Emilie Voe Nereng:

- Skamfølelsen var kanskje det verste

Måtte ta kontakt med psykolog.

ÅPENHJERTIG: Emilie Voe Nereng delte et ærlig Instagram-innlegg i anledning Verdensdagen for psykisk helse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ÅPENHJERTIG: Emilie Voe Nereng delte et ærlig Instagram-innlegg i anledning Verdensdagen for psykisk helse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

I august kom nyheten om at matinfluenser og tidligere toppblogger Emilie Voe Nereng (26) og forloveden Torgeir Glomnes Johansen hadde gått hver til sitt.

Nyheten delte Nereng selv på Instagram. I perioden etter solgte eksparet sin felles leilighet, og influenseren har selv kjøpt et nytt sted å bo på Grünerløkka i Oslo.

Brukte mat negativt

Nereng var i flere år Norges største blogger, men har i løpet av de senere årene blitt godt kjent som matinfluenser, og har blant annet har over 200 000 følgere på Instagram hvor hun jevnlig legger ut oppskrifter.

UNG: Therese Johaug var ikke gammel da hun fikk sitt gjennombrudd som skiløper. Video: TV 2 Vis mer

I anledning Verdensdagen for psykisk helse mandag 10. oktober delte influenseren et ærlig innlegg. I innlegget delte Nereng at hun til tross for at hun ikke ønsket det, ikke klarte å «unngå å bruke mat på en negativ måte» da hun gikk inn i den nye fasen i august.

«Da det ble altfor mye for meg fant jeg trøst i kjøleskapet. Høres så klisjé og teit ut, men whatever, det føltes sånn. Kunne stå der i timevis og hive i meg mat uten å kjenne noen metthetsfølelse», skrev hun.

Se og Hør har vært i kontakt med Emilie Voe Nereng, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, men er kjent med at saken omtales.

«For meg var kanskje skamfølelsen det verste - at jeg, med ernæringsbakgrunn, ikke visste bedre og manglet selvkontroll», skrev Nereng videre og beskrev det som et trist mønster.

ÅPENHJERTIG: Emilie Nereng, tidligere kjent som «Voe», har aldri lært seg å takle de stygge kommentarene. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer

I innlegget kommer det frem at influenseren selv raskt tok kontakt med en psykolog for hjelp til å håndtere følelser på en annen måte. Likevel understreker Nereng at alt ble bedre da hun selv fikk det bedre, og at maten nå «har fått tilbake sin opprinnelige funksjon» i hverdagen.

26-åringen legger ikke skjul på at hun synes det er vanskelig å dele, men avslutningsvis skriver Nereng at hun tror erfaringen har gjort henne til en bedre ernæringsrådgiver og et mer forståelsesfullt medmenneske.

Vinterdepresjon

Selv om Nerengs sosiale medier-kontoer i stor grad dreier seg om sunn mat, er hun ikke fremmed for å dele hvordan hun har det ellers også.

I februar delte Nereng at hun har slitt med vinterdepresjon i åtte år. Dette gjorde hun med et ønske om å hjelpe andre i samme situasjon.

26-åringen innså selv at det var det hun hadde etter å ha laget en podkastepisode med en psykolog for å snakke om nettopp vinterdepresjon.

FLINK PIKE: Emilie Voe Nereng ble overrasket over å se seg selv på «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen. Reporter: Celina Morken. Vis mer

- Jeg listet opp hvordan jeg følte meg, og ble der og da diagnostisert med vinterdepresjon. Først trodde jeg at høst- og vinterdepresjon bare var tull, men det er jo en ekte diagnose. Da jeg fikk diagnosen ble det faktisk mye lettere å ta tak i - og ikke minst forebygge, uttalte hun til Se og Hør da.

LES OGSÅ: Måtte avbryte innspilling: - Litt flau

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer