DRØMMER OM EN KARRIERE I UTLANDET: Thomas Hayes forteller til Seoghør.no at han absolutt kunne tenke seg en karriere i Hollywood. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DRØMMER OM EN KARRIERE I UTLANDET: Thomas Hayes forteller til Seoghør.no at han absolutt kunne tenke seg en karriere i Hollywood. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Thomas Hayes:

«Skam»-William drømmer om en karriere i Hollywood

Under sitt opphold i USA rakk Thomas Hayes å få presset inn litt businessmøter. I et nytt intervju bekrefter han at han drømmer om en karriere i utlandet. 

(Seoghør.no) Skuespiller Thomas Hayes (19) fikk livet snudd på hodet over natten, da han i 2015 dukket opp på TV-skjermen som «William» i NRKs suksesserie, «Skam».

Da Seoghør.no møtte 19-åringen på den norske etterfesten til Oscar-utdelingen i Beverly Hills, natt til mandag, kunne den unge skuespilleren fortelle at han gjerne kunne tenke seg en karriere i Hollywood.

- Jeg kan ikke si noe imot og at det har vært drømmen. Det hadde vært moro det, forteller han.

WILLIAM + NOORA: William og Noora ble hele Norges par da de spilte kjærester i sesong 2 av  «Skam». Her er Thomas Hayes sammen med skuespiller Josefine Frida Pettersen som spiller Noora. Foto: NRK
WILLIAM + NOORA: William og Noora ble hele Norges par da de spilte kjærester i sesong 2 av  «Skam». Her er Thomas Hayes sammen med skuespiller Josefine Frida Pettersen som spiller Noora. Foto: NRK Vis mer

Gjorde business i stjernebyen

Selv om bakgrunnen for turen til Los Angeles var Oscar-utdelingen, røper Thomas at han også rakk å få unnagjort litt business under sitt opphold i stjernebyen.

- Jeg er her først og fremst for Oscar, men jeg har også hatt tid til et par møter og litt business, forteller han.

SUKSESS UTENFOR NORGE: «Skam»-gjengen har blitt kjent utenfor Norges landegrenser. Svensker og Dansker er blant de ivrigste fansene. Her er Hayes under den svenske moteuken tidligere i år. Foto: Eero Hannukainen / EEROBILD AB
IBL.
SUKSESS UTENFOR NORGE: «Skam»-gjengen har blitt kjent utenfor Norges landegrenser. Svensker og Dansker er blant de ivrigste fansene. Her er Hayes under den svenske moteuken tidligere i år. Foto: Eero Hannukainen / EEROBILD AB IBL. Vis mer

Til tross for at Hayes befinner seg i byen hvor stjerners liv vokser til, forteller han at han ikke har noen kommende planer, utenom rollen som den unge soldaten, August Vildhagen i TV 3-serien «Elden» som har premiere i mars.

- Jeg er kun 19 år og har ikke noen konkrete planer. Men det blir å jobbe hardt med skuespill, forteller han.

Hayes, som er i USA for første gang, forteller at det har gitt mersmak, og at det er deilig å ikke bli kjent igjen på gaten.

I et nytt intervju med Dagbladet forteller han nemlig at han måtte ta drastiske valg etter suksessen som «William», og at han ikke lenger kan ta seg en impulsiv tur på Karl Johans gate.

19-åringen måtte også skaffe seg nytt telefonnummer etter den massive responsen, og har angivelig lagt ansvaret om å lese henvendelser i sosiale medier til kompisene sine.

- Man vet aldri hva som dukker opp. Hvis man skal lese alt fra elsk til hat tror jeg man kan miste seg selv litt, sier han til Dagbladet.

Takket nei til ny sesong

I august ble det kjent at Thomas hadde bestemt seg for å ikke bli med i den neste sesongen av «Skam».

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, sa Thomas Hayes til VG i forbindelse med avgjørelsen.

I juni avslørte han til Seoghør.no hvordan han fikk rollen, som har gjort ham til en av landets mest ettertraktede mannlige skuespillere.

- Det startet med at søstera mi meldte meg på «Skam»-audition litt på spøk. Så tenkte jeg at det kunne være en god erfaring å være gjennom en slik intervjurunde. Derfor stilte jeg opp - og tydeligvis gjorde jeg noe rett, sa han.

LES OGSÅ: Her er årets «Paradise Hotel»-deltakere