Vanessa Rudjord:

- Skamfullt

Letter på sløret om skjønnhetsklinikk-bråket.

FORKLARER: Vanessa Rudjord forklarer situasjonen bak kritikkstormen. Her med Synnøve Skarbø. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FORKLARER: Vanessa Rudjord forklarer situasjonen bak kritikkstormen. Her med Synnøve Skarbø. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst raste det rundt Synnøve Skarbø (51), Vanessa Rudjord (46) og Pia Tjelta (45). Årsaken var at de tre venninnene annonserte at de skulle starte opp det de omtalte som «Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin», kalt Nomi.

I etterkant fikk trioen også kritikk for å ha blandet inn begrepet «kvinnehelse», samt et sitat fra pressemeldingen om å «eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent-a-wreck». De valgte til slutt å trekke seg ut av klinikken.

I en fersk episode av podkasten «Big 5 med Nils og Harald», forklarer Rudjord sin side av saken - og hvordan kritikken påvirket henne i ettertid.

TRAKK SEG: Vennegjengen Synnøve Skarbø, Vanessa Rudjord og Pia Tjelta skulle etter planen åpne klinikken Nomi sammen, men så trakk de seg. Foto: Julie Pike / Nomi Vis mer

Forklarer forløpet

Til programlederne Nils Brenna (54) og Harald Eia (56) sier den tidligere moteredaktøren at de ikke har omtalt skjønnhetsbehandlinger som kvinnehelse.

Rudjord forklarer at hun, sammen med Tjelta og Skarbø, hadde stilt opp til et intervju med DN, som lå bak betalingsmur.

I intervjuet ble det gitt det Rudjord omtaler som et «kvinnehelsesitat» om bekkenbunn.

UKJENT FORTID: I en episode av «Kåss til Kvelds», avslørte Synnøve Skarbø at hun og Aune Sand, som også var gjest i programmet, har klint. Men Sand var ikke helt enig. Video: NRK Vis mer

- 730 (nettsted, journ.anm.) tok den tittelen, og hadde gått inn på nettsiden til Nomi og så hadde de trykket at man kunne ta injeksjoner og estetisk medisin, så tok de det og skrev «#kvinnehelse».

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Vanessa Rudjord, foreløpig uten hell.

Dette var noe imidlertid Rudjord sier hun synes var et morsomt påfunn og forteller at hun antok at nettstedet misforsto med vilje for humorens del.

Det skulle imidlertid skape rabalder. Mange oppfattet at Rudjord, Tjelta og Skarbø omtalte skjønnhetsklinikker som kvinnehelse, mener 46-åringen.

BRYLLUP: Pia Tjelta og Oddgeir Thune avslørte at de hadde forlovet seg i 2020. Slik svarte hun da vi spurte om bryllupsplanene. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Kan de kaste syre i trynet på meg?

Kritikken rundt Nomi rammet Rudjord hardt. I pressemeldingen ble hun sitert på det å «eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent-a-wreck».

Til Eia og Brenna forklarer 46-åringen at det ble laget flere utkast til pressemeldingen, og i en av dem var «rent-a-wreck»-sitatet inkludert.

- Det første jeg svarte der var at det sitatet er for det første veldig dårlig humor og noe jeg aldri ville sagt, og motbydelig mot alle damer. «Det skal ut», skal Rudjord ha sagt.

I den siste utgaven av pressemeldingen var sitatet ikke med.

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

En tidligere versjon av pressemeldingen skal imidlertid ha blitt sendt ut til VG, ifølge Rudjord.

På spørsmål om hun følte på skam under debatten rundt «rent-a-wreck»-sitatet, svarer den tidligere moteredaktøren bekreftende.

- Det var mest det «rent-a-wreck»-sitatet, for da var det skamfullt det med at de skulle tenke at jeg var en sånn bajas med dårlig humor, og at folk tror jeg mener det om dem. Så da jeg gikk ut døren, tenkte jeg bare: «Ah, kan de kaste syre i tryne på meg?», nesten, for da turte jeg ikke møte blikket til damer.

Fortsett å se med Se & Hør Pluss

Kjøp tilgang fra 39,-

Har du allerede en bruker? Logg inn

Steg 1/3
Steg 1/3

Få tilgang til eksklusivt TV-innhold og artikler

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort

Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

HJEMME ALENE: I «Nødt eller sannhet» inviterer programleder Hasse Hope åtte forventningsfulle kjendiser «hjem» til seg. La flasken spinne, og den skamløse vinne! Vis mer

LES OGSÅ: - Det var drama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer