SKAL VI DANSE-DOMMER: Egor Filipenko er dommer i årets utgave av "Skal vi danse" på TV 2 sammen med Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde.
 Foto: Tor Lindseth
SKAL VI DANSE-DOMMER: Egor Filipenko er dommer i årets utgave av "Skal vi danse" på TV 2 sammen med Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde. Foto: Tor Lindseth Vis mer

«Skal vi danse»-Egor anker promilledommen

Tre dager etter at han varslet anke til Seoghør.no, bekrefter Egor Filipenkos advokat at det blir en ny runde i retten.

Publisert

SEOGHØR.NO: Kort tid etter at «Skal vi danse»-stjernen Egor Filipenko (28) ble dømt til 30 dagers fengsel for fyllekjøring fredag, varslet hans advokat Reidar Steinsvik at de vurderte å anke dommen.

- Det jeg kan si nå, er at jeg skal lese dommen nøyere. Men slik det ligger an nå, så kommer vi nok til å anke dommen til lagmannsretten, sa han til Seoghør.no.

Anker dommen

Mandag kom bekreftelsen på at det blir en ny runde i retten.

Steinsvik sier til Dagbladet at Egor Filipenko er klar for en ny rettssak.

- Filipenko anker dommen, da han mener at han ikke kjørte bilen, sier Steinsvik til avisen.

VANT: Egor Filipenko har vært med i flere sesonger av «Skal vi danse» og gikk i 2014 til topps sammen med Agnete Johnsen. Foto: NTB scanpix
VANT: Egor Filipenko har vært med i flere sesonger av «Skal vi danse» og gikk i 2014 til topps sammen med Agnete Johnsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Filipenko ble også dømt til å betale en bot på 52.500 kroner og å få førerkortet inndratt i tre år.

Steinsvik la fredag ikke skjul på at Egor - som denne sesongen har vært dommer i «Skal vi danse» - var misfornøyd med dommen i Nedre Romerike tingrett.

- Når man mener at man ikke har kjørt, men dømmes for å ha kjørt, da er man ikke fornøyd med dommen, sa Steinsvik til Seoghør.no.

Stod frem

Det var tidligere i år det ble kjent at en norsk TV-profil hadde fyllekjørt i et boligområde på Strømmen i Akershus. Han skal ha hatt en promille på 2,38. I august stod Filipenko frem i Dagbladet.

- Som småbarnsfar tar jeg sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, et standpunkt jeg alltid har hatt, uttalte «Skal vi danse»-dommeren til avisen den gang.

Beholder dommerjobb i TV 2

Til tross for at det nå ser ut til at han må i fengsel hvis dommen blir stående, så beholder han dommerjobben i det populære TV 2-programmet «Skal vi danse»:

- Slik vi ser det, påvirker ikke dagens dom hans utførelse av jobben han har i «Skal vi danse»,  hvor han ble valgt på grunn av sin bakgrunn som profesjonell danser og tidligere deltagelse i programmet. På generelt grunnlag tar TV 2 sterk avstand fra enhver form for kjøring i beruset tilstand, har TV 2s programdirektør, Jarle Nakken tidligere sagt i en uttalelse til pressen.

LES OGSÅ: «Skal vi danse»-Egor dømt til fengsel

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer