Ida Gran-Jansen:

«Skal vi danse»-Ida lar seg ikke stoppe av smerter

«Skal vi danse»-aktuelle Ida Gran-Jansen sliter med store ribbein-smerter.

DEDIKERT: Ida Gran-Jansen og Benjamin Jayakoddy leverer ofte på parketten, og har ingen planer om å gi seg med det første. Det virker kanskje som om de har alt på stell, men ting går ikke alltid etter planen. Ida kan nå avsløre at hun sliter med ukjente smerter. Foto: TV 2
DEDIKERT: Ida Gran-Jansen og Benjamin Jayakoddy leverer ofte på parketten, og har ingen planer om å gi seg med det første. Det virker kanskje som om de har alt på stell, men ting går ikke alltid etter planen. Ida kan nå avsløre at hun sliter med ukjente smerter. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I snart åtte uker har årets «Skal vi danse»-deltakere terpet danseteknikker og koreografier får å fortsette å kunne være med i det populære programmet.

Bakedronning Ida Gran-Jansen (29) er en av storfavorittene denne sesongen, og har på lørdagskveldene danset seg til gode poengsummer fra dommerpanelet.

FINALEFEST: Leif Einar Lothe ble utropt som vinner av «Farmen Kjendis» 2017, 2.plassen gikk til Ida Gran-Jansen. En fornøyd Ida unner Lothe seieren og oppsummerer en tøff tid på gården. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Hun virker selvsikker på dansegulvet, og det er ingen tvil om at treningen har gitt resultater. Likevel er ikke ting alltid som det ser ut på TV. 29-åringen forteller til Seoghør.no at hun den siste tiden har slitt med smerter i ribbeina, og at legene fortsatt ikke har klart å finne ut av hva det er.

- Det er dritvondt, og jeg spiser smertestillende som bare det, forteller Gran-Jansen og ler.

Vet ikke hva det er

Hun har vært hos legen flere ganger, og har til og med tatt ultralyd av ribbeina for å finne ut av hva det er som faktisk plager henne.

- Det er en strekk mellom musklene der som aldri går over. Jeg blir hoven og har to sånne klumper som stikker ut. Jeg har vært hos legen mange ganger, og de sier at det er en væskeansamling der. Inflammasjon, eller hva det nå heter, forteller hun.

DANSELØVE: Ida har briljert på parketten de siste ukene, og har ingen planer om å stoppe - smerter eller ei. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DANSELØVE: Ida har briljert på parketten de siste ukene, og har ingen planer om å stoppe - smerter eller ei. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Smertene begynte hun først å kjenne på for nesten tre uker siden. Det var mens hun og dansepartner Benjamin Jayakoddy (22) skulle briljere på parketten med tango. Lørdagen etter, da det var den velkjente dansen cha-cha-cha som skulle trollbinde publikummerne, kulminerte smertene.

- Vi hadde noen løft, og jeg klarte nesten ikke røre meg. Heldigvis har vi medisinsk personell til stede der, så de teipet meg opp og fora meg med smertestillende, forklarer hun.

Krevende lykke

Adrenalin får likevel smertene til å forsvinne, og alle deltakerne har god tilgang på medisinsk personell under innspillingen. Ida presiserer at hun ikke ønsker at folk skal synes synd på henne på grunn av de varierende ribbeinsproblemene.

Selv om dansingen tar mye av tiden hennes i disse dager, forsøker hun å holde bakebloggen ved like, samt at hun også forsøker å opprettholde en normal møtevirksomhet og å få tid til kjæresten.

- Denne perioden er jo kjempegøyal, det skal ingen betvile. Men man er jo også støl og stiv på steder man aldri trodde man kunne være støl og stiv på. Heldigvis går det bra, og jeg begynner å nærme meg en genuin lykkefølelse, som jeg ellers har vansker for å oppnå, forklarer den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren.

For Idas del har det ikke vært så enkelt å oppnå det hun selv beskriver som lykke. Hun mener at andre kanskje blir glade av en sekser på en prøve eller en ny kontrakt. For hennes del krever det mer.

- Jeg må alltid gå gjennom en hard motvind først. Jeg er en perfeksjonist på mange måter, og går alltid 100 prosent inn for ting. Når man jobber beinhardt en uke, og til slutt får gode tilbakemeldinger - da kan jeg kjenne på lykken, avslører 29-åringen.

Hun tilbringer mye tid i treningslokalene, der hun gjerne både jobber og danser.

- Vi har satt alle innspillinger på vent, fordi dansingen tar så sykt mange timer hver dag. Jeg tar meg selv i å gjøre ting jeg skulle ha gjort hjemme i dansestudioet, forteller hun.

Likevel er det nok ingen som klager på Gran-Jansens tilstedeværelse. Hun tar nemlig ofte med bakst til de andre deltakerne, og forteller at gjærbakst utvilsomt er favoritten blant de andre.

Ville hjelpe andre

Det er imidlertid ikke bare smerter i ribbein som Ida har lære seg å leve med. Da Ida var med i «Farmen kjendis» i fjor, åpnet 29-åringen opp om de mange årene med store leddgiktplager.

Det var ikke før etter at vinneren av «Farmen kjendis» ble kåret at Ida valgte å skrive åpent om problemene sine på bloggen. Der forklarte hun blant annet at hun ikke ønsket medlidenhet, som også var grunnen til at hun holdt sykdommen skjult.

- Jeg har levd med dette de siste årene. Men siden jeg ikke ønsker medlidenhet, har jeg ikke villet dele det med omverdenen. Nå er det derimot viktig for meg å vise andre at man kan leve godt med denne sykdommen, uttalte hun i et intervju med VG.

Videre fortalte Ida at det var godt å kunne prate om problemene sine med de andre deltakerne.

- Vendela Kirsebom var den første jeg sa det til. Og Linni Meister har hatt sykdommen i nær familie. Moren hennes døde jo av plager relatert til leddgikt, så det var fint for meg å kunne snakke med en som virkelig kan relatere seg til problemene, uttalte hun til avisen den gang.

LES OGSÅ: Sophie Elise opererer seg etter ti år med smerter

Ida Gran-Jansen vant «Hele Norge baker». Her forteller hun om hvordan hun opplevde seieren og hva hun synes om premieren, og gir råd til kjøkkenspirer. Video: Christian Roth Christensen Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer