Fotball-VM i Qatar:

Skandalekvinnene inntar Qatar

Utroskap, lekkasjer og bjeffing. «WAGsa» er ikke redde for å slenge med leppa.

FOTBALLFRUENE: De britiske fotballspillernes koner og kjærester inntar nok et mesterskap. Her Coleen Rooney og Cheryl Cole i 2006. Sistnevnte er for ordens skyld ikke fotballfrue lenger. Foto: Richard Young / REX / NTB
FOTBALLFRUENE: De britiske fotballspillernes koner og kjærester inntar nok et mesterskap. Her Coleen Rooney og Cheryl Cole i 2006. Sistnevnte er for ordens skyld ikke fotballfrue lenger. Foto: Richard Young / REX / NTB Vis mer
Publisert

Startskuddet for årets største fotballfest – VM – gikk søndag kveld, til fotballfansens store glede.

Om alle var like klare til avspark eller ei vites ikke, men det er lite som tyder på at det blir et fredfullt mesterskap – med både konflikter, skyllebøtter og forhåpentligvis store mengder sladder utenfor banen.

Er det én ting «sportsidioter» ofte henger seg opp i, spesielt britene, er det nemlig fotballspillernes privatliv – nærmere bestemt partnerne.

RASER: Victoria Beckham, kjent som «Posh Spice», reagerer på den ubehagelige situasjonen hun ble satt i da han besøkte talkshowet «TFI Friday». Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: AP / «TFI Friday» Vis mer

Det er nemlig slik at konene og kjærestene har blitt minst like kjente som sine fotballsparkende menn. Disse kalles populært «WAGs» – et akronym for «Wifes and Girlfriends» – i britiske medier.

Og er det én ting «WAGsa» er kjent for, så er det å spinne drama av selv den minste forargelse.

Nektes å delta

I år, ettersom verdensmesterskapet denne gang spilles i Qatar, har det vært mye snakk om hvorvidt man faktisk skal dra for å representere landet sitt, eller ikke.

Vertsnasjonen er kjent for sine menneskerettighetsholdninger, slavelignende behandling av migrantarbeidere og dårlig – og straffbar – behandling av LHBT-samfunnet. Blant noe.

FÅR KRITIKK: David Beckham var i hardt vær etter at han dukket opp i en reklamefilm for Qatar. Vis mer

Danmark er derfor blant landene som sender fotballspillerne sine, mens koner og kjærester blir tvunget av det danske fotballforbundet til å bli hjemme. Det betyr at spillere som Christian Eriksen (30) og Simon Kjær (33) må klare seg uten den ellers så gode og tilstedeværende støtten.

– Vi ønsker ikke å bidra til at Qatar tjener på dette. Derfor har vi kuttet ned på reiseaktiviteten vår så mye som mulig. I tidligere mesterskap har spillernes koner og kjærester reist med styret, uttalte Jakob Hoyer i det danske fotballforbundet.

Det står i sterk kontrast til de engelske «WAGsa», som skal reise til Qatar og henge på et skip verdt flere milliarder.

Skal velte seg i luksus

Ifølge The Sun inneholder skipet seks svømmebasseng, 14 boblebad, 13 restauranter og mer enn 30 barer og kafeer.

Flere av fotballspillernes familier er ventet å ta turen, til tross for at ingen av spillerne får sette en fot innenfor skipets fire vegger. De må nemlig rett i karantene når de lander i Qatar.

LUKSUS: De engelske fotballfruene skal bade i luksus, på skipet MSC Worl Europa. Foto: Damien Meyer / AFP / NTB
LUKSUS: De engelske fotballfruene skal bade i luksus, på skipet MSC Worl Europa. Foto: Damien Meyer / AFP / NTB Vis mer

Derfor må konene heie og gi dem oppmerksomhet fra sidelinjen.

Oppmerksomhet har flere av «WAGsa» imidlertid sjelden slitt med å skaffe. Når det nå er dags for et nytt VM-sirkus, er det nok flere skandaler fra tidligere år som har gått i glemmeboken for flere.

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

Wagatha Christie

En av skandalene som har fått pryde forsider i engelsk presse oftest de seneste årene er uten tvil konflikten mellom Rebekah Vardy (40) og Coleen Rooney (36).

Høsten 2019 kom sistnevnte med en sjokkpåstand: Vardy skal ha tjent gode penger på å selge Rooney-saker til The Sun.

Fotballfruene er gift med henholdsvis Jamie Vardy (35) og United-legende Wayne Rooney (37).

DEN GANG DA: Før det smalt var Rebekah Vardy og Coleen Rooney gode venner. Her under en England-kamp i 2016. Foto: Splash News / NTB
DEN GANG DA: Før det smalt var Rebekah Vardy og Coleen Rooney gode venner. Her under en England-kamp i 2016. Foto: Splash News / NTB Vis mer

– De siste månedene har jeg lagt ut falske historier for å se om The Sun skrev om det. Og vet du hva? Det gjorde de. Historien om kjønnsvalg i Mexico, historien om at jeg skulle tilbake på TV-skjermen og den siste om oversvømmelse i kjelleren i det nye huset ble alle skrevet om, forklarte Rooney om skandalen.

Konene har kjent hverandre i flere år, og det ble derfor svært dårlig stemning da Rooney rettet pekepinnen mot Vardy og mente det var hun som sto bak lekkasjen.

Etter flere år med krangling fant saken veien til retten, da Vardy saksøkte Rooney og krevde rundt tolv millioner kroner, samt en offentlig unnskyldning.

FOTBALLFRUE: Rebekah Vardy og datteren avbildet denne sommeren. Foto: NTB
FOTBALLFRUE: Rebekah Vardy og datteren avbildet denne sommeren. Foto: NTB Vis mer

Rettssaken, som populært har gått under navnet «Wagatha Christie»-saken, ble avgjort i juli i år, hvor det ble klart at 40-åringen hadde tapt.

Dommeren i saken slo fast at Rooneys anklager var «i hovedsak sanne» og at Vardy «bevisst» hadde slettet meldinger for å skjule sine spor.

SNAKKER UT: Wayne og Coleen Rooney snakker ut om skandalene i dokumentar. Video: Amazon Prime Sport Video Vis mer

Gadd ikke svare

Rooney er imidlertid ikke den første «WAGen» Vardy har vært i konflikt med. Hun har nemlig også vært ute å slengt med leppa mot Victoria Beckham (48), som er gift med David Beckham (47).

Victoria anses av mange som en av de originale «WAGsa», og er en av de som allerede var et kjent fjes da hun ble en fotballfrue.

Det skremte imidlertid ikke Vardy fra å rase mot «Posh Spice».

O.G.: Victoria Beckham er å anse som den originale «WAGen». Her avbildet med Cheryl Cole, samt Coleen Rooney i bakgrunnen. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB
O.G.: Victoria Beckham er å anse som den originale «WAGen». Her avbildet med Cheryl Cole, samt Coleen Rooney i bakgrunnen. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB Vis mer

I 2016 gikk hun nemlig ut mot motemogulen og anklaget henne for å ha brukt barna sine til å promotere Beckham-merkevaren. Victoria og David har barna Brooklyn (23), Romeo (20), Cruz (17) og Harper (11) sammen.

Da det kom frem at Cruz Beckham skulle gi ut en julesingel skrev Vardy følgende i en spalte i magasinet OK!

YDMYKES: David Beckham fikk virkelig kjørt seg da James Corden regisserte en spøk av høyeste klasse. Vis mer

«Jeg er ikke enig i å la deres elleve år gamle sønn Cruz ha en Instagram- og Twitter-konto. Jeg vet at han gir ut en veldedighetssingel, men det oppmuntrer bare nettroll. Deres eldste sønn, Brooklyn, gir ut en bok også. Det er ingen sjanse for at Brand Beckham dør ut!»

Beckham selv tok seg aldri bryet med å svare på kritikken.

Who let the dogs out?

Voff voff. Ovennevnte skandale er ikke første gang Beckham angivelig har bjeffet mot en annen «WAG».

I 2001, da glamourmodell og TV-profil Katie Price (44) datet fotballspiller Dwight Yorke (51), møtte hun nemlig på den originale «WAGen» i Manchester Uniteds loungeområde.

VOFF?: Den offentlige skittentøysvasken mellom Katie Price og Victoria Beckham startet angivelig med at sistnevnte sang en sang om hunder til Price. Foto: David Fisher/REX/NTB
VOFF?: Den offentlige skittentøysvasken mellom Katie Price og Victoria Beckham startet angivelig med at sistnevnte sang en sang om hunder til Price. Foto: David Fisher/REX/NTB Vis mer

Sagnene skal ha det til at Beckham, sammen med en venn, skal ha begynt å synge Baha Men-hitlåten «Who Let the Dogs Out?» i det Price gikk inn i rommet.

«For mange år siden sang hun den sangen i Manchester United-loungen, og det var der det startet», omtalte Price i biografien «Being Jordan: My Autobiography».

MUSIKKVIDEO: Fotballspiller Mauro Icardi var lite imponert over innsatsen til Wanda Nara i musikkvideoen til L-Gante. Reporter: Christian Fjermeros / Video: L-Gante/Youtube / Bilder: @mauroicardi / @wanda_nara Vis mer

Senere omtalte også Beckham erkefienden som «avskyelig» på TV, ifølge Mirror. Det fikk 44-åringen til å slenge med leppa tilbake til motemogulen.

– Hun har en ekstremt kjekk ektemann, en liten gutt og alle pengene i verden. Hun har ikke utseendet, men du kan ikke få alt her i livet.

Og ikke nok med det: David Beckham skal ha holdt hånden hennes bak konas rygg på en nattklubb.

«Jeg ville gitt hva som helst for at hun skulle forsvinne i det øyeblikket og la meg være alene med en av verdens mest sexy menn. Men jeg kommer vel aldri til å vite hva David tenkte», skrev hun i boken.

David Beckham har gjentatte ganger avkreftet en affære med Price.

Ungdomskjærester og utroskandale

Man kan heller ikke gå gjennom «WAG»s skandaler uten å være innom Annie Kilner (29) og Kyle Walker (32).

Duoen ble et par allerede i ungdomsårene, og har tre barn sammen. Forholdet deres har derimot vært alt annet enn en dans på roser.

Det hele startet i 2019 da det ble hevdet at Walker skal ha vært utro med tidligere «Ex On the Beach»-deltaker Laura Brown (33).

Den påståtte affæren tok knekken på forholdet, spesielt etter at det kort tid senere kom en melding fra modell og influenser Lauryn Goodman (31) om at hun ventet barn med Walker. Da hun attpåtil delte bilde av sønnen på Instagram, var Kilner raskt ute med et stikk i retning Walker og den nybakte moren.

AFFÆRE: Annie Kilner (høyre) ble dratt inn i flere utroskandaler. Her avbildet med Rebekah Vardy i 2018. Foto: Dave Shopland / Shutterstock / BPI / REX / NTB
AFFÆRE: Annie Kilner (høyre) ble dratt inn i flere utroskandaler. Her avbildet med Rebekah Vardy i 2018. Foto: Dave Shopland / Shutterstock / BPI / REX / NTB Vis mer

«En mann som ikke respekterer en lojal kvinne fortjener en hjerteløs h**e», skrev hun på Instagram-story, ifølge OK! Magazine.

Et par måneder senere gikk Kilner til tabloidavisen The Sun og fortalte sin versjon av det som hadde skjedd. Ifølge henne ventet hun og Walker barn nummer fire, men mistet barnet. Etter spontanaborten skal hun ha reist til Wales, og det er i dette tidsrommet hun mener Walker og Goodman møttes.

PROSTITUSJON: Alex Le Tissier, svigerdatter av Southampton-legenden Matt Le Tissier, raser etter at en ukjent Premier League-spiller tilbød henne 6000kr for sex. Bilder: Alex Le Tissier via Instagram / NTB. Video: Klaus Fjellro, Rød Løper. Vis mer

I februar året etter skal hun ha fått en telefon fra fotballstjernen hvor han angivelig innrømmet affæren og bekreftet at det var hans barn Goodman ventet.

I det samme intervjuet skal Kilner likevel ha innrømmet at hun var åpen for å gi Walker enda en ny sjanse, for barnas skyld. Ifølge sladrepressen skal betingelsen ha vært at han fridde til henne.

Det hele endte med at Kilner tok barnefaren tilbake, og ungdomskjærestene giftet seg i en hemmelig seremoni i november i fjor, skal vi tro Daily Mail.

Det kan virke som trebarnsforeldrene har valgt en litt mer tilbaketrukken livsstil, etter den offentlige skittentøyvasken for noen år siden. Walker har bare et bilde av Kilner på Instagram, mens hun på sin side har valgt å gjøre profilen tilgjengelig for bare sine 25 200 nærmeste.

BECKHAM: En lettere oppgitt David Beckham la ut dette klippet av sin kone Victoria, som benytter enhver mulighet til å få trent litt. Video: Instagram / @DavidBeckham Vis mer

LES OGSÅ: - Vil ikke fotograferes med jenter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer