«Shrek»

Skandalescene avslørt etter 20 år

En TikTok-video går viralt etter avsløringen av en voksenscene i barnefilmen «Shrek» fra 2001.

GROV: Voksenvits fra Dreamworks-klassikeren «Shrek» går viralt. Video: Dreamworks. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

Når barn og voksne ser på familiefilmer, kan voksne ha det vel så gøy som barna. I flere av filmene kan voksne kose seg med voksenhumor, som barna ikke forstår.

«Shrek» er en film mange barn og voksne har et forhold til. Filmen fra 2001 ble en stor suksess over hele verden, og den første filmen tjente inn over 480 millioner dollar, ifølge Box Office Mojo.

En detalj i filmen som nylig ble oppdaget, får mange til å sperre øynene opp.

FEIL: En Reddit-bruker kan ha oppdaget en hittil ukjent logisk brist på settet til «Seinfeld». Foto: Reddit / Twitter Vis mer

«Adult jokes»

Et klipp fra den 20 år gamle filmen går nå viralt på sosiale medier. En TikTok-bruker har begynt å legge ut klipp fra filmer hun beskriver som «Barnefilmer fylt med voksenvitser», skriver Newsweek.

Brukeren la ut en video med et klipp fra «Shrek» der hun skriver: «Var det noen andre som fikk med seg det?»

Scenen hun sikter til er et klipp der karakteren Lord Farquaad sitter i sengen, og snakker til det magiske speilet sitt. Han ber speilet vise han sin kommende brud, prinsesse Fiona.

- Speil speil, vis meg prinsessen, sier Farquaad, mens han vises i bar overkropp i sengen og drikker en martini.

FEST: «Exit»-produsent Petter Testmann-Koch deler detaljer om innspillingen av den store maskerade-festen i sesong 2. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Pinlig avsløring

I videoen kan observante seere legge merke til det som tilsynelatende viser en erigert penis under det zebra-mønstrede teppet til Farquaad.

Avsløringen har skapt flere reaksjoner, og New York Post skriver at en TikTok-bruker kommenterer:

«De siste prosentene av uskyld jeg hadde, forlot bare sjelen min», skriver brukeren.

Brukeren som la ut videoen, skriver at hun hele tiden har trodd at Farquaad sølte drikken sin, og det var av den grunn formen på teppet ble som den ble. Hun ser ikke ut til å være alene, skriver Newsweek.

HENNES STØRSTE ROLLE: 29 år gamle Eve Hewson har hovedrollen i sukesserien «Behind Her Eyes», som for øyeblikket ligger på topplista på Netflix. Hun er datteren til en berømt stjerne! Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

Går viralt

Videoen på TikTok har til nå fått over 1,6 millioner likerklikk, og har blitt delt over 60 000 ganger.

Newsweek skriver at over åtte millioner har sett videoen til nå. Flausen har tidligere vært omtalt, blant annet i en artikkel fra Buzzfeed i 2018 der de skriver om voksen-øyeblikkene fra «Shrek»:

«Foreldrene dine visste garantert hva som skjedde der», skriver Buzzfeed.

En bruker ved navn WeNdy skriver:

«Jeg er overhodet ikke uskyldig. Men jeg er traumatisert av å se dette og forstå det nå».

Produsentene bak Shrek har foreløpig ikke kommentert saken.

Den nye Netflix-serien «Bling empire» er klare til å ta verden med storm, og der dukker det opp en helt spesiell gjest. Video: Netflix / Maria Øren Hansen / Rød løper Vis mer

«Lord F*ckwad»

Selv om «Shrek» er laget for barn, mangler det ikke på referanser for voksne i filmen. FandomWire laget i 2018 en oversikt over 20 voksenvitser i «Shrek» man ikke forsto som barn.

Den første er fra filmen fra 2001 der Shrek oppdager slottet til Lord Farquaad og han spør eselet om størrelsen på slottet har sammenheng med at Farquaad kompenserer for at han har «mindre» av en viss annen del.

En annen avsløring som ikke har blitt bekreftet av filmstudioet Dreamworks, er hva som skjer hvis man sier «Lord Farquaad» fort mange ganger. Ifølge FandomWire vil man da ende opp med å si «Lord F*ckwad».

REAGERER: Flere reagerer på en stemmevane somJennifer Aniston hadde da hun spilte i «Friends». Vis mer

LES OGSÅ: Slik gikk det med stjernene i «Småspioner»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer