«Skal vi danse»-Nadya: - Jeg var på fødestua i seks minutter

Da proffdanser Nadya Khamitskaya ble mamma for annen gang natt til fredag, rakk hun ikke engang å få smertestillende.

MAMMA I FULL FART: Proffdanser Nadya Khamitskaya og forloveden Mads A. Andersen fikk nesten sjokk over hvor raskt datteren Evie (t.h) kom til verden. Til venstre er hun på parketten i «Skal vi danse» med artist Eirik Søfteland i 2013.  Foto: NTB Scanpix/ Privat
MAMMA I FULL FART: Proffdanser Nadya Khamitskaya og forloveden Mads A. Andersen fikk nesten sjokk over hvor raskt datteren Evie (t.h) kom til verden. Til venstre er hun på parketten i «Skal vi danse» med artist Eirik Søfteland i 2013. Foto: NTB Scanpix/ Privat Vis mer

SEOGHØR.NO: Søndag kom den gledelige nyheten om at Nadya Khamitskaya (32) var blitt mamma for annen gang.

«Skal vi danse»-profilen annonserte nyheten på sosiale medier, der hun introduserte datteren Evie for verden.

Få dager etter at hun ble tobarnsmor forteller Nadya, som er forlovet med VGTV-journalist Mads A. Andersen (32), om fødselen til Seoghør.no:

- Formen er fin. Det var en naturlig fødsel, uten smertestillende. Så vi er friske og raske begge to. Jeg ville egentlig ha epidural, men det gikk veldig fort i svingene så det ble ikke tid.

Saken fortsetter under bildet.

FORELDRE FOR ANNEN GANG: Knappe fem uker etter at Nadya Khamitskaya og Mads A. Andersen var gjester på høstens «Skal vi danse»-finale, kom parets andre barn til verden. Foto: Tor Lindseth
FORELDRE FOR ANNEN GANG: Knappe fem uker etter at Nadya Khamitskaya og Mads A. Andersen var gjester på høstens «Skal vi danse»-finale, kom parets andre barn til verden. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Sjokkerende rask fødsel

Den flotte proffdanseren hadde termin lørdag 19. desember, men allerede natt til fredag bestemte den lille piken seg for å melde sin ankomst. Og det i full fart!

- Forrige gang hadde jeg cirka ti timer med aktiv fødsel, men nå var det bare seks minutter på fødestua.

- Jeg var fullstendig i sjokk over hvor ekstremt fort det gikk, men jeg hadde modningsrier i to dager. Jeg var så usikker: Er det fødselen som har begynt eller er det bare kroppen som gjør seg klar? Da vi satte oss i bilen fra Nesodden begynte riene ordentlig. Så vi måtte bare håpe at vi rakk Ullevål i tide. Og vi rakk det akkurat, heldigvis! Jeg hadde på meg kjole under fødselen, de rakk bare å ta av meg sko og strømper, utdyper Nadya overfor Seoghør.no.

Danseren og designeren har fra før av sønnen Léon (3) med Mads A. Andersen. Nadya røper at Léon var med i bilen da forloveden kjørte henne til fødestua så raskt det glatte føret tillot det.

- Siden det var på natten sov han bare. Jeg tror ikke han fikk med seg noe av at mamma hadde det litt vondt. Léon måtte overleveres til besteforeldrene på sykehuset, og da de kjørte fra parkeringsplassen utenfor, satt Mads og jeg med et nytt familiemedlem i armene allerede, sier den nybakte tobarnsmoren til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

AKTIV MAMMA: De siste syv årene har Nadya vært fast danser i TV 2-programmet «Skal vi danse», men i høst satte graviditeten en stopper for deltakelsen. Her er hun i aksjon med tidligere fotballspiller Roar Strand høsten 2014.  Foto: NTB scanpix
AKTIV MAMMA: De siste syv årene har Nadya vært fast danser i TV 2-programmet «Skal vi danse», men i høst satte graviditeten en stopper for deltakelsen. Her er hun i aksjon med tidligere fotballspiller Roar Strand høsten 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Er vertskap i julen

Hun innrømmer at den intense fødselen medførte at både hun og Mads «var litt i sjokk etterpå».

Etter et par dager på sykehuset kunne Nadya søndag ta med datteren hjem til Nesodden for første gang. Nå ser familien frem til en koselig julefeiring sammen.

- Vi skal ha julaften hos oss, så vi får familie på besøk og skal spise ribbe. Vi gleder oss veldig til det. Jeg har pyntet treet, det gjorde jeg før fødselen. Det er jul her allerede! Det blir deilig med en rolig jul etter en travel høst inntil en uke før fødselen. Nå er det ferie på alle sammen, forteller Nadya.

Den nybakte moren legger til at gavedrysset alt nå har begynt for Evies del, få dager før selve julaften.

- Evie har fått masse gaver fra besteforeldrene allerede, og jeg har strikket en del tøy til henne: Luer, små kjoler,.. Jeg har fått helt strikkedilla, så i julen skal jeg strikke litt og slappe av.

Hvordan blir det å feire jul som veldig fersk tobarnsmamma?

- Det blir veldig fint, vi har jo fått verdens fineste julegave! understreker Nadya Khamitskaya overfor Seoghør.no.

Se intervju med gravide Nadya på «Skal vi danse»-premieren tidligere i høst:

LES OGSÅ: Gifter seg for fjerde gang med samme mann