«Skam» og Herman Tømmeraas:

«Skam»-Herman snakker ut: - De tror jeg er en fuckboy

Han har over en million følgere på Instagram, men prøver likevel å holde beina godt plantet på jorda. 

NYTT INTERVJU: Herman Tømmeraas fra «Skam» har latt seg intervjuet av et dansk magasin.  Her er han på den røde løperen før lanseringen av kleskolleksjon Kygo Life på Taket på Steen og Strøm i Oslo i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
NYTT INTERVJU: Herman Tømmeraas fra «Skam» har latt seg intervjuet av et dansk magasin.  Her er han på den røde løperen før lanseringen av kleskolleksjon Kygo Life på Taket på Steen og Strøm i Oslo i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

NRK-serien «Skam» har for lengst blitt et verdensomspennende fenomen, med seere fra både Kina, USA og Danmark. Skuespillerne, som foreviger de unge karakterene som så mange har lagt sin elsk på, har blitt superstjerner.

Vi er inne i fjerde sesong av serien, og det er karakteren Sana sin tur til å være hovedperson.

Tidligere har serien sentrert seg rundt Eva, Noora og Isak. En vi har til gode med å følge en hel sesong er såkalte «Penetrator»-Chris, bestekompisen til William og notorisk skjørtejeger i serien.

Herman Tømmeraas (20), som spiller Chris, tror imidlertid at vi ikke får de en egen sesong dedikert til den kjekke «fuckboyen».

- Mange har et inntrykk

- Nei, nei, nei! Alle hovedpersonene har hatt viktige historier, som er viktige for samfunnet vårt. Det er alle de store spørsmålene som vi har nå til dags. Jeg tror ikke at Fuckboy-Chris er en type som er så viktig, forteller Tømmeraas.

Some comfy shit! @jonathanvivaaskise @kristinetgarip

Et innlegg delt av HERMAN TØMMERAAS (@hermantommeraas)

Det er til det danske magasinet Euroman at han har gitt et uhyre sjeldent intervju. Alle skuespillerne fra «Skam» har blitt skjermet fra pressen, men enkelte har selv valgt å la seg intervjue i ettertid. Thomas Hayes, som spiller William, og Ulrikke Falch, som spiller Vilde, er blant dem som har uttalt seg mest.

Tømmeraas har det derimot vært stille fra. Kanskje det er grunnen til at enkelte fans tror han er nøyaktig som karakteren i serien.

- Helt underbevisst har mange, som har sett serien, fått et inntrykk av meg som person. De tror jeg er en fuckboy. Når jeg møter nye folk, og de blir kjent med meg, sier de: «Åh, du er jo slettes ingen fuckboy», sier han til magasinet og fortsetter:

Jeg føler ikke at vi er særlig like. Noe av min personlighet er selvfølgelig også med i hans karakter, fordi vi er jo nærmest på samme sted i livet. Men jeg spiller en stereotyp fuckboy, og håper virkelig ikke at jeg er det selv, sier han.

@akam1k3 I wish I was smiling too haha...

Et innlegg delt av HERMAN TØMMERAAS (@hermantommeraas)

Gamle roller

Uavhengig av likheter med karakteren eller ei, det er mange som digger den unge skuespilleren. Hele 1,2 millioner mennesker følger ham på Instagram, der de får servert bilder av en poserende skuespillerstjerne. Han og Thomas Hayes har gjort sport av Instagram-profilene sine.

- Vi har en liten konkurranse. Thomas er litt mer kul rundt kontoen sin, mens jeg stresser mer. Når jeg passerer ham i antall følgere skriker jeg «Yeah», men han sier bare «Slapp av», sier 20-åringen.

KJEKKAS: Herman Tømmeraas spilte rollen som Truls i serien «Stikk». Her med motspiller Gabriella Bailies, som spiller karakteren Molly. Bildet til venstre er fra rollen som Chris i «Skam». Foto: NRK
KJEKKAS: Herman Tømmeraas spilte rollen som Truls i serien «Stikk». Her med motspiller Gabriella Bailies, som spiller karakteren Molly. Bildet til venstre er fra rollen som Chris i «Skam». Foto: NRK Vis mer

Selv om Tømmeraas sin innsats i «Skam» er hans absolutt mest kjente, har han tidligere vært å se på skjermen i andre anledninger. I 2011 spilte Tømmeraas i NRK-serien «Stikk», der han spiller rollen som Truls. I TV-serien spilte også den suksessfulle skuepilleren Tobias Santelmann (35).

I sommer kom Herman sammen med Thomas Hayes på Elles sommerfest i Oslo, og de har det siste året vært å se på flere kjendisfester. Selv om målgruppen for den populære NRK-serien er ungdomsjenter, har «Skam» også truffet en større målgruppe.

- Serien treffer i målgruppen 16 år, men sees også blant dem som eldre og de som er yngre, har prosjektleder Marianne Furevold-Boland fortalt til NRK.

Både kronprinsesse Mette-Marit (42) og talkshowvert Fredrik Skavlan (49) har røpet at de er store fans av NRK-serien.

Thomas Hayes slutter i NRK-serien SKAM. Til Seoghør.no forklarer han hvordan serien forandret livet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer