«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis 2021»:

Skaper full forvirring: - I'm out

I søndagens episode setter Isabel Raad seg inn i en bil og forsvinner ut i mørke natta.

TREKKE SEG: Isabel Raad vil trekke seg etter første etappe av «71 grader nord - norges tøffeste kjendis» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er i gang, og et knippe av landets kjendiser har tatt farvel med trygge rammer, faste rutiner og alt som hører til begrepet hverdagsluksus.

I første og andre episode får man bli med på deltakernes første oppdrag. Der blir de kastet ut i store utfordringer. Oppgaven er å bestige Store Brekketind, som ligger 1579 meter over havet i Stranda kommune i Møre og Romsdal.

For å bestige fjellet er de nødt til å klatre, blant annet over en isbre, noe som byr på utfordringer for lag Nordkapp, som består av «God morgen Norge»-programleder Vår Staude (54), komiker Henrik Elvestad (47), programleder Victor Sotberg (29), og influenserne Iselin Guttormsen (33) og Isabel Raad (26).

DATE: Da vi møtte Isabel Raad før hun dro på innspilling av «71 grader nord», lurte vi på to ting: Hvilke krav hadde hun for å bli med og hvordan går det med datingen hennes? Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Måtte hentes ned

Sistnevnte kjenner på frykten når hun ser opp på toppen av fjellet. Etter litt betenkningstid tar likevel Raad fatt på utfordringen, men hun kommer imidlertid ikke langt før hun får panikk og tårene presser på.

Raad blir til slutt nødt til å hentes ned fra isbreen av sikkerhetsteamet.

FIKK BISTAND: For å komme seg trygt ned igjen fra isbreen ble influenseren hentet av en fra sikkerhetsteamet. Foto: TVNorge
FIKK BISTAND: For å komme seg trygt ned igjen fra isbreen ble influenseren hentet av en fra sikkerhetsteamet. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg er veldig sta, så jeg prøvde å gå opp. Jeg hylgrein og skalv og prøvde å pushe på, men når det virkelig føles feil og jeg ble så redd, kommer det til et punkt hvor du faktisk ikke kan pushe deg selv og du blir nødt til å gå ned igjen, sier Raad i programmet.

TÅREVÅTT: Det ble en episode med mye tårer for blant andre Isabel Raad, som fikk kjenne på høydeskrekken i fjellet. Foto: TVNorge
TÅREVÅTT: Det ble en episode med mye tårer for blant andre Isabel Raad, som fikk kjenne på høydeskrekken i fjellet. Foto: TVNorge Vis mer

Mens resten av laget kriger seg opp til fjelltoppen blir Raad sittende igjen og vente på isbreen. Når de omsider kommer ned igjen tar de fatt på de resterende kilometerne til leiren hvor programleder Tom Stiansen (50) står og venter på dem.

NYTT LIV: Snart får vi se Adrian Sellevoll kjempe om å bli Norges tøffeste kjendis i «71 grader nord kjendis». Nå forteller han hvorfor han valgte å legge om sin festglade livsstil. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Forlater leiren

I programmet kan man tydelig se en utmattet og preget Raad, og hun meddeler at dette ikke er noe for henne.

- Vet du hva? Denne her starten, Tom. Nei, nei. Han har ikke tatt hensyn til at Isabel Raad er med på denne turen. Jeg kjente at da vi begynte å gå oppover det fjellet i dag, og du virkelig blir kastet ut i noe som er så tøft, da kjenner jeg bare at dette ikke er noe for meg, sier influenseren inn i tv-kameraet.

- Vet du hva? I'm out. Jeg kjenner helt ærlig at jeg bukker, nikker, neier og takker for meg men det her er ikke for meg. Jeg klarer så vidt å stå, jeg skjønner ikke hvordan folk klarer å gå på disse turene, legger hun til.

TØFT: Isabel Raad legger ikke skjul på at ekspedisjonen ikke er noe for henne. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
TØFT: Isabel Raad legger ikke skjul på at ekspedisjonen ikke er noe for henne. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

Deretter tar det hele en brå vending og seerne blir plutselig vitne til at influenseren setter seg inn i en bil som kjører vekk fra leiren.

Dagen etter er hun ikke å se. Sekken står igjen ferdigpakket med navnet hennes påskrevet, men det er ingen Raad å se. Det skaper full forvirring blant deltakerne som stiller spørsmål rundt hvor hun har blitt av, og om hun kommer tilbake igjen eller ikke.

KONFLIKT: Mads Hansen og Isabel Raad har hatt vært i tottene på hverandre på Instagram i lang tid. Nå kan det virke som om stridsøksen er begravd. Video: Rød Løper Vis mer

- Mistet gnisten

I episoden avslører Iselin Guttormsen at Raad har hatt lyst til å trekke seg hele dagen. Når Se og Hør slår på tråden forklarer Guttormsen at Raad plutselig bare ble borte fra dem.

- Vi hadde gjort alt for at vi skulle komme opp og ned som et lag og hun ble bare borte. Vi skjønte at hun var sliten og at det var mye stress.

Guttormsen påpeker at hele laget var slitne på det tidspunktet, og påpeker at Henrik Elvestad og Sotberg bar mye av vekta til Raad store deler av turen.

LAGKAMERATER: Her er team Nordkapp samlet. Fra venstre Vår Staude, Henrik Elvestad, Victor Sotberg, Iselin Guttormsen og Isabel Raad. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge
LAGKAMERATER: Her er team Nordkapp samlet. Fra venstre Vår Staude, Henrik Elvestad, Victor Sotberg, Iselin Guttormsen og Isabel Raad. Foto: Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

- Hun hadde heller ikke fullført klatringen, og ble sittende igjen. Hun var nok ganske kald og drittlei. Jeg tror egentlig bare at motivasjonen gikk ut da vi kom ned igjen. Vi hadde vært flinke med å ta igjen det tapte på veien oppover, men nedover tapte vi mye tid, fortsetter hun, og legger til:

- Da det var mørkt og vi fikk beskjed om at vi skulle gå enda flere kilometer, mistet hun hele gnisten. Isabel ville jo bli hentet på fjelltoppen, men det var fysisk umulig.

KLIPP: Det er lite som er for drøyt for podkasten til Iselin Guttormsen, men da omskjæring ble et tema, måtte de en runde i klippen. Video: Rød Løper/G-punktet Vis mer

Uvisst hva som skjer

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt for «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i Discovery, Marianne Aambø, som opplyser om at det ikke er uvanlig at møtet med programmet blir i overkant tøft for noen.

- Erfaring tilsier at det kan være til hjelp for en deltaker å få litt tid til å tenke seg om og vurdere om man ønsker å fortsette. Noen velger å trekke seg, mens andre bestemmer seg for å bli med videre på tur.

- Så får neste episode vise hva Isabel velger å gjøre.

Se og Hør har vært i kontakt med Isabel Raad som opplyser om at hun ikke ønsker å tilføye noe.

LES OGSÅ: - Slik holder de liv i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer