Rakel Nesje spiller Linn i «Skam»:

«Skam»-stjernen blir bare gjenkjent når hun er sliten og slapp

- Folk kjenner meg bare igjen når jeg har spist for lite, trent for hardt og lukter forferdelig.

SLAPP: Rakel Nesje, som spiller Linn i «Skam», forteller at hun som oftest blir gjenkjent på gaten når hun er sliten og slapp. Foto: NRK / Skjermdump
SLAPP: Rakel Nesje, som spiller Linn i «Skam», forteller at hun som oftest blir gjenkjent på gaten når hun er sliten og slapp. Foto: NRK / Skjermdump Vis mer

(Seoghør.no): Flere av skuespillerne i «Skam» bader i oppmerksomhet etter innsatsen i NRK-suksessen.

Josefine Pettersen (21), Thomas Hayes (20), Ulrikke Falch (21) og Herman Tømmeraas (20) har for eksempel alle over én million følgere på Instagram.

Det er derimot ikke alle «Skam»-stjernene som blir gjenkjent til enhver tid, og i den rekken føyer Rakel Nesje (20) seg inn.

PYNTET OG KLAR: Linn, spilt av Rakel Nesje, pyntet seg ekstra til Eid-feiringen, som ble arrangert av Sana i den siste episoden av «Skam». Foto: NRK / Skjermpdump
PYNTET OG KLAR: Linn, spilt av Rakel Nesje, pyntet seg ekstra til Eid-feiringen, som ble arrangert av Sana i den siste episoden av «Skam». Foto: NRK / Skjermpdump Vis mer

Hun spiller den livstrøtte og slappe karakteren Linn. Hybelkameraten til Noora og Eskild er ofte tafatt og likegyldig, og dermed står hun i kontrast til skuespilleren - som selv er en aktiv danser.

- Stusslig

I et intervju med VG-journalist Morten Hegseth i podkasten «Harm og Hegseth», hevder skuespilleren at hun «aldri» blir gjenkjent på gode dager.

Et innlegg delt av Rakel (@rakelnesje)

Rakel kommer nemlig naturlig inn i rollen når hun bruker joggebukse, og det har en sammenheng utenfor jobb også.

- Når jeg er ferdig på trening, og jeg skal hjem, det er da folk kjenner meg igjen nå. Det er jo litt stusslig, sier hun og fortsetter:

- Når jeg tenker: «Nå vil jeg ikke at noen skal snakke med meg, for da blir jeg irritert»; Jeg er har spist litt for lite, jeg har trent litt for hardt, jeg lukter forferdelig og sitter på T-banen - da kommer folk sånn: «Unnskyld, er du skuespiller?» (...) Men når jeg føler meg oppgående, er det ingen som kjenner meg igjen, påstår hun.

Bestevenn med «Eva»

I intervjuet forteller Rakel at det er en annen skuespiller på settet som hun kjenner spesielt godt. Hun er nemlig bestevenn med Lisa Teige (19), som spiller Eva.

Faktisk var venninnene begge på audition til hun rollen som Eva, som var hovedkarakteren i første sesong

På settet har hun også fått god kontakt med skuespillerkollega Carl Martin Eggesbø, som spiller hybelkameraten «Eskild». I motsetning til Rakel blir han ofte stoppet på gaten.

CORNFLAKES: Eskild (Carl Martin Eggesbø), Sana (Iman Meskini) og Linn (Rachel Nesje). Foto: NRK / Skjermdump
CORNFLAKES: Eskild (Carl Martin Eggesbø), Sana (Iman Meskini) og Linn (Rachel Nesje). Foto: NRK / Skjermdump Vis mer

I et intervju med Expressen i april, kunne Carl Martin fortelle at det ikke var alle kommentarene som han var like begeistret for. Skuespilleren blir nemlig ofte spurt om han er «homofil på ekte».

Han mener at det blir ansett som en større bragd å spille en homofil karakter dersom man ikke er homofil selv.

- Det er ingen som er heteroseksuelle som bes om å komme ut av skapet, så hvorfor skal jeg gjøre det? Det er ingen som spør hun som spiller Noora om hun er heterofil på ekte, sa han i intervjuet.

LES OGSÅ: Jada Pinkett Smith svarer på «swingers»-ryktene

SKAM: Under finalefesten for Skam avslørte Ulrikke Falch til Dagbladet at hun hadde drukket halvannen flaske med vin før hun spilte inn den første sexscenen med William. - Jeg håper ikke NRK blir saksøkt nå, ler den unge skuespillerstjerna. Video: Marie Røssland / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer