Ute av «Farmen»:

Skammer seg over «Farmen»-exiten

Den hjemsendte «Farmen»-deltakeren trodde alt ble enkelt, men bommet grovt.

FARMEN: Da han røyk ut av Farmen, gikk han rett på McDonalds og kjøpte ti Big Mac. Video: TV2 / Dagbladet / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finaleuka nærmer seg med stormskritt i årets «Farmen». I den nest siste tvekampen denne høsten var det Simon Tronstad Jacobsen som skulle opp mot utfordrer Gunnar Svingen (25), som for én uke siden slo ut den aller største profilen, Robert Michael Scott (54), i grenen øksekast.

Nok en gang var det øks det handlet om, og etter en intens og spennende tvekamp, var det til slutt Jacobsen som kunne slippe jubelen løs.

Hadde «avtale»

Dermed måtte Svingen pakke sammen sekken og reise hjem, noe han selv virkelig ikke hadde sett for seg.

- Det blir jævlig flaut å se dette på TV. Fordi folk rundt meg er sikre på at jeg vinner hele «Farmen». I min gjeng er jeg den fremste frontfiguren for det å skulle vinne, så de som kjenner meg forventer det. Jeg er oppvokst på landet, og har drevet med quiz i mange år, så alt burde ligget til rette for at dette skulle gå bra, sier han til Se og Hør.

ROMANTISK: Simon Tronstad og Tonje Frigstad har hatt en pågående flørt inne på «Farmen». I onsdagens episode kom det etterlengtede kysset. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Han bedyrer at han var klar for kamp søndag.

- Jeg var sykt gira. Jeg klarte ikke holde meg unna. Jeg og Simon hadde en egen avtale om ikke å velge hverandre, så jeg vet ikke helt hva som skjedde der. Men jeg meldte meg uansett som andrekjempe.

ROMANSEN FORTSETTER: Seier i søndagens tvekamp betyr at Simon Tronstad Jacobsen og Tonje Frigstad, som har en romanse på gården, kan bli enda bedre kjent i uka som kommer. Foto: Alex Iversen / TV 2
ROMANSEN FORTSETTER: Seier i søndagens tvekamp betyr at Simon Tronstad Jacobsen og Tonje Frigstad, som har en romanse på gården, kan bli enda bedre kjent i uka som kommer. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hvorfor det?

- Fordi vi hadde en avtale om at den som vinner denne kampen skulle bli storbonde neste uke, og da ville jeg vært trygg helt inn i finaleuken.

Helt dritt

25-åringen mener han ville fått legendestatus om han hadde vunnet sin andre tvekamp på rad.

- Ved å komme inn i uke fem, vinne to tvekamper og være storbonde like mange ganger på så kort tid - ville jeg blitt det, fastslår lærerstudenten fra Trysil, som legger til at han har en litt over gjennomsnittet bra selvtillit.

- Ja, jeg har en enorm tro på meg selv, og tenkte at dette skal jeg lett dra i land. Men det gikk jo ikke så jævlig bra, akkurat. Det er helt krise, og merkelig å måtte innse at jeg skulle hjem. Jeg valgte det trygge, men i ettertid ser jeg at det var helt idiotisk. Det var fortjent at jeg røk ut.

VILLE SEG IKKE: Gunnar Svingen klarte ikke å vinne sin andre øksekamp på rad. Foto: Alex Iversen / TV 2
VILLE SEG IKKE: Gunnar Svingen klarte ikke å vinne sin andre øksekamp på rad. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Svingen valgte imidlertid å ta tapet som en «mann», som han selv kaller det.

- Jeg stengte alle følelser ute. Men da jeg kom hjem og fikk fordøyd det, tenkte jeg selvsagt at dette var helt dritt. Jeg var der for å vinne, og det er ikke greit å tape. Jeg var ikke nådig mot meg selv, forteller han.

GOD STEMNING: Gunnar Svingen ga sin motstander Simon Tronstad Jacobsen en god klem til tross for at han tapte. Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD STEMNING: Gunnar Svingen ga sin motstander Simon Tronstad Jacobsen en god klem til tross for at han tapte. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Raknet helt

Etter at han måtte reise hjem fra gården, dro Svingen rett til McDonalds.

- Der kjøpte jeg meg ti BigMac - selv om jeg bare klarte å spise tre. Jeg måtte bare kjøpe ti. Så dro jeg på treningssenter for å kjenne på formen. Den var helt krise. Jeg hadde ikke mye energi til overs, sier 25-åringen og ler.

Lærerstudenten har fått mye TV-tid etter at han kom inn som utfordrer i TV 2-programmet. Til Se og Hør understreker han at han har valgt ikke å lese alle kommentarer på sosiale medier, men at han likevel har registrert at folk var mer positive til ham i starten enn hva de er nå.

- Jeg ble fremstilt som et arbeidsjern de to første ukene. Men etter at jeg var storbonde raknet det helt. Jeg tok det jo ekstremt rolig den uken. Og så ble jeg ble for mange en sviker da jeg valgte Robert til kamp like etter. Janteloven må stå sterkt i dette landet, for om man tror man er noe - da får man jaggu høre det også, mener hjemsendte Gunnar Svingen.

LES OGSÅ: Kaller «Farmen»-exiten for «skrekkelig»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer