Carl Martin Eggesbø:

«Skam»-stjernen blir stoppet og spurt om han virkelig er homofil

- Jeg elsker å være den jeg er, sier TV-stjernen.

OPPGJØR: Carl Martin Eggesbø liker dårlig at Skam-fans stopper ham på gata og spør om han er homofil på ekte. - Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte, sier han i et nytt intervju med SVT.
 Foto: NRK
OPPGJØR: Carl Martin Eggesbø liker dårlig at Skam-fans stopper ham på gata og spør om han er homofil på ekte. - Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte, sier han i et nytt intervju med SVT. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carl Martin Eggesbø (21) har opplevd stor suksess som skuespiller i «Skam». I den populære tv-serien spiller han Nooras hybelkamerat, Eskild - en karakter som er vesentlig når Isak (Tarjei Sandvik Moe) kommer ut av skapet i sesong tre.

I liket med karakteren Eskild, er han selv homofil.

Nå snakker han om sin seksualitet for første gang i et intervju. Det er filmet, og klippet er en del av en serie som SVT kaller for «Edit», og er lagt ut på programmets Facebook-side.

SUKSESS: NRK-serien Skam har engasjert mennesker over hele verden. Foto: NRK
SUKSESS: NRK-serien Skam har engasjert mennesker over hele verden. Foto: NRK Vis mer

- Veldig komplisert

Eggesbø forklarer at han tidligere følte at han ikke «passet inn i historien» fordi heteronormativ kjærlighet preget filmer, bøker og historien. Skuespilleren legger til at han nå er komfortabel med den han er.

- Det har vært veldig komplisert. Det har ikke alltid vært så fint om det er i dag, sier han og fortsetter:

Skuespiller Ulrikke Falch, kjent fra ungdomsserien «Skam», har selv slitt med spiseforstyrrelser. Nå bruker hun erfaringene sine for å hjelpe andre, forteller hun til «God kveld Norge». Vis mer

- Det er deilig å vite hvem man er, og hva man har lyst til. At jeg kan si sånn «ja, jeg er homofil». Det er viktig å si og være ærlig om. At det ikke er noe problem for meg å være homoseksuell, det er en gave. Altså. Det er meg. Jeg elsker å være den jeg er.

Blir stoppet på gata

Han blir ofte stoppet på gata og spurt om han er «homofil på ekte». Eggesbø mener at det blir ansett som en større bragd å spille en homofil karakter dersom man ikke er homofil selv.

ELSKER SKAM: Kjendisene på Se og Hørs kjendisgalla snakker om kjærligheten for «Skam».Vis merVis mer Vis mer

- Det er ingen som er heteroseksuelle som bes om å komme ut av skapet, så hvorfor skal jeg gjøre det? Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte, sier han i «Edit»-intervjuet.

I fjor ble det kjent at Eggesbø var blant et lite knippe håpefulle som kom inn på den ettertraktede Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, sammen med «Skam»-kollega Ina Svenningdal.

Skam-jentene på rød løper etter å ha vunnet sin første Gullruten-pris med serien "SKAM". Fredrik Skavlan får også være med på noen bilder og han snakker om hvor tett han har fulgt serien helt fra starten av. Vis mer

Eggesbø er for øvrig søskenbarnet til Theresa Eggesbø som spiller Sonja - ekskjærsten til karakteren Even (Henrik Holm).

Skuespilleren har også spilt i «Orps: The Movie», en norsk barnefilm fra 2009.

Fjerde sesong har startet

Karakteren Eskild er foreløpig ikke å se fjerde sesong av «Skam» som sendes på lufta for tiden.

7. april ble traileren til siste sesong av «Skam» sluppet på nettsidene til NRK. Da ble det klart at Sana, spilt av Iman Meskini, blir vårens hovedkarakter.

- Norge trenger Sana. Hun er en karakter som tilhører både norsk og muslimsk kultur. Hun er religiøs, men har sine norske venninner som fester. Det er et utgangspunkt for godt drama, sa Håkon Moslet, redaksjonssjef for «Skam» i NRK.

Regissør Julie Andem markerte et farvel med serien på sin Instagram-konto hvor hun blant annet takket «Skam»-fansen:

Thomas Hayes slutter i NRK-serien SKAM. Til Seoghør.no forklarer han hvordan serien forandret livet. Vis mer

«Nå har vi bestemt at det ikke blir mer Skam til høsten. Selv om jeg vet at en del kanskje blir opprørte og triste der ute, er jeg helt sikker på at det er en riktig beslutning».

LES OGSÅ: Avslørte babynyhet på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer