Tara Reid:

Skandalestjernens totalomvending

Hollywood-jentas ville privatliv overskygget den lovende karrieren. Nå slår hun tilbake med planer om et stort comeback.

COMEBACK: En fortid fylt av fest og fanteri nærmest avsluttet stjernens karriere. Nå vil hun tilbake på storskjermen. Foto: Universal Pictures/ NTB
COMEBACK: En fortid fylt av fest og fanteri nærmest avsluttet stjernens karriere. Nå vil hun tilbake på storskjermen. Foto: Universal Pictures/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tara Reid (45) skapte et stort navn for seg selv da hun landet rollen som «Vicky» i den amerikanske storfilmen «American Pie». Flere husker henne kanskje som blondinen i en rekke påfølgende filmer, fra TV-serien «Scrubs» eller fra forsiden av Playboy og Rolling Stone.

Hollywood-stjernen solte seg i glansen da flere av filmene hennes gjorde det bra på lerretet, men det skulle ikke gå lange tiden før stjernens filmomtaler ble byttet ut med hennes beryktede privatliv.

I 1975 ble Tara Donna Reid født i byen Wyckoff i New Jersey. I ung alder viste hun interesse for underholdningsbransjen, og allerede som seksåring hadde Reid påbegynt skuespillerkarrieren da hun fikk fast rolle i gameshowet «Child's Play».

Etter å ha medvirket i serien og over 100 reklamer for blant annet McDonalds og Jell-O, vendte Tara Reid nesen mot byen der alle drømmer går i oppfyllelse. Den da 22 år gamle skuespillerspiren ankom Hollywood med en stor drøm i bagasjen, neppe klar over at storhetstiden hennes nå skulle begynne for fullt.

HÅPEFULL: Da den unge stjernen ankom Hollywood var hun helt ubevisst om at karrieren kom til å ta en helomvending. Foto: Ken McKay/REX/NTB 19 AUG 2005
HÅPEFULL: Da den unge stjernen ankom Hollywood var hun helt ubevisst om at karrieren kom til å ta en helomvending. Foto: Ken McKay/REX/NTB 19 AUG 2005 Vis mer

Filmrollene kom nemlig på rullende bånd kort tid etter at Reid satte foten i storbyen, og selv om mange av filmene kan klassifiseres som lavbudsjettfilmer, så er det liten tvil om at flere av dem har oppnådd nærmest kultstatus i vår tid.

I ettertid kan Reid imidlertid avsløre at hun sjokkerende nok prøvde å trekke seg fra det som skulle bli et av hennes mest velkjente verk. I et nylig intervju med Mirror, forklarer nemlig stjernen at hun fryktet at et av sine mest vellykkede film-prosjekt skulle få katastrofale konsekvenser. Mer om dette litt senere.

BYTTET KARRIERE: Trebarnsmoren Nikole Mitchell (36) lever av å selge nakenbilder på nettestedet OnlyFans, men slik har det ikke alltid vært. Video: Mitchellnikole / Instagram. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Den amerikanske drømmen

Spoler man tilbake til året 1997 flytter den blonde, blåøyde Tara Reid til Hollywood. Der lander hun sin første storfilm-rolle i «The Big Lebowski» (1998), som på den tiden ikke ble anerkjent som en like stor suksess som det den gjør i dag.

Filmen som omhandler rollefiguren «The Dude», spilt av den nå nylig kreftdiagnoserte Jeff Bridges (71), gjorde det nemlig dårlig økonomisk idet den kom ut, men i dag anses den derimot som en kultklassiker.

- Uten den hadde jeg aldri hatt den suksessen som jeg fikk, på et så høyt nivå. Hollywood er alltid ute etter den neste stjernen, den neste store greia. Det var den filmen som forandret meg til det, forklarte Reid til PageSix i et intervju om filmen i 2018.

Det aller største gjennombruddet for den unge stjernen ble likevel den utvilsomt skamløse og nokså drøye filmen «American Pie» fra 1999, som satte en kanonfart på resten av karrieren.

SETT AV MILLIONER: Filmstjerna Will Smith og artist Jason Derulo har delt en video på Instagram, men fansen er usikre på om den er ekte eller bare en spøk. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Filmserien som mange forbinder med college-fester, sex og dumme avgjørelser har hatt flere spin-offs, deriblant «American Wedding» fra 2003 og «American Pie Presents: The Naked Mile» fra 2006. Reids karakter, «Victoria» eller «Vicky», får man se i originalfilmen fra 1999, oppfølgeren «American Pie 2» og i gjenforeningsfilmen fra 2012 - «American Reunion».

Karrierens vendepunkt

Med den overveldende suksessen fikk også stjernen smake på medaljens bakside. New Jersey-jentas karriere ble nemlig en bratt nedoverbakke etter at hun fikk sansen for uteliv og reality-TV.

NEDOVERBAKKE: Skuespillerens karriere skulle plutselig bli snudd på hodet. Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB
NEDOVERBAKKE: Skuespillerens karriere skulle plutselig bli snudd på hodet. Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB Vis mer

Etter sin rolle i «American Pie» kunne man se stjernen i flere reklamer og filmer, deriblant «My Boss's Daughter» sammen med Ashton Kutcher (42). Filmene hennes ble slaktet av filmkritikerne, og Reid byttet dermed beite til reality-TV.

Dette skulle bli et av de største feiltrinnene i skuespillerens karriere.

I 2005 fikk hun rollen som programleder for TV-showet «Wild On» på kanalen E!. Programmet, som gikk ut på å oppleve og feste seg gjennom et geografisk område, byttet navn til «Taradise» til ære for programlederen.

FORBAUSER FANSEN: I traileren til den nye dokumentaren om Paris Hilton, kalt «This is Paris», viser Hilton for første gang fram det hun betegner som sin ekte stemme. Her kan du høre hvorfor stemmen forbauser fansen. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Skiftet i karrierevei skulle likevel bli en kortvarig fadese, da serien ble kansellert etter kun én sesong. Hun takker serien for å ha ødelagt karrieren hennes.

- Det er det dummeste jeg noensinne har gjort. Jeg visste ikke at det ville ødelegge karrieren min, sa hun den gang til Us Weekly, gjengitt av CBS News.

Hun har heller ikke lagt skjul på at festingen etterhvert kom ut av kontroll, men har også påpekt at hun var Hollywoods «opprinnelige» festjente.

FESTJENTER: Reid påpeker at hun er Hollywoods «opprinnelige» party-jente. Her avbildet med Paris Hilton sommeren 2005. Foto: Stephen Butler/REX/NTB
FESTJENTER: Reid påpeker at hun er Hollywoods «opprinnelige» party-jente. Her avbildet med Paris Hilton sommeren 2005. Foto: Stephen Butler/REX/NTB Vis mer

- Jeg var den første partyjenta. Jeg var før Paris Hilton, før Lindsay Lohan. Jeg er den eldste, og jeg begynte å selge magasiner. Magasinene vil ikke la meg vokse opp, og det ødelegger for karakteren min. De må la meg bli den kvinnen jeg er nå, ikke en jente. Det er en stor forskjell, sa hun til TIME i 2014.

Ville trekke seg fra storfilm

Som nevnt tidligere kunne stjernen avsløre i et nylig intervju med nettstedet Mirror at hun iherdig prøvde å trekke seg fra en av sine største filmsuksesser.

Grunnen var nemlig at Reid ble redd for at den satiriske filmen «Sharknado», skulle styre karrieren rett ned i grøften. Det skulle fort vise seg å ha den motsatte effekten.

45-åringen fikk seg nemlig en overraskelse i 2013, kun noen få dager etter at «Sharknado» hadde hatt premiere på kino.

- Jeg gikk om bord på flyet og satte meg i setet mitt, og flyverten kom bort til meg og sa: «Å, herregud, jeg elsker filmen din». Jeg tenkte umiddelbart at han mente «American Pie», men så sa han: «Sharknado er utrolig», forteller stjernen om den sjokkerende skryten, og forklarer videre at hun trodde det var en spøk.

REALITYSKANDALE: Ekteparet Milojko «Mikan» Bozic og Milijana Bozic giftet seg i september. Nå skal mannen ønske skilsmisse, etter at kona var utro mot ham på direktesendt tv - med en 60-åring. Reporter: Ørjan Ryland Vis mer

Ikke mange dagene etter at filmen kom ut ble den nemlig en stor hit, og er den dag i dag kanskje kjent som en av de beste, dårligste filmene i historien.

For mange kan det være vanskelig å forutse at flyvende haier i en livsfarlig tornado skulle bli en film-favoritt. Likevel - like etter at den hadde premiere fikk filmen over én million omtaler i minuttet på det sosiale nettverket Twitter, ifølge Mirror. Og det ble laget hele seks «Sharknado»-filmer.

Hun legger ikke skjul på at innspillingen var en vanskelig prosess, men at de likevel klarte å finne en løsning på problemet. «Vi visste hvor dumme vi så ut, men desto mer seriøse vi spilte, desto morsommere kom det til å bli», forteller 45-åringen.

Comeback

Og nå for tiden ser faktisk fremtiden lys ut for skuespilleren. Reid avslører nemlig at hun jobber med hele 16 prosjekter, hvorav ett skal produseres av stjernen selv.

COMEBACK: 45-åringen har store planer for fremtiden. Slik ser stjernen ut i dag. Foto: Mediapunch/REX/NTB
COMEBACK: 45-åringen har store planer for fremtiden. Slik ser stjernen ut i dag. Foto: Mediapunch/REX/NTB Vis mer

45-åringen skal nemlig debutere som produsent i filmen «Masha's Mushroom», der hun også skal spille en av hovedrollene.

- Jeg tror det mest spennende for meg kommer til å bli «Masha's Mushroom», men det neste jeg jobber med kommer til å være basert på en ekte historie. Det er en mafia-film og jeg begynner å spille inn snart. Det kommer til å bli en skikkelig kul historie, forteller Reid til Mirror.

STERKT: Will Smith og Janet Hubert var kolleger i «Fresh Prince of Bel Air» helt til de ikke var det, og så snakket de ikke sammen på 27 år. Nå møtes de endelig igjen. Video: Red Table Talk / Facebook Watch Vis mer

Skuespilleren, som er kjent for sine parodiske komedier, forteller at ingen av filmene hun jobber med er innenfor én bestemt sjanger. Prosjektene omhandler alt fra skrekk til krim, men også komedie.

Hun legger ikke skjul på at pandemien har hatt en innvirkning på henne, slik som de aller fleste av oss. Dette har hun likevel valgt å inkludere i arbeidet sitt.

- Hele pandemien og alt vi har vært gjennom, jeg har følt så mange følelser og jeg elsker å ta det med i arbeidet mitt. Det er som min egen form for terapi. Jeg har alle disse flotte filmene som jeg kommer til å spille inn neste år, det er helt vilt, forklarer stjernen.

LES OGSÅ: Ville spekulasjoner etter dette

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer