Durek Verrett:

Skaper debatt: - Et farlig felt

Durek Verrett prøver seg med ny medaljong-magi: Nå skal våre kjæledyr få healing-hjelp.

HEALING AV HUND: – SO – aktiver din harmoni-frekvens inn i nervesystemet, sier Durek Verrett mens han holder sin rosa medaljong inn til hundens bryst, ett av dyrets to aksepunkter, ifølge Durek. Foto: @shamandurek/Instagram
HEALING AV HUND: – SO – aktiver din harmoni-frekvens inn i nervesystemet, sier Durek Verrett mens han holder sin rosa medaljong inn til hundens bryst, ett av dyrets to aksepunkter, ifølge Durek. Foto: @shamandurek/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louises (51) forlovede, Durek Verrett (48), skapte storm da han i fjor sommer begynte å reklamere for en medaljong, kalt «Spirit Optimizer» eller «SO», som han hevdet hadde hjulpet ham med å bli kvitt coronasykdom.

På hans hjemmeside kunne folk få kjøpe en slik medaljong til drøyt 2300 kroner. Norske helsepolitikere og eksperter steilet.

- Denne medaljongen kan ikke ha noen helsemessig virkning på corona eller andre sykdommer. Bare sjarlataner kan påstå noe slik, uttalte professor og fagdirektør i Folkehelseintstituttet, Preben Aavitsland, til Se og Hør.

EKSKLUSIVT: Se og Hør har undersøkt hva medaljongene til Durek Verret inneholder. Reporter: Anders Ellingsen. Les hva den inneholdt her: https://www.seher.no/kjendis/dette-fant-ekspertene-i-dureks-medaljong/77333903. Video: Thor Nielsen Vis mer

Nytt produkt

Nå er den meget omtalte og selvutnevnte sjamanen ute med et nytt produkt, en rosa «SO»- medaljong som han omtaler som «The Harmonizer» - «Harmonisereren».

«Den harmoniserer energier som ikke er i balanse i livet ditt. Den er også med på å styrke din empatiske energi. Med denne vil du føle deg bedre enn du har gjort på veldig lenge», lover Durek på sin hjemmeside.

Her kan man få kjøpt medaljongen for 222 amerikanske dollar - drøyt 2300 norske kroner.

NY MEDALJONG: På sin hjemmeside og på Instagram er Durek nå aktuell med en ny medaljong som han kaller «The Harmonizer» – «Harmonisereren». Foto: @shamandurek/Instagram
NY MEDALJONG: På sin hjemmeside og på Instagram er Durek nå aktuell med en ny medaljong som han kaller «The Harmonizer» – «Harmonisereren». Foto: @shamandurek/Instagram Vis mer

Harmoniserer en hund

På sin Instagram-konto viser Verrett hvordan medaljongen kan brukes på dyr. På videoen har han en stor, vakker hund ved siden av seg. Durek holder den rosa medaljongen inn til hundens bryst og sier: «SO – aktiver din harmoni-frekvens inn i nervesystemet».

- Det er en vakker energi å oppleve, sier Durek, og kommanderer så medaljongen til å «øke harmoniseringen».

TESTET OG AVSLØRT: Se og Hør fikk eksperter ved SINTEF i Trondheim til å analysere Dureks medaljong. Ingen åpenbar magi ble funnet. Foto: Faksimile
TESTET OG AVSLØRT: Se og Hør fikk eksperter ved SINTEF i Trondheim til å analysere Dureks medaljong. Ingen åpenbar magi ble funnet. Foto: Faksimile Vis mer

Verrett forklarer effekten med at dyret har to aksepunkter, som er generert av magnetisk energi og som tar opp denne energien fra «SO»-medaljongen.

Leah Behn snakker om moren, prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts forhold. Video: Rød Løper, «Powerwomen Norge»/Viaplay Vis mer

Han sier videre i Instagram-videoen at den rosa medaljongen er fin å starte med på dyr, før man går videre med andre medaljonger.

På sin hjemmeside operer sjamanen i skrivende stund med seks medaljonger i forskjellige farger. Alle skal ha sine unike virkninger.

Vanlige materialer

Se og Hør fikk i fjor testet Verrets medaljong ved SINTEFs laboratorium i Trondheim. Her kom det frem at den ikke besto av noen oppsiktsvekkende materialer.

- Den inneholder en del ganske vanlige metaller og mineraler. Dette finner du overalt i naturen. Det er ingenting her som er spesielt, sa forsker Bjarte Arne Øye til Se og Hør.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Kjendisveterinær Trude Mostue (54) var overfor «God kveld Norge» kritisk til at kjæledyr dras inn i Verretts medaljong-business.

- Jeg har stor respekt for alt han gjør og hva han står for, men rent profesjonelt så kan jeg ikke si at jeg liker at kjæledyr blir brukt i en slik sammenheng. Jeg så at noen i kommentarfeltet spør om man kan behandle en tumor med en sånn medaljong, og da beveger man seg inn på et farlig felt, sa Mostue.

Bygger på vitenskap

Den norske veterinærforeningen hadde også sitt å si om sjamanens siste utspill.

- Veterinærforeningen bygger våre faglige råd på vitenskapelige dokumenterte metoder. Vi tror det er viktig at det må komme tydelig frem for dyreeiere om behandlingsmetoder bygger på medisinske prinsipper eller ikke, sa president Bente Akselsen til TV 2.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

Se og Hør har stilt flere spørsmål til Durek Verrett i forbindelse med denne saken, men vi har ikke mottatt noen svar.

LES OGSÅ: Mette-Marits hemmelige triks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer