BLID BESTEMOR: Wenche Myhre (62) har ofte besøk av sine åtte barnebarn hjemme på Nesøya. - Jeg er nok ingen tradisjonell bestemor, sier den travle musikklegenden, som elsker å leke med sine små i den store naturhagen.   Foto: Anders Myhren / Seher.no
BLID BESTEMOR: Wenche Myhre (62) har ofte besøk av sine åtte barnebarn hjemme på Nesøya. - Jeg er nok ingen tradisjonell bestemor, sier den travle musikklegenden, som elsker å leke med sine små i den store naturhagen. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Skåner barnebarna for musikken min

Wenche Myhre om livet som bestemor, hagestell og sene sommerkvelder. Se video!

Se hele videointervjuet med Wenche nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Etter en hektisk periode, med turné både i Østerrike og Tyskland, har Norges største musikkdiva, Wenche Myhre (62) endelig tid til sommerferie hjemme på Nesøya.

Wenche tar imot Seher.no i hagen utenfor sitt idylliske hjem. Hennes elleve år gamle labrador Oscar møter oss logrende idet vi kommer inn på den enorme eiendommen.

Ved bassengkanten sitter musiker-samboer Anders Eljas (56), Wenche disker opp med nytraktet kaffe og fyrstekake.

- Her ser vi solnedgangen, så jeg går og legger meg ganske sent, da. Og av og til så venter jeg på soloppgangen, og da synes jeg den er så flott at da orker jeg ikke å gå og legge meg. Da har jeg jo et problem. Så da må jeg på et eller annet tidspunkt ta en litt tidlig kveld, sier musikklegenden lattermildt til Seher.no. 

Mye av pustepausen i hjemlandet bruker "schlagerdronningen" med sine åtte barnebarn.

- Det passer meg veldig godt, for jeg er leken. Åtte små barnebarn i løpet av tre-fire år er ganske intenst, så fanget blir jo litt lite, men jeg får plass. De kommer mye ut hit, og det er mye lek og moro. Da er det deilig med en naturhage, sier 62-åringen til Seher.no.

Se hele videointervjuet med Wenche nederst i artikkelen!

Wenche Myhre har vært stor stjerne både i Norge og Tyskland helt siden gjennombruddet i 1960 med schlagere som "Vi Lever", "66" og "La meg være ung". Men for barnebarna har det ikke vært kjent at bestemor er en internasjonalt anerkjent sangstjerne - frem til nå.

- Nå har de plutselig oppdaget at jeg synger, de har jo ikke gjort det før. Jeg har skånet dem for det, sånn som jeg gjorde med mine egne unger. Jeg synes det er greit å komme hjem og bare være "mor" eller "bestemor", og prøver å leve et hyggelig og sunt familieliv. Det har gått fint, men nå har de oppdaget det, sier Wenche til Seher.no. 

Veteran-entertaineren har i store deler av året en travel hverdag med krevende sceneshow og mye reising, og hun innrømmer at hun nok ikke er en tradisjonell bestemor. Aller best liker hun å være med barnebarna på "galskapen" og kaste seg ut i leken under et bord eller en paraply, eller som spøkelser.

Og selv om hun har prøvd å skåne barnebarna sine for sine mange hits, tar hun ikke tungt på det at de nå vet om bestemors karriere.

- Nei, det er livet mitt, det, så det gjør ikke noe. Men jeg har vært opptatt av at vi skal ha et naturlig familieliv.

LES OGSÅ: 40 år mellom favorittene

Se video fra Wenche Myhres sommerhage her:


[obj:media:7911]