«Skal vi danse»-vinneren langer ut mot Fotballfrue-kritikerne

«Kvinner, hva skjer? Denne diskusjonen ville menn aldri startet..», skriver Nadya Khamitskaya.

SEOGHØR.NO: Det vakte stor oppsikt da Fotballfrue-blogger Caroline Berg Eriksen (26) kort tid etter at hun fødte datteren Nelia i slutten av november, la ut et undertøysbilde av seg selv på sosiale medier med påskriften «Jeg føler meg så tom, men likevel ikke. 4 dager etter fødselen».

SUPERKROPP: Fire dager etter fødselen la blogger Caroline Berg Eriksen ut dette bildet på sosiale medier. I etterkant har hun blitt kritisert for å sexifisere et såkalt «etter-fødselen-bilde». Foto: Privat
SUPERKROPP: Fire dager etter fødselen la blogger Caroline Berg Eriksen ut dette bildet på sosiale medier. I etterkant har hun blitt kritisert for å sexifisere et såkalt «etter-fødselen-bilde». Foto: Privat Vis mer

Kritikken har haglet, og blant dem som ikke setter pris på bildet er motedesigner Fam Irvoll (33), blogger Suzanne Aabel (32) og AP-politiker og tidligere AUF-leder Gry Larsen (38).

Det fortalte førstnevnte under et intervju med «God Kveld Norge» som ble sendt på TV 2 lørdag kveld:

- Jeg synes kanskje at det er feil å legge ut et sexifisert «etterfødingsbilde» i pushup-BH.

Gry Larsen på sin side la ut et bilde av sin egen «etter-fødselen-mage» med strekkmerker og påskriften «2 måneder etter fødsel. #Normalfrue» på sin private Facebook-profil.

Mens blogger Suzanne Aabel mente i en kommentar på Dagbladet.no at Berg Eriksen var med på å fremme et usunt kroppsideal, under innlegget «- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født

Dette har fått «Skal vi danse»-vinner Nadya Khamitskaya (31) til å reagere. På den sosiale bildedelingstjenesten Instagram har hun lagt ut et bilde av seg selv to dager etter fødselen av sønnen Léon Mathias som ble født i mars 2012:

«Kvinner, hva skjer? Denne diskusjonen ville menn aldri startet. Gry Larsen, AP-politiker og tidliger AUF-leder, snur du deg vekk fra slagordet «Alle skal med»...? Du gjør det ved å hashtagge «NORMALfrue» til et bilde av deg selv med strekkmerker på magen. Jeg fikk ikke strekkmerker, er jeg da #unormalfrue? Jeg trodde politikere var mer gjennomtenkte enn dette», starter 31-åringen innlegget med. Klikk her for å lese hele innlegget (ekstern lenke journ.anm.).

Nadya har tidligere fortalt at mye av grunnen til at hun fikk superkroppen tilbake igjen raskt etter fødselen var all dansingen:

- Magen forsvant helt etter to dager. Legen mente det var veldig positivt at jeg hadde danset så mye under graviditeten.

Flere av Khamitskayas følgere støtter innlegget hennes, og én skriver:

«Jeg er så enig, @nadyaventiuno! Har tenkt så mye på alt «hysteriet» etter @fotballfrue sitt «etter-fødselen-bilde». Det er såå JANTELOV å kritisere henne for å se bra ut etter fødselen. Er det kun lov til å legge ut bilder av seg selv etter fødsel hvis man IKKE ser bra ut? Og hvem i huleste definerer «bra»? Så flott skrevet av deg, det som betyr noe er det at vi har satt et nytt menneske til verden og at alt gikk bra - det er ingen selvfølge».

Også utenlandske medier har fått med seg kroppsdiskusjonen rundt Fotballfrue-bildet som i disse dager engasjerer rundt om i Norge:

«Norsk fotballfrue angrepet på nettet for å sette nybakte mødre under press til å se bra ut, etter å ha lagt ut bilde av sin perfekte flate mage bare fire dager etter fødselen,» er overskriften på forsiden av nettavisen DailyMail som har 130 millioner besøkende i måneden - og også i deres kommentarfelt både hylles og kritiseres hun for å ha lagt ut bildet.

Caroline Berg Eriksen har selv forsvart bildet via sine Facebook-sider:

«Jeg la ut bildet fordi jeg er stolt over meg selv og kroppen min etter noe så tøft som en graviditet/fødsel, og det synes jeg alle mødre, uansett kropp, skal være».

LES OGSÅ: - Barna mine skal gå på lavkarbo