil bli her frem til familiesteget, men det er en stund til, understreker Krogh avslutningsvis.

LES OGSÅ: «Love Island»-paret avslører brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer