«Skal vi danse»

«Skal vi danse»-finalen splitter de tidligere vinnerne

- Det er et ekstremt dødt løp nå.

HVEM TROR DE VINNER?: Lene Alexandra Øien, Carsten Skjelbreid og Eilev Bjerkerud har alle tre vunnet «Skal vi danse» i sin tid. Nå spår de hvem som stikker av med seieren i årets sesong. Foto: NTB scanpix
HVEM TROR DE VINNER?: Lene Alexandra Øien, Carsten Skjelbreid og Eilev Bjerkerud har alle tre vunnet «Skal vi danse» i sin tid. Nå spår de hvem som stikker av med seieren i årets sesong. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I dag går finalen av «Skal vi danse» av stabelen, og flere mener at nivået aldri har vært høyere. Tidligere snowboarder Helene Olafsen (26) møter «Skam»-skuespiller Cengiz Al (20) på parketten. Kun én av dem vil stå igjen med den gjeve pokalen i hendene når seerne har avlagt sine stemmer.

Overfor Se og Hør har de to finalistene sagt at det er umulig å spå hvem som stikker av med seieren, og de har heller ikke lagt skjul på at de begge har attributter som gjør at de kan nå langt.

Derfor snur vi oss heller mot tidligere vinnere av konkurransen, som i år er inne i sin 13. sesong. På spørsmål om det blir den tidligere idrettsproffen eller hobbydanseren som blir kåret til årets vinner, splittes de tidligere danserne.

- Dødt løp

I 2009 stakk sportsprofilen Carsten Skjelbreid av med seieren i konkurransen. Han kloret seg til seieren, og endte til slutt som seierherre i en forrykende finale. Når Se og Hør spør om hvem han tror stikker av med årets seier, svarer han at det nesten er umulig å spå.

- Det er et ekstremt dødt løp nå. Jeg kan ikke si hvem som vinner nå, alt blir nok avgjort av showdansen. Det pleier å avgjøre alt, sier han og fortsetter:

HEIER PÅ KOLLEGAEN: Carsten Skjelbreid og dansepartner Elena Bokoreva Wiulsrud stakk av med seieren i 2009. I år heier han på Helene Olafsen. Foto: NTB scanpix
HEIER PÅ KOLLEGAEN: Carsten Skjelbreid og dansepartner Elena Bokoreva Wiulsrud stakk av med seieren i 2009. I år heier han på Helene Olafsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Men jeg er veldig glad jeg var med i 2009 og ikke i 2017, nivået har blitt sykt mye høyere. Jeg tror faktisk jeg aldri har opplevd noe høyere nivå i denne konkurransen.

Skjelbreid har likevel én personlig grunn til at han var valgt seg ut en personlig favoritt.

- Jeg skal prøve å ikke fornærme Cengiz nå, men jeg skal jo jobbe med Helene under OL, så det hadde vært fint om hun kunne tatt med pokalen til Pyeongchang. Men det er absolutt to verdige finalister, sier han.

- Suverent

I fjor var det Eilev Bjerkerud, tidligere «Farmen»-vinner, som stakk av med seieren i konkurransen. I fjor var han i finale med to andre, tv-profil Markus Baily og musiker Raylee. Nå som det er én mot én, synes han det er vanskelig å spå utfallet.

USIKKER: Eilev Bjerkerud og dansepartner Nadya Khamitskaya vant finalen i fjor. I år er han ikke sikker på hvem av de talentfulle deltakerne som trekker det lengste strået. Foto: NTB scanpix
USIKKER: Eilev Bjerkerud og dansepartner Nadya Khamitskaya vant finalen i fjor. I år er han ikke sikker på hvem av de talentfulle deltakerne som trekker det lengste strået. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes begge to er suverene mennesker og veldig flinke finalister. Hvis ikke Cengiz har enda et gir, så tror jeg Helene vinner på utstråling og sjarm, skriver han i en tekstmelding.

Han går derimot ikke mer inn på hvem han tror kan stikke av med trofeet, slik han gjorde i fjor.

Lene Alexandra Øien, som stakk av med seieren i fjerde sesong i 2008, har derimot pekt seg ut en favoritt.

Hun har nemlig vært med i «Fangene på fortet» sammen med en av årets finalister.

GIRLPOWER: Lene Alexandra Øien og Tom-Erik Nilsen stakk av med seieren i 2008, og Øien håper på kvinnelig seier - også i år. Foto: NTB scanpix
GIRLPOWER: Lene Alexandra Øien og Tom-Erik Nilsen stakk av med seieren i 2008, og Øien håper på kvinnelig seier - også i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg møtte Helene Olafsen da vi deltok der. Hun er en helt rå jente som utstråler girlpower, så jeg heier på henne, skriver hun i en uttalelse - etterfulgt av flerfoldige utropstegn.

Girlpower til side - Hanne Sørvaag har en annen mening. Hun stakk av med seieren i 2012, og har siden den gang vært fullt opptatt med musikken. Sørvaag har blant annet vært å se i «Hver gang vi møtes», og har brukt store deler av høsten nå på turné.

TROR PÅ UNG SEIER: Artist Hanne Sørvaag og danser Egor Filipenko vant finalen i 2012. I år tror hun 20 år gamle Cengiz Al vinner hele bøtteballetten. Foto: NTB scanpix
TROR PÅ UNG SEIER: Artist Hanne Sørvaag og danser Egor Filipenko vant finalen i 2012. I år tror hun 20 år gamle Cengiz Al vinner hele bøtteballetten. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har ikke fått sett alt, fordi jeg har vært ute og spilt så mye i høst, men av det jeg har sett så er de begge helt rå, skriver hun og fortsetter:

- Men hvis jeg skal tippe, så tror jeg det blir Cengiz, avslører hun.

Strides selv

Se og Hør møtte «Skal vi danse»-finalistene tidligere denne uka.

Showprogrammet er inne i sin 13. sesong, og totalt 12 deltakere har nå blitt til to. Allerede fra starten av var det tydelig at mange favoriserte «Skam»-stjerna, men Olafsen hadde ikke sett for seg å komme så langt.

- Jeg hadde ikke sett for meg at jeg plutselig skulle stå her, sa hun og fortsatte:

- Jeg har prøvd å gå inn med hele meg, i stedet for å ta på meg en rolle i ulike settinger. Dit har jeg virkelig kommet, at jeg klarer å vise den ekte meg. I starten var ting helt ekstremt flaut. Jeg trodde jeg hadde god selvtillit, men det var så lett å bare tulle bort ting, sa hun.

Lørdag kveld, uavhengig av utfall, er de ikke i tvil om at de skal unne seg en skikkelig fest.

FINALEKLARE: Det er straks duket for finale i «Skal vi danse 2017», og bak kameraene passer «storesøster» Helene på «lillebror» Cengiz. Video: Frida Andersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kommer til å ha det gøy uansett hva faen som skjer, for å være i finalen er dritbra. Jeg har aldri «turna opp» etter en lørdag, men nå skal jeg skru det på som faen og være oppe til klokka syv. På søndag skal jeg sove, sier Al og ler.

- Det er vanskelig å se for seg hvordan det blir. Ingen av oss har noe å tape, og den som vinner - helst meg - skal feire skikkelig. Nei da, vi skal kose oss på lørdag begge to. Det blir tidenes «Skal vi danse»-sending, legger Olafsen til.

LES OGSÅ: Drømmer om kjernefamilie etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer