Oslo-skytingen:

- Skammer meg

Flere kjendiser reagerer på skytetragedien i Oslo. Fredrik Solvang forteller han skammer seg over at han ikke skulle gå i Pride-paraden.

SKAM: Fredrik Solvang deler et åpenhjertig innlegg på Facebook om tankene sine. Foto: Morten Eik / Se og Hør
SKAM: Fredrik Solvang deler et åpenhjertig innlegg på Facebook om tankene sine. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag ble to personer drept og en rekke andre skadd, da en person skjøt mot tilsynelatende tilfeldige mennesker i området rundt London pub i Oslo sentrum.

Det er totalt 21 personer som har blitt fraktet til sykehus eller legevakt etter hendelsen. London pub er et kjent utested for homofile og i helga feires Pride flere steder i Oslo. Under politiets pressekonferanse lørdag opplyses det at gjerningspersonen er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger.

Det er ikke kjent hvordan siktede stiller seg til siktelsen.

- I natt var jeg ett kvarter unna å havne midt oppi skytingen. Vennene mine og jeg ringte desperat rundt til hverandre livredde for for at noen skulle mangle. Noen har nok allerede fått en blytung og hjerteskjærende beskjed.

Det skriver NRK-profil Fredrik Solvang (45) på sin Facebook-side etter skyteepisoden i Oslo.

Solvang har tidligere uttalt at han vil ligge lavt og følge paraden utenfra.

- Jeg skammer meg over at jeg ikke ville gå i paraden, jeg angrer på at jeg har vært feig og redd for at noen få vil kunne misforstå og oppfatte støtte til Pride som noe mer politisk enn støtte til en universell menneskerettighet, skriver programlederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer