Josefine Frida Pettersen:

«Skam»-Josefine kaster klærne i kondomreklame

I het omfavnelse med svensk thaibokser.

KASTER KLÆRNE: «Skam»-skuespiller Josefine Frida Pettersen (22) er blant flere som stiller i den dampende reklame-kortfilmen for RFSU - der målet er å få flere til å bruke kondom ved å «sette kondomet inn i den sexy sammenhengen den faktisk tilhører». Video: RFSU Vis mer Vis mer

Det er i en kampanjefilm for den svenske organisasjonen og intimprodukt-leverandøren RFSU, eller Riksforbundet for seksuell opplysning, at «Skam»-skuespiller Josefine Frida Pettersen (22) stiller opp i en svært intim setting.

Kampanjen har som mål å «sette kondomet inn i den sexy sammenhengen den faktisk tilhører» og er illustrert med flere unge par i het omfavnelse.

VIL FÅ NORDMENN TIL Å BRUKE KONDOM: «Skam»-skuespiller Josefine Frida Pettersen (22) sammen med thaibokseren Sanny Dahlbeck (27) i RFSUs seneste kampanje. Foto: RFSU
VIL FÅ NORDMENN TIL Å BRUKE KONDOM: «Skam»-skuespiller Josefine Frida Pettersen (22) sammen med thaibokseren Sanny Dahlbeck (27) i RFSUs seneste kampanje. Foto: RFSU Vis mer

Pettersen spiller mot den svenske thaibokseren Sanny Dahlbeck (27), der de dampende scenene foregår i en solrik eng.

- Viktig rollemodell

Også den danske kroppsaktivisten Twerk Queen Louise, den svenske fotografen og kunstneren Arvida Byström, samt artist Peg Parnevik er blant dem som medvirker i kortfilmen.

Ifølge RFSUs rapport «Sex og kondom og sånn» fra 2016, dropper seks av ti nordmenn kondom når de har sex med ny partner. Forskjellene blant de nordiske landene er ikke kjempestore, men nordmenn troner altså listen.

Presseansvarlig for RFSU Norge, Lise Berlioz, forteller til Se og Hør at de ønsket å bruke den norske «Skam»-stjernen for å nå ut til flere.

- Vi ønsket å nå de unge. Josefine har et bredt nedslagsfelt i befolkningen etter «Skam» og hun er en viktig rollemodell. At hun ønsker å slå et slag for kondombruk sammen med RFSU er utrolig kult, forteller Berlioz, som opplyser at Pettersen selv ikke ønsker å stille for ytterligere kommentar.

Erotisk thriller

22-åringen er ikke den første av «Skam»-skuespillerne som har dukket opp i erotiske scener etter at suksess-serien ble lagt på is. Tarjei Sandvik Moe (19), kjent for rollen som Isak, er aktuell med den kommende norske kinofilmen «En affære», der han spiller en elev som utvikler et forhold til sin kvinnelige lærer.

- Det er ikke en romantisk komedie, men jeg lo en del da jeg så filmen, fortalte 19-åringen til Dagbladet forrige måned.

Josefine Frida Pettersen har blant annet vært å se i flere musikaloppsetninger etter «Skam», deriblant «Hair» på Oslo Nye Teater.

22-åringen flyttet fra Trondheim til Oslo like etter bruddet med kjæresten Torstein Bakke (24) i oktober i fjor, og snakket om sin nye tilværelse hos P3Morgen i januar.

Saken fortsetter under.

AVKREFTER: I anledning sin nye serie, forteller Thomas Hayes om det verste ryktet han har lest om seg selv. Video: Frida Andersen / Reporter: Julie Solberg Vis mer

- Litt større

- Det er veldig deilig å bo alene, da kan man jo rote så mye man vil, fortalte hun til radio-programlederne.

Videre la ikke skuespilleren skjul på at hun synes det er annerledes å bo i Oslo enn i Trondheim.

- Oslo er jo litt større med flere folk, og gatene gir ingen mening. Det er så mange gater her at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg, fortalte 22-åringen, som opprinnelig er fra Sigdal i Buskerud.

LES OGSÅ: - Jeg ble forelsket på nytt