«Maskorama»:

Skaper full Trollet-forvirring

Ulrikke Brandstorps nyeste Instagram-innlegg skaper debatt.

- LURERI: Ulrikke Brandstorp har lagt ut en video av seg selv og Trollet på Intagram. Det faller ikke følgerene for. Foto: Ulrikke Brandstorp / Instagram
- LURERI: Ulrikke Brandstorp har lagt ut en video av seg selv og Trollet på Intagram. Det faller ikke følgerene for. Foto: Ulrikke Brandstorp / Instagram Vis mer
Publisert

Lørdag kveld går finalen av «Maskorama» av stabelen, og det vil trolig være godt over en million nordmenn som benker seg foran tv-en for å få den med seg. Konkurransen har blitt enormt populær, kanskje særlig fordi en del av leken er å gjette hvem som skjuler seg inne i kostymene.

I kveld er det bare Vikingen, Trollet og Elgen igjen. I kommentarfelt på Instagram, på Jodel og på Facebook diskuteres det heftig hvem de gjenværende finalistene er - noe vi selvsagt ikke får vite før de lar maskene falle på direkten.

Mange føler seg sikre på at Trollet er Ulrikke Brandstorp, og at Elgen er Markus Bailey. Vikingen virker det imidlertid som det norske folk, og dommerpanelet, er mer usikre på. Navn fra alle mulige samfunnslag er nevnt, men ett har gått igjen: Youtube-profil Herman Dahl.

Finalen i «Maskorama» er lørdag 12. desember, og reporter Anniken Aronsen har lusket rundt ved TV-studioet for å finne hint. Video: Kine Falch / Reporter: Anniken Aronsen Vis mer

Kryptisk svar

Han er muligens ikke spesielt godt kjent for Norges eldre befolkning, men med en gedigen følgeskare på videonettstedet og i andre sosiale medier, er han en helt for barn og unge. Dahl har hatt til gode å kommentere ryktene om han er Vikingen - helt fram til nå.

Lørdag formiddag ble han nemlig spurt rett ut av NRK om det var sannhet i ryktene. Da svarte han følgende:

- ARTIG: Herman Dahl mener det er artig at mange tror han er Vikingen. Svaret får vi lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB
- ARTIG: Herman Dahl mener det er artig at mange tror han er Vikingen. Svaret får vi lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

- Så artig at mange tror jeg er Vikingen. Jeg er veldig fan av «Maskorama», og gleder meg til finalen, sier han kryptisk.

På spørsmål om han hadde takket ja til å være i et sånt program, kommer han med nok en kryptisk beskjed.

- Nå krysser jeg fingrene for at det blir en sesong til å se fram til. Og hadde jeg fått muligheten til å bli med, hadde det vært helt rått, forklarer Dahl.

Han tror selv at Vikingen er Youtube- og tv-profil Victor Sotberg - et navn mange andre også har gjettet på.

«MASKORAMA»: Under lørdagens sending fikk Jan Thomas stille det ene spørsmålet. Da spurte han om «Trollet» likte fisketaco. Det falt ikke i like god smak hos alle. Og får panelet sove? Musikk: Epidemic Sound. Video: Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Lureri!

Det er ikke bare Dahl som uttaler seg om spekulasjoner lørdag. Ulrikke Brandstorp har nemlig lagt ut et innlegg på Instagram, som virker å forvirre mange. Særdeles mange tror nemlig at hun er Trollet, men MGP-stjerna poserer side om side med Trollet i en video hun har lagt ut.

I kommentarfeltet spør følgerne seg om hun rett og slett forsøker å lure dem trill rundt.

Trygve Skaug er blant dem som mener han ikke faller for bløffen. «Lureri» skriver han - en kommentar han har fått mange likerklikk på. Andre kommenter at de håper Brandstorp vinner finalen.

Fansen lar seg altså tilsynelatende ikke lure. Det skal derimot nevnes at dommerpanelet og det norske folk har tippet andre enn Brandstorp, deriblant Alexandra Rotan og Lisa Børud, men det er den nylige MGP-vinnerens navn som går igjen oftest.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Ulrikke Brandstorp

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember var det «Ravnen» som måtte kaste maska i «Maskorama» - og bak maska, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

NRK har spurt henne om hva hun tenker om at folket tror hun er det begavede Trollet:

- Jeg synes det er kjempekoselig, svarer hun kryptisk.

Markus Bailey, som mange mener skjuler seg inne i Elgen, ønsket imidlertid ikke å kommentere saken. Trollet, Elgen og Vikingen blir i hvert fall å se på scenen lørdag kveld.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Tre finalister skal synge én låt hver. Etter det, må én finalist ta av seg masken. Deretter skal de to gjenværende finalistene synge en låt hver i en duell. Det siste låtvalget holdes hemmelig.

Dette skal de tre synge på lørdag:

Elgen – «Gold Digger», Kanye West

Vikingen – «Fy Faen» (Hkeem)

Trollet – «Higher Love» (Kygo/Whitney Houston)

LES OGSÅ: Reddet ni år gammel jente

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer