<strong>DEPPER IKKE:</strong> Eirik Newth mener det er bedre å vite enn å ikke vite. Foto: Werner Juvik / Se og Hør
DEPPER IKKE: Eirik Newth mener det er bedre å vite enn å ikke vite. Foto: Werner Juvik / Se og Hør Vis mer

«Skal vi danse»-Eirik fikk Alzheimers-sjokk

- Jeg har meg bare selv å takke, mener astrofysiker Eirik Newth.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Forfatter og astrofysiker Eirik Newth (47) mener han har seg selv å takke for at han nå vet at han kanskje ikke er klar i toppen når han er 80 år.

Det skriver han i sin faste spalte om vitenskap i VG Helg lørdag.

Eirik Newth ble nummer fem i TV 2s underholdningsserie «Skal vi danse» i 2006, det året senere programleder Kristian Ødegård vant.

I VG Helg skriver vitenskapsmannen - som tidligere har fortalt at han tar piller hver dag mot epilepsi - om hvordan det kom til at han fikk sjokkbeskjeden på epost.

- Jeg har bare meg selv å takke, da det var jeg som bestilte en gentest på nettet, betalte en tusenlapp, spyttet i et reagensrør og fikk det hentet på døren av et budfirma, forteller han.

Epost-svaret kom etter åtte uker, med tabeller for sykdomsrisiko, skadelige gener og medisintolerans.

- Blant de mange tallene var det i grunnen bare Alzheimers-opplysningen som fikk meg til å hoppe litt i stolen, skriver kjendis-forfatteren.

DNA-analysen viste nemlig at han har en mye høyere risiko for å få den fryktede hjernesykdommen, og at det er en sjettedels sjanse for at han ikke er klar i toppen når han er 80 år.

Men den tidligere «Skal vi danse»-angrer ikke på at han bestilte testen.

- Kan hende vil forskning i fremtiden gi oss medisin eller forebyggende tiltak mot Alzheimers, for eksempel. I så fall kan jeg få et stort fortrinn fremfor dem som følger legens råd, og lever i lykkelig uvitenhet, skriver Eirik Newth.


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Artist-legende: - Jeg har fått Alzheimers

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer