BLE DØMT: Fredag morgen ble det klart at danser Egor Filipenko må sone i fengsel etter å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand i januar 2015. Foto: Henning Jensen
BLE DØMT: Fredag morgen ble det klart at danser Egor Filipenko må sone i fengsel etter å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand i januar 2015. Foto: Henning Jensen Vis mer

«Skal vi danse»-Egor dømt til fengsel

Egor Filipenko ble funnet skyldig i fyllekjøring og må sone 30 dager i fengsel.

Publisert

SEOGHØR.NO: Egor Filipenko (28) ble fredag dømt til 30 dagers fengsel for fyllekjøring. Det melder VG.

Dommen ble forkynt i Nedre Romerike Tingrett fredag morgen. Filipenko må dessuten betale en bot på 52.500 kroner og får førerkortet inndratt i tre år.

«Skal vi danse»-profilen stod tiltalt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand i slutten av januar i år.

Det var tidligere i år det ble kjent at en norsk TV-profil hadde fyllekjørt i et boligområde på Strømmen i Akershus. Han skal ha hatt en promille på 2,38. I august stod Filipenko frem i Dagbladet.

- Som småbarnsfar tar jeg sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, et standpunkt jeg alltid har hatt, uttalte «Skal vi danse»-dommeren til avisen den gang.

Filipenko, som i flere år har vært en av proffdanserne i TV 2-programmet, har erkjent at han var beruset på en jobbfest den aktuelle datoen. Imidlertid nekter han straffskyld, skriver VG.

Saken fortsetter under bildet.

FRA DANSER TIL DOMMER: Egor Filipenko på «Skal vi danse»-premieren i september, sammen med meddommerne Trine Dehli Cleve (t.v.) og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth
FRA DANSER TIL DOMMER: Egor Filipenko på «Skal vi danse»-premieren i september, sammen med meddommerne Trine Dehli Cleve (t.v.) og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Egor Filipenko er gift med Benedichte Bjerke (26), som han forlovet seg med i 2012. Ekteparet har to barn sammen, eldstesønnen Theo (4) og lille Ludvig August (3 mnd.).

- Å bli pappa igjen er en fantastisk følelse. Det er veldig merkelig at det ligger et nytt barn der, jeg vet ikke helt om jeg har skjønt det ennå, sa den ferske tobarnsfaren til Se og Hør tidligere i høst.

Foreløpig har ikke Filipenkos forsvarer, Reidar Steinsvik, kommet med noen uttalelse etter at dommen ble kjent. 

Det er bare to uker til finalen i «Skal vi danse», og det er i skrivende stund ikke kjent om Egor Filipenko blir sittende i dommerpanelet til finalen 14. november. Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, har kommet med følgende uttalelse til VG fredag formiddag:

- Vi vil først lese selve dommen, før vi kommenterer saken.

LES OGSÅ: Ble samboere etter 16 timer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer