- Skandinavias svar på David Hasselhoff

Steven Van Zandt får ikke bare positive kritikker for «Lilyhammer»-rollen...

BLANDET KRITIKK: Avisen New York Times hevder Steven Van Zandt ikke er stor nok til å bære hele «Lilyhammer»-serien alene, etter å ha sett den første episoden. Foto: NRK
BLANDET KRITIKK: Avisen New York Times hevder Steven Van Zandt ikke er stor nok til å bære hele «Lilyhammer»-serien alene, etter å ha sett den første episoden. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere «Sopranos»-stjernen Steven Van Zandt har fått hundretusenvis av nordmenn til å benke seg rundt den nye NRK-serien «Lilyhammer».

Men i USA har den første mottakelsen blant kritikerne vært mer lunken. Anmelderen sammenligner blant annet Van Zandt med den tidligere - og ofte latterliggjorte - «Baywatch»-stjernen David Hasselhoff.

Merkelig opplevelse
New York Times skriver om serien i forbindelse med den amerikanske premieren i regi av Netflix mandag 6. februar.

Anmelderen mener «Lilyhammer» er en merkelig opplevelse, der den kombinerer amerikansk mafiahistorie med skandinavisk krimtradisjon.

«Premissene er at Mr Steven Van Zandts karakter sladrer på sjefen sin og trer inn under vitnebeskyttelse. Han ber om å bli sendt til Lillehammer, stedet for OL i 1994. Han kan ikke uttale navnet, men han har en visjon av byen som det reneste Valhalla av renslighet, rasjonalitet og orden.

Sannheten om den frosne byen er selvfølgelig en helt annen», heter det i anmeldelsen.

Begrenset talent
Videre synes kritikeren at Van Zandt gjør en sympatisk figur i serien, men at hans skuespillertalent er begrenset. «Det er mye forlangt at han skal bære en hel TV-serie som skifter mellom røffe mafiaposeringer og kulturkrasj-komedie – med attpåtil en kjærlighetshistorie slengt inn», heter det videre.

Anmelderen avslutter friskt og skriver at Van Zandt nå kan skilte med mer enn «Sopranos»-rollen og medvirkning i Bruce Springsteens band. «Nå kan han nemlig skilte med å være Skandinavias svar på David Hasselhoff», framholder kritikeren.

Hasselhoff omtales i USA ofte som å være best kjent for å være «stor i Tyskland».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Hjalp norsk 7-åring til kreftbehandling

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer