Tore Petterson:

«Skal vi danse»-jakkene stjålet

Dansedommeren forteller at tyvene endevendte boden.

IKONISKE JAKKER STJÅLET: Tore Petterson forteller at mange av hans egendesignede jakker for «Skal vi danse» har blitt med innbruddstyvene. Her er han med med-dommere Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
IKONISKE JAKKER STJÅLET: Tore Petterson forteller at mange av hans egendesignede jakker for «Skal vi danse» har blitt med innbruddstyvene. Her er han med med-dommere Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

Lørdag forrige uke, kort tid før kveldens «Skal vi danse»-forberedelser satte i gang, oppdaget Tore Petterson (41) at uvedkommende hadde vært i boden hans.

- I det jeg skulle sette meg i en taxi til sending, får jeg melding fra en i nabogården som lurte på hvorfor jeg kastet ting i søppelbøttene deres. Han sendte meg et bilde av en koffert med masse ting i, blant annet et akkrediteringskort fra revyfestivalen med navnet mitt på, forklarer han til Se og Hør.

Da løp han ned i boden. Der var alt endevendt.

PÅ HODET: Slik så det ut i boden til Tore Petterson etter innbruddet. Foto: Privat
PÅ HODET: Slik så det ut i boden til Tore Petterson etter innbruddet. Foto: Privat Vis mer

- Veldig ekkelt

Etter en gjennomgang kunne Petterson slå fast at rundt 20 egendesignede «Skal vi danse»-jakker var borte, samt dressjakker til langt høyere verdi. Også en rekke PC-er fra tidligere tider var borte.

- Det er veldig ekkelt. Det er jo ikke vært så mye økonomisk, men det er verdt mye for meg, minner og sånn. Det er veldig trist, sier han videre.

Petterson bør på Grünerløkka i Oslo sammen med kjæresten Joakim Tjæstheim (27). Han forklarer videre at forholdet er anmeldt til politiet, men at de ikke har vært på stedet for å undersøke saken.

Selv går han gjennom annonser på Finn for å se om noen av eiendelene hans dukker opp der.

- Det tok meg åtte timer å rydde opp der. Det tar tid å gå gjennom alle tingene for å se hva som er borte. Nå har jeg kjøpt gjennomsiktige plastbokser, så hvis noen prøver seg igjen, ser dem at det ikke er noe av verdi der, sier han.

Tore Petterson innrømmer overfor økonom og programleder Silje Sandmæl at han til tider har slitt stort med økonomien. Vis mer

Boden full av glitter og glam

Til tross for at innbruddet har satt en støkk i ham, så ser Petterson også humoristisk på det hele.

- Jeg har jo også vært drag artist gjennom tidene, så der er det parykker og kostymer og glitter. De må jo ha tenkt «hvem i helvete er det som bor her». De må jo ha ledd litt, sier han lattermildt.

- Hvis noen ser noen som ser shady ut med litt for spraglete jakke, så er den min!

Petterson dukker lørdag på lørdag hver høst opp i glitter og fjærpryd, og jakkene hans har nå blitt noe mange forbinder med nettopp «Skal vi danse».

Han er inne i sin femte sesong som dansedommer, og alle de fire forhenværende årene har han sittet med limpistolen før lørdagens sending - en ny jakke for hver gang. I år er imidlertid oppgaven videreført til TV 2s stylist, Cårejånni Enderud.

DOMMERPANELET: For «Skal vi danse»-seerne er denne kvartetten et kjent syn - dommere Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
DOMMERPANELET: For «Skal vi danse»-seerne er denne kvartetten et kjent syn - dommere Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

- I år hadde jeg ikke råd, ettersom alle jobbene mine har forsvunnet. Men det er veldig deilig å ha ting som henger der klart. Jeg synes det har vært litt morsomt å gjøre selv, men Cårejånni er veldig flink, sier Petterson.

Halloween-sending

Lørdag er det klart for at de fem resterende parene skal kjempe om en plass videre i «Skal vi danse». Da er det også Halloween, og i tradisjon tro blir det utkledning på parketten.

Sist var det Birgit Skarstein som måtte forlate dansen.

Årets sesong har imidlertid ikke gått knirkefritt for seg. For tre uker siden ble Nate Kahungu og dansepartner Helene Spilling sendt ut av konkurransen etter stemmetrøbbel. De fikk imidlertid komme tilbake igjen i varmen dagen etter, og påfølgende lørdag ble det dobbel exit da Siri Kristiansen og Agnete Agnetesh» Husebye fikk færrest stemmer.

LES OGSÅ: Robbet for millioner etter sleipt innbrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer