FERDIG: Cengiz Al (Yousef) avslører hvilke superstjerne som fikk ham til å klippe håret, og som han også ser på som sin største inspirasjon skulle ønske at spilte rollen som Yousef i den amerikanske versjonen av den norske suksess-serien. Video: Marie Røssland Vis mer

«Skam»:

«Skam»-Yousef byttet stil for å ligne på Johnny Depp

- Jeg tenkte: «Klipp deg som han, så du føler deg flink».

Publisert

I helgen ble den aller siste episoden av tv-serien «Skam» sendt på NRK, en serie som for lengst har tatt flere land med storm.

På tampen av fjoråret ble det kjent at produsent Simon Fuller, skaperen av «Idol» og «So You Think You Can Dance», har kjøpt rettighetene til serien i USA, og dermed blir det klart for den amerikanske versjonen «Shame».

Forventningene er store rundt hvilke amerikanske skuespillere som skal spille de populære karakterene fra den norske serien.

Overfor Dagbladet forklarer skuespiller Cengiz Al, som spiller rollen som Yousef Acar, at han drømmer om at en av Hollywoods største stjerner får rollen som Sanas flamme.

- Johnny Depp, sier han bestemt og forklarer videre at han selv har drømt om å spille i storfilmen «Pirates of the Caribbean».

- Det hadde vært fett. Jeg digger Jack Sparrow og er veldig fan av Johnny Depp. Det hadde vært noe av det morsomste jeg kunne ha gjort, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

GUL LØPER: SKAM-eventyret går mot slutten. I anledning avslutningsfest møter stjernene fra NRK-serien pressen. Her ankommer de den gule løperen. Video: Marie Røssland Vis mer

Første tv-jobb

Den 19 år gamle gutten fra Lier hadde en sentral rolle i den siste sesongen av «Skam», noe som var hans aller første skuespillerjobb.

For å motivere seg selv til å gjøre en god jobb på skjermen, hentet han inspirasjon fra favorittskuespilleren.

- Jeg klippet håret som Johnny Depp da jeg fikk vite at jeg skulle være med i «Skam». Han var inspirasjonen. Jeg tenkte: «Klipp deg som han, så du føler deg flink». Jeg har jo aldri drevet med skuespill før, sier han til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

NSPIRASJON: Det er ikke vanskelig å se at Cengiz Al har latt seg inspirere av Hollywood-stjernen Johnny Depps frisyre. Foto: NTB scanpix
NSPIRASJON: Det er ikke vanskelig å se at Cengiz Al har latt seg inspirere av Hollywood-stjernen Johnny Depps frisyre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ryktene om at Cengiz Al hadde fått en rolle i «Skam» begynte å svirre allerede i mars, én måned før fjerde sesong begynte.

Det var da den fiktive Instagram-profilen til karakteren ble opprettet at fansen begynte å spekulere.

I likhet med mange av de andre skuespillerne fra serien, har også 19-åringen opplevd enorm oppmerksomhet i sosiale medier, og har i skrivende stund over 283 000 følgere på Instagram.

I tillegg til skuespillerjobben studerer Al markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiana, ifølge Drammens Tidende.

Han er også en del av dansegruppa «We are 1», sammen med blant andre Herman Tømmeraas, som spiller «Penetrator-Chris» i «Skam».

- Masse jeg vil endre på

Da Dagbladet møtte flere av de unge skuespilleren under avslutningsfesten i Oslo på lørdag, fortalte de hva de skal gjøre nå som «Skam»-eventyret er over.

- Jeg skal i alle fall i militæret. Jeg drar 25. juli og blir borte ett år, sa Iman (Sana) til Dagbladet.

Ulrikke Falch, som spiller Vilde i serien, har for lengst bevist at hun har bein i nesa og har blant annet gått hardt ut mot kroppspress blant unge.

Det vil hun fortsette med, forklarte hun.

- Nei, jeg har masse jeg har lyst til å endre på og masse jeg har lyst til å fremheve som veldig positive side ved samfunnet. Og det kommer jeg blant annet til å bruke min oppmerksomhet til, sa hun.

VEIEN VIDERE: Skuespillerne i «Skam» forteller om hva planene deres i livet er etter at innspillingen nå er over. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer

LES OGSÅ: Helene Rask: - Det blir en julebaby

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer