Amanda Bynes:

Skandale-bryllupet kan gå i vasken

Skandalestjernen har forlovet seg, men blir trolig ikke gift med det første.

SJOKKERTE: Amanda Bynes har gjort store forandringer med utseendet sitt. Samtidig har hun funnet den store kjærligheten, og er forlovet. Det kan derimot hende at hun rett og slett ikke får lov til å gifte seg. Foto: Instagram
SJOKKERTE: Amanda Bynes har gjort store forandringer med utseendet sitt. Samtidig har hun funnet den store kjærligheten, og er forlovet. Det kan derimot hende at hun rett og slett ikke får lov til å gifte seg. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av februar dukket brått skandalestjernen Amanda Bynes (33) opp igjen, noe hun har gjort med jevne mellomrom opp gjennom årene. Hun gjorde seg bemerket allerede som barn i Hollywood, og huskes kanskje spesielt godt for rollen i «She's the man» fra 2006. Hun ble spådd en lysende karriere i filmbyen, men livet skulle vise seg å ta en annen vei.

Festing, dop, kriminalitet og skandaler har forfulgt amerikaneren siden hun var tenåring, og det virker aldri som det går helt veien for 33-åringen. Tidligere denne uken kunne derimot stjernen, som hevder å ha vært nykter i et helt år, avsløre at hun hadde forlovet seg.

Vis mer

Hennes utvalgte heter Paul Michael. De skal ha møtt hverandre på et anonyme alkoholikere-møte, og fant hverandre i kampen om å bli edru. De skal bare ha vært et par i rundt tre måneder, men har altså forlovet seg og vil gjerne bli rette ektefolk.

Vergemål

At det skjer er derimot ingen selvfølge. Overfor E! News hevdes det nemlig at én juridisk tvist kan sørge for at hun faktisk ikke får lov til å gifte seg. Alt bunner i det tidligere trøblete livet hennes.

DEN GANG DA: Her poserer Bynes på catwalken i New York i 2009. Siden den gang har det skjedd mye i livet hennes, på godt og vondt. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Her poserer Bynes på catwalken i New York i 2009. Siden den gang har det skjedd mye i livet hennes, på godt og vondt. Foto: NTB scanpix Vis mer

33-åringen var ugjenkjennelig da hun tok til Instagram for å fortelle om forlovelsen. Hun har tidligere vært blond og nokså glamorøs i sin fremtoning, men det er altså en saga blott. Stjernen har tilsynelatende tatovert to hjerter i ansiktet - et under øyet og et over øyenbrynet - og har farget håret sort. I tillegg bruker hun minimalt med sminke, som står i kontrast til estetikken hun dyrket for noen år siden.

View this post on Instagram

Lover

A post shared by Amanda Bynes (@amandabynesreal) on

Det symboliserer muligens en ny fase av livet, der dop og alkohol er kuttet ut til fordel for kjærlighet. Det er derimot lite sannsynlig at hun får kysse noe ektemann på kirketrappen. Det har seg nemlig slik at Bynes' foreldre fungerer som verger for henne juridisk.

Derfor må de godkjenne alt på vegne av henne, også når det gjelder ekteskap.

- Amandas foreldre er fullt klare over forlovelsen, men akkurat nå kommer de ikke til å akseptere at hun gifter seg, forklarer en kilde til magasinet.

Bynes har selv bekreftet at foreldrene er verger for henne. I en video på Instagram forteller hun at hun synes det er dumt at det er sånn, men at hun har planer om å få det endret.

Målet hennes er å få til en høring neste måned, slik at hun potensielt kan bli erklært uavhengig. Det var i 2014 at foreldrene ble utnevnt som verger, som følge av en rekke psykiske problemer og lovbrudd.

View this post on Instagram

Conservatorship

A post shared by Amanda Bynes (@amandabynesreal) on

Slike vergemål revurderes hele tiden, men retten har foreløpig ikke sett noen grunn til at Bynes' foreldre ikke skal ha ansvar for henne. I 2018 fikk de tildelt to nye år, så den kommende høringen vil altså vise om det blir ekteskap på skuespilleren eller ei.

Vis mer

Skandaløs

«She's the Man»-skuespilleren har som kjent slitt med rus de siste årene, og har vært flere ganger inn og ut av ulike rehabiliteringssentre.

På bakgrunn av problemene har hun trukket seg kraftig tilbake fra rampelyset, og det er først den siste tiden hun har returnert til sosiale medier og delt bilder der.

Ved siden av flere opphold på rehab har Amanda også studert ved Fashion Institute of Design & Merchandising i Los Angeles, som hun ble uteksaminert fra juli 2019.

TRØBLETE: Amanda Bynes, her fotografert på vei inn i retten i 2013, har ikke hatt et enkelt liv. Foto: NTB scanpix
TRØBLETE: Amanda Bynes, her fotografert på vei inn i retten i 2013, har ikke hatt et enkelt liv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Amanda Bynes startet sin skuespillerkarriere allerede som tolvåring, og ble spådd en lysende fremtid i filmbyen Hollywood. I et drøyt tiår gjorde hun stor suksess, og sikret flere utmerkelser for forskjellige filmer og serier. Så ble det stille fra det unge talentet.

Etter å ha holdt seg borte fra rampelyset i en lang periode, brøt hun tausheten om hvorfor hun «forsvant» i et større intervju med Paper Magazine for to år siden.

Der kom hun med flere avsløringer om hva som hadde gått galt.

Amanda fortalte til magasinet at hun som liten ble oppfattet som en typisk «flink pike», som aldri gjorde noe galt. Som 16-åring begynte hun derimot å røyke marihuana - og derfra gikk hun videre til andre ting.

Hun gikk over til ecstasy, før hun testet kokain. Det likte hun ikke, og tok heller det nervestimulerende rusmiddelet Adderall regelmessig.

I 2007 begynte ting å rakne, og innen 2011 sa alt stopp. Da hadde hun knasket Adderall i flere år.

Sluttet som skuespiller

Problemene hang trolig sammen med det som hadde skjedd året før, da hun havnet i en tung depresjon - etter utgivelsen av «She's the Man».

Ifølge Amanda selv likte hun ikke hvord an hun så ut i rollen som gutt, og overfor Paper Magazine beskrev hun det som en «ut av seg selv»-opplevelse som satte henne helt ut av spill. Depresjonen gikk imidlertid over, men selvbildet ble ikke bedre.

I 2010 var hun tilbake i rampelyset med filmen «Easy A». Til magasinet sa hun at hun heller ikke denne gangen taklet å se seg selv på skjermen, og at hun ble overbevist om at hun aldri ville returnere til filmbransjen.

«Easy A» ble hennes aller siste spillerfilm, og Amanda la skuespillerkarrieren helt på hylla.

Derfra gikk ting helt vest for Amanda, som siden da har stått for en rekke oppslag i sladderpressen - både på grunn av lovbrudd, raseriutbrudd og rus.

LES OGSÅ: Tilbake til eksen etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer