Luiza Rozova:

Skal være Putins hemmelige datter

Den 18 år gamle studenten sies å være elskovsbarnet til den russiske presidenten.

ANONYM: 18 år gamle Elizaveta Krivonogikh sies å være Putins hemmelige datter. Foto: @luizaroz_
ANONYM: 18 år gamle Elizaveta Krivonogikh sies å være Putins hemmelige datter. Foto: @luizaroz_ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland er ikke kjent for å være offentlighetens forkjemper, og president Vladimir Putins (68) velde kan med god margin kalles en lyssky virksomhet.

Han har blant annet fremstilt seg selv som en mytisk figur, en gang i blant ridende på hesteryggen i baris. Familielivet er en godt skjult hemmelighet. At han har to døtre er kjent, men de har vært svært godt skjermet.

I fjor vakte det oppsikt da det dukket opp gamle bilder av de mystiske jentene.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten. Nå er gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

De to er nå blitt henholdsvis 36 og 34 år gamle, og kommer fra presidentens ekteskap med den tidligere flyvertinnen Ljudmila Sjkrebneva. De var gift i nærmere 30 år, men gikk hver til sitt i 2013.

Nå er det imidlertid en annen kvinne som er i medienes søkelys. 19 år gamle Elizaveta Krivonogikh, som går under navnet Luiza Rozova, omtales som Putins «elskovsbarn».

EKTE SPILLER?: Russlands president Vladimir Putin på tur i skogen i 2019. Kanskje for å gjemme seg for en stadig voksende sum av barnebidrag. Foto: Sputnik/NTB
EKTE SPILLER?: Russlands president Vladimir Putin på tur i skogen i 2019. Kanskje for å gjemme seg for en stadig voksende sum av barnebidrag. Foto: Sputnik/NTB Vis mer

Ingen far oppgitt

Den unge jenta er datteren til Svetlana Krivonogikh (45), som ifølge det russiske opposisjonsmediet Proekt hadde en affære med Putin på 1990- og 2000-tallet. Hun jobbet da som renholdsarbeider, men er nå styrtrik og lever en svært luksuriøs livsstil i St. Petersburg.

Proekt skrev i 2019 en lengre artikkel som skulle bevise at Elizaveta var hans datter. De skriver at det på fødselsattesten hennes ikke er oppgitt noen far, og at det kun er mellomnavnet hennes som er kjent - Vladimirovna, etter hennes fars fornavn.

Nettstedet har også bedt en professor i visuell databehandling ved Bradford-universitetet i Storbritannia, Hassan Ugail, om å vurdere likheten mellom presidenten og den angivelige datteren. Han sier at de to har en likhet på 70,44 prosent.

- Med denne informasjonen kan vi trekke konklusjonen om at de kan være i slekt, sier han.

Dukket opp på nattklubb

Elizaveta har ingen bilder av ansiktet sitt på Instagram, og Proekt hevder at alle bilder hvor hun kunne bli gjenkjent ble slettet i sammenheng med undersøkelsene til artikkelen.

I år har imidlertid den nå 18 år gamle jenta gjort seg bemerket. I mars dukket hun opp som DJ på en populær nattklubb i Moskva. Her feiret hun sin egen bursdag bak miksebordet. Ifølge The Sun ble hun kjørt til klubben av en offisiell regjeringsbil.

Flere bilder fra kvelden er lagt ut i sosiale medier, blant annet av journalist Vasily Krestyaninov.

«Etter denne reportasjen ble jeg utestengt fra klubben. På bildet og videoen er den angivelige datteren til Putin», skriver han i innlegget.

The Sun skriver også at Elizaveta i april lanserte sitt eget motemerke. Det gjorde hun gjennom et moteshow i St. Petersburg. Også her har det dukket opp bilder i sosiale medier.

Nektet å svare

En av journalistene som skrev Proekt-artikkelen, Andrey Zakharov, som nå jobber for BBC i Russland, spurte i fjor 18-åringen rett ut om hun var Putins datter. Det gjorde han gjennom det sosiale mediet Clubhouse, ifølge The Sun.

- Vi har blitt enige om å ikke svare på det viktigste spørsmålet, skal da en venn av henne ha svart.

Videre fulgte Zakharov opp med et spørsmål om hun hadde hatt det dårlig som følge av artikkelen.

REKORD-DAME: Ekaterina Lisina er Russlands høyeste dame. Hun har vunnet OL-bronse i basket, men nå satser hun fult på en karriere som modell. Video: Barcroft Images Vis mer

- Nei, ikke i det hele tatt. Livet mitt var stagnert. Jeg er veldig takknemlig for sjansen til å være i rampelyset, at folk har hørt om meg, sa hun da, ifølge Daily Mail.

Pressesekretær for Putin, Dmitry Peskov, sa til Proekt at han ikke hadde hørt navnet Krivonogikh før, men ellers har påstanden verken blitt bekreftet eller avkreftet offisielt.

Rykter om flere barn

Også den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj har omtalt Putins angivelige hemmelige datter. Det gjør han i dokumentarfilmen «Putins Palace», hvor han hevder at Putin eier et milliardpalass, som ble betalt med den «største bestikkelsen i historien».

Der går han inn i den angivelige elskeren Svetlana Krivonogikhs økonomi og eiendeler, og hevder at hun har fått sin enorme rikdom gjennom bestikkelser fra presidenten. Hun skal også ha fått aksjer i Rossiya Bank etter å ha født hans utenomekteskapelige datter.

Navalnyj hevder også at gymnast og Putins angivelige kjæreste Alina Kabaeva (38) har fått betalt i dyre dommer av presidenten. Og i likhet med Svetlana skal også hun ha født hans barn. Flere medier rapporterte i 2020 at hun året før fødte tvillinger. Også i 2015 gikk det rykter om at hun hadde født.

Dette har heller aldri blitt bekreftet.

LES OGSÅ: Slik er Putins mørke familiehemmeligheter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer