«Grey's Anatomy»

Skandaleparet skilles etter 14 år

«Grey's Anatomy»-stjernen og kona går hver til sitt.

BRUDD: Rebecca Gayheart og Eric Dane har bestemt seg for å gå hver til sitt, etter 14 år som mann og kone. Foto: NTB scanpix
BRUDD: Rebecca Gayheart og Eric Dane har bestemt seg for å gå hver til sitt, etter 14 år som mann og kone. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det kan virke som om store deler av Hollywoods kjærlighetsforhold har gått i tusen knas den siste tiden. Nå føyer bruddet mellom to skuespillere, kjent fra «Grey's Anatomy» og en rekke TV-serier, seg inn i rekken av brudd den siste uken.

Rebecca Gayheart (46) og Eric Dane (45) har valgt å gå fra hverandre - etter 14 år som mann og kone. Det bekrefter Dane selv i en uttalelse til People.

Delt omsorg

- Vi har bestemt oss for at det er den beste avgjørelsen for familien vår. Vi kommer til å fortsette vennskapet vårt, og skal jobbe i team for å være foreldre til våre to vakre jenter - som er det viktigste i verden for oss, sier han og fortsetter:

- Vi ber om respekt rundt vårt privatliv gjennom denne fasen, hvor vi forsøker å navigere oss frem til den neste fasen i livene våre, heter det i skuespillerens uttalelser.

DELER OMSORGEN: Eric og Rebecca skilles, men forteller at fokuset deres ligger på at barna skal få det bra. De har søkt om å dele omsorgen for de to døtrene, Billie og Georgia. Her er familien på rød løper i fjor. Foto: NTB scanpix
DELER OMSORGEN: Eric og Rebecca skilles, men forteller at fokuset deres ligger på at barna skal få det bra. De har søkt om å dele omsorgen for de to døtrene, Billie og Georgia. Her er familien på rød løper i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge rettsdokumenter, hentet inn av The Blast, ble det søkt om skilsmisse på fredag. I dokumentene heter det at det var for store forskjeller mellom de to skuespillerne, uten at hun utdypet når de to valgte å separere seg.

Dokumentene speiler også Danes uttalelser. Sammen har de søkt om delt omsorg for døtrene, syv år gamle Billie og seks år gamle Georgia.

Sexvideo på avveie

Det var i 2004 at paret valgte å gifte seg.

- Det er nok en av de minst spennende historiene i verden. Jeg spurte henne om hun ville gå på en date, og hun sa ja. Ti måneder senere var vi gift, sa Dane om ekteskapet til Flaunt Magazine for noen år siden.

LANGVARIG: Selv om paret nå går fra hverandre, holdt ekteskapet i hele 14 år. Det er ikke alle Hollywood-stjerner som kan skryte på seg den meritten. Foto: NTB scanpix
LANGVARIG: Selv om paret nå går fra hverandre, holdt ekteskapet i hele 14 år. Det er ikke alle Hollywood-stjerner som kan skryte på seg den meritten. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det hendte at paret dukket opp på rød løper sammen, men de snakket sjeldent om privatlivet sitt.

I 2009 ble de imidlertid tvunget til å uttale seg, etter at en intim video kom på avveie.

Nettstedet Gawker publiserte en video av Dane og modell Kari Ann Peniche. Gayheart var også med i filmsnutten, skrev ABC. Selv om det ikke ble utført seksuelle handlinger, var alle tre nakne - noe som skapte litt av et medierabalder.

- Dette er et privat øyeblikk som involverer det gifte paret. Det ble filmet for flere år siden, og intensjonen var aldri at noen skulle se det. Det er ikke en sexfilm, den ble laget for privat bruk, fortalte Marty Singer, som representerte paret i saken.

Først i 2014 uttalte Dane seg om hendelsen selv, og kalte ifølge Daily Mailvideoen for et feilgrep.

Kjørte på barn

Det er ikke den eneste skandalen Gayheart har på samvittigheten. Gayheart, kjent for roller i tv-serier som «Earth 2» og «Wasteland», og ikke minst i den uhyre populære ungdomsserien «Beverly Hills 90210», var for 17 år siden på «alles» lepper.

Gayheart hadde lånt Jeepen til en venn, og var ute og kjørte i Hollywood, Los Angeles. Kjøreturen endte på tragisk vis, da TV-stjernen kjørte på Jorge Cruz Jr. (9) mens gutten var i ferd med å krysse gata.

Flere andre biler hadde stoppet opp for å slippe niåringen over veien, som han krysset utenom et fotgjengerfelt. Ifølge E! News forsøkte Gayheart å passere disse bilene da hun traff gutten.

Politiet avhørte «Urban Legend»-skuespilleren på åstedet, men arresterte henne ikke ettersom hun ikke var påvirket at alkohol eller andre rusmidler.

Unge Jorge Cruz Jr. ble fraktet til et barnesykehus i Los Angeles, men skadene hans var livstruende. Dagen etter ulykken døde han på sykehuset. Drøyt tre uker senere saksøkte guttens foreldre, Jorge Cruz og Silivia Martinez, skuespilleren for å ha forvoldt deres sønns død med sin uaktsomhet. Søksmålet ble løst utenfor retten, uten at ytterligere detaljer rundt det er offentlig kjent.

Saken ble også etterforsket av politiet, og Gayheart ble tiltalt for uaktsomt drap i oktober 2001. I november det året møtte stjernen, som risikerte opptil ett år i fengsel, i retten for å få dommen sin.

Rebecca Gayheart ble dømt til tre års prøvetid, fikk førerkortet inndratt i ett år, og idømt en bot på 2800 dollar og 750 timer samfunnstjeneste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer