Carl Martin Eggesbø:

«Skam»-stjernen blir stoppet og spurt om han virkelig er homofil

- Jeg elsker å være den jeg er, sier TV-stjernen.

OPPGJØR: Carl Martin Eggesbø liker dårlig at Skam-fans stopper ham på gata og spør om han er homofil på ekte. - Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte, sier han i et nytt intervju med SVT.
 Foto: NRK
OPPGJØR: Carl Martin Eggesbø liker dårlig at Skam-fans stopper ham på gata og spør om han er homofil på ekte. - Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte, sier han i et nytt intervju med SVT. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carl Martin Eggesbø (21) har opplevd stor suksess som skuespiller i «Skam». I den populære tv-serien spiller han Nooras hybelkamerat, Eskild - en karakter som er vesentlig når Isak (Tarjei Sandvik Moe) kommer ut av skapet i sesong tre.

I liket med karakteren Eskild, er han selv homofil.

Nå snakker han om sin seksualitet for første gang i et intervju. Det er filmet, og klippet er en del av en serie som SVT kaller for «Edit», og er lagt ut på programmets Facebook-side.

- Veldig komplisert

Eggesbø forklarer at han tidligere følte at han ikke «passet inn i historien» fordi heteronormativ kjærlighet preget filmer, bøker og historien. Skuespilleren legger til at han nå er komfortabel med den han er.

- Det har vært veldig komplisert. Det har ikke alltid vært så fint om det er i dag, sier han og fortsetter:

- Det er deilig å vite hvem man er, og hva man har lyst til. At jeg kan si sånn «ja, jeg er homofil». Det er viktig å si og være ærlig om. At det ikke er noe problem for meg å være homoseksuell, det er en gave. Altså. Det er meg. Jeg elsker å være den jeg er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.